header bar 2

  • 1
  • 2
  • 3

Het mag nu best wel eens wat meevallen.

Wat mogen wij van de zevende speeldag, de vierde thuiswedstrijd na drie eerdere nederlagen, verwachten? Als supporters kijken wij natuurlijk uit naar een eerste overwinning in eigen huis, maar een hapklare brok zullen onze jongens aan een in Hamme onbekend Racing Club Hades Hasselt beslist niet hebben. Alleen al een blik op de parameters in de stand volstaan om hiervan overtuigd te geraken: een vierde plaats met elf punten uit twee overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag met oneven doelpunt. Maar dit wil niet zeggen dat onze jongens kansloos zijn. In tegendeel, zij hebben ondanks eerder schrale uitslagen bewezen dat zij in de Tweede Amateur B geen enkele tegenstrever moeten vrezen. Alleen moeten zij het nog steeds stellen zonder hun spitsenduo, een handicap die op het scorend vermogen van de ploeg zwaar doorweegt.

Hades, een naam die doet denken aan de god van de onderwereld in de Griekse mythologie, is een van de jonge clubs in het Belgisch voetbalbestel. Ontstaan uit een jeugdvereniging trad zij vanuit het liefhebbersverbond in 1980 toe tot de KBVB. Het duurde wel tot 2013 vooraleer er op nationaal niveau werd gespeeld, maar twee seizoenen in Vierde klasse volstonden om bij het ingaan  van de historische hervorming een plek te veroveren in Tweede Amateur. De eerste competitie daar eindigde op een tiende plaats met 37 punten, de tweede op rang zeven met 43 punten. Ooit was Excelsior in Hasselt in het voetbal nummer 1. Koestert Hades de ambitie het te worden? Te oordelen naar de balans van uit- en ingaande transfers met het oog op het thans lopend seizoen is men geneigd het te geloven.

Dat de A-kern wel degelijk versterkt is komt alvast tot uiting in de tot dusver geboekte resultaten: thuis op de openingsdag 2-2 tegen Temse, thans tweede in de stand, vervolgens 0-2 uit bij Heur-Tongeren en daarna liefst 4-1 thuis tegen Bocholt (!), 0-0 uit bij Cappellen, 1-0 thuis tegen Berchem en, op de jongste speeldag uit bij de Sint-Niklase Sportkring, een nipte (3-2) eerste nederlaag.

Van de zeven inkomende transfers is Omar Benasser (31) ongetwijfeld de bekendste. Vijf jaar en langer geleden speelde en scoorde hij nog voor de RAFC, Dessel en Lommel. Een andere naam met weerklank is die van Ruben Corstjens (31), de tweelingbroer van Wouter. Verder zijn er Gregory Willems (29), een verdedigende middenvelder die overkwam van bij Thes Sport na eerder voor CS Visé en Dessel te hebben gespeeld, en Lance Voorjans (27), een Nederlandse middenvelder met een Eerste Divisie-verleden bij MVV Maastricht. Andere nieuwkomers zijn de 19-jarige Ben Timmermans, die vorig jaar nog voor stadsgenoot Sporting Hasselt speelde, en Edwin Wang (26) , een Chinees met Nederlandse nationaliteit die als aanvallende middenvelder eerder speelde voor Fortuna Sittard, Mopertingen en Bocholt.

De trainer van Hades is niemand minder dan de gewezen international Peter Van Houdt 42), geboren Hasselaar met een profvoetballoopbaan in Nederland, waar hij voor Roda JC 35 doelpunten scoorde, en in Duitsland, waar hij voor Borussia Münchengladbach 21 keer de weg naar de netten vond. Later scoorde hij in eigen land in twee seizoenen ook nog een dozijn doelpunten voor STVV.

In de huidige omstandigheden van Hades niet verliezen mag al gezien worden als een succesje, maar winst verdient door de supporters te worden toegejuicht als een heuse prestatie. Beseffen zij wel voldoende dat zij als ‘twaalfde man’ er zelf ook aan kunnen bijdragen door hun jonge ploeg in opkomst merkbaar en in vocale aanmoedigingen hoorbaar te steunen? Gewoon doen, mannen én vrouwen, jong en oud!

(VWatcher)

3de Speeldag

Zaterdag 16 september 2018
-
-
-
-
Zondag 16 september 2018 
-
-
VW Hamme - Berschem Sport
-
 - -
Bekijk hier de volledige Kalender!  


Reeksindeling Seizoen 2018-2019

1 Berchem Sport    
2 R. Cappellen FC    
3 KFC Turnhout    
4 VW Hamme    
5 KFC. Duffel    
6 SC. City Pirates Antw.    
7 K. Bocholter    
8 Hoogstaten VV.    
9 KVV. Vosselaar    
10 Sp. Hasselt    
11 Maasmechelen    
12 KSV. Temse    
13 FC. Heur-Tongeren    
14 Spouwen - Mopertingen
15 RC Hades Hasselt    
16 SP. Sint-Niklaas    

Wie is online

We hebben 76 gasten en geen leden online