header bar 2

  • 1
  • 2
  • 3

VW HammeCoxyde KVV(Voorbeschouwing) 

Wie had ooit gedacht dat de affiche van de slotwedstrijd van de competitie 2016-’17 in het teken zou staan van enerzijds het afscheid van een club die ons als kampioen in Derde A was voorafgegaan, en anderzijds de verwelkoming van een aanstaande speler-trainer die de club in kwestie verlaat na precies daar voor een opzienbarende ommekeer te hebben gezorgd? Maar hier houdt de gelaagdheid van de wedstrijd niet bij op want het is traditie geworden dat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gekoppeld wordt aan de Memorial Gert Van Gaeveren. En dat de herdenking van die verongelukte beloftevolle jonge voetballer in onze familieclub blijft aanslaan, blijkt uit een volgeboekt restaurant annex Socio. Bovendien is er in de vooravond ook nog de officiële opening door het College van burgemeester en schepenen van de nieuwe verwarmingsinstallatie en nieuwe kleedkamers voor de jeugd.

Maar wie nu denkt dat ontspannen Vigor Wuitens in deze context aan hun gasten uit de Westhoek (en van over de grens) een hapklare brok gaan krijgen, zou zich wel eens kunnen vergissen. Alleen al de uitslag van hun jongste wedstrijd tegen Beerschot Wilrijk moet tot nadenken stemmen: een krappe 0-1 voor de kampioenen. Niet zonder betekenis is ook dat  thuisdoelman Stijn Ampe als ‘man van de match’ is aangewezen. Nota bene door de bezoekers!

Of de 27-jarige doelman – een van de weinige spelers die voor de club vorig seizoen in Tweede nationale titularis was – zaterdagavond in Hamme tussen de palen zal staan is ons niet bekend, maar zelfs als dat niet het geval is zal dat maar uitgesteld zijn want Stijn Ampe tekende eerder deze week een overeenkomst met de R. Knokke FC, de club van de Oostkust die kampioen speelde in de regionale Tweede klasse en dus volgend seizoen reeksgenoot wordt.

Jamïque VandammeJamïque VandammeDat Jamaïque Van Damme zaterdagavond niet speelt, valt in de gegeven omstandigheden te begrijpen. Nadat hij in oktober 2016 speler-trainer was geworden, speelde hij voor Coxyde twintig wedstrijden waarin hij als spelmaker zelf ook tienmaal scoorde. Was hij daar van bij de voorbereiding aan de slag gegaan, de lokale voetbalvereniging zou nooit in de degradatiezone verzeild zijn geraakt. Het is echter algemeen bekend dat er voor de VV Coxyde FC andere redenen spelen om voor de nationale 1ste Amateur geen licentie aan te vragen. Sportief heeft de door Van Damme getrainde en aangevuurde ploeg wel degelijk een en ander bewezen zoals blijkt uit de uitslagen die van de tweede helft van oktober tot eind november werden geboekt: thuisoverwinningen tegen Geel (3-1) en Dessel (2-0), uitoverwinning bij Sprimont (2-3) en gelijke spelen bij WS Bruxelles (2-2) en uit bij Oosterzonen (1-1). Half maart volgde zelfs nog een opmerkelijke overwinning tegen Dender (2-1).

Het feit dat de jongste vijf wedstrijden werden verloren zal zowel te maken hebben gehad met de tegenstanders (Virton, Geel, Seraing, Beerschot Wilrijk), als met het niet aantreden van de trainer-coach en het roteren van spelers in een (te) brede kern. Nochtans, te oordelen naar de tegen kampioen Beerschot Wilrijk getoonde weerbaarheid, is een toe te voegen gelaagdheid voor de komende wedstrijd niet eens ver te zoeken: jonge voetballers die bewezen hebben dat zij het niveau aankunnen, zullen zich ook in Hamme willen tonen aan scouts en spelersmanagers. Het loont daarom de moeite een blik te werpen op de namen van de spelers die voor jongste wedstrijd waren opgeroepen: doelman Stijn Ampe (27), de verdedigers Kevin Ntika (21), Jean Felix Somay (19), Marc Gnanko (24), Prosper Luhaka (24) en Fred Salem (24); de middenvelders  Dali Bailleul (19), Cantin Kasambala (22), Dante Blanckaert (19), Ozayr Hakimi (22) en Dylan Verhaeren (19); de aanvallers Francisco Garcia (26) en Ousmare Diakho (25), die eerder al tienmaal wist te scoren. Noteer terloops dat Bailleul inviel voor Somay, Gnanko voor Kasambala en Garcia voor Hakimi. Een speler waar niemand naast zal kunnen kijken, is de verdediger Luhaka (1.92 m)

Een kleine helft van de jonge ploeg bestaat uit voetballers met de Franse nationaliteit. Twee  Belgische tieners met twintig wedstrijden op hun actief in the picture, zijn Dante Branckaert en Dylan Verhaeren.

Alles bijeen meer dan genoeg gegevens om de laatste wedstrijd van het seizoen tot een belevenis te maken. Daaraan kunnen en moeten ook de supporters bijdragen, maar of, zoals aangetoond, de meervoudig gelaagde partij ook geslaagd zal eindigen, zal afhangen van het resultaat dat onze spelers op het scorebord krijgen. Zetten zij nog één keer hun beste beentjes voor en brengen zij door te winnen hun puntentotaal op een eervolle 35, of laten zij hun moeizaam verworven tiende plaats nog aan een concurrent? De vraag stellen is ze beantwoorden. (wp)

Wedstrijden 1ste speeldag

Zaterdag 2 september 2017
FC Seraing - A.S.V. Geel-
K.MSK. Deinze - Dessel Sp.-
K.S.K. Heist - Oosterzonen-
Lommel United - Oudenaarde-
Zondag 3 september 2017
Berchem Sport - R. Virton-
VW Hamme - Chatelet-Farciennes-
Knokke F.C. - Maasmechelen-
E. Aalst - FC Dender-


Stand

  Ploeg W P
1 E. Aalst 0 0
2 Berchem Sport 0 0
3 Chatelet-Farciennes 0 0
4 K.MSK. Deinze 0 0
5 FC Dender 0 0
6 Dessel Sp. 0 0
7 ASV Geel 0 0
8 VW Hamme 0 0
9 K.S.K. Heist 0 0
10 Knokke F.C. 0 0
11 Lommel United 0 0
12 Maasmechelen 0 0
13 Oosterzonen 0 0
14 Oudenaarde 0 0
15 FC Seraing 0 0
16 R. Excelsior Virton 0 0

Wie is online

We hebben 31 gasten en geen leden online