header bar 2

  • 1
  • 2
  • 3

Het Laatste NieuwsVorige week verzekerden de Hamse Wuitens zich definitief van het behoud. De slotmatch tegen Koksijde kan dus een leuke "galawedstrijd" worden voor de Hammenaars. "We willen die partij hoe dan ook afsluiten met een zege", laat Olivier Romero weten. "Dat zijn we verschuldigd aan onszelf, de supporters en de mensen van het bestuur."

Olivier Romero GomezOlivier Romero GomezNa het titelfeest in derde nationale had Hamme dit seizoen maar één sportief doel: overleven in de hoogste amateurklasse. De Wuitens slaagden in hun opzet. Net als vorig jaar waren de successen ook nu grotendeels gestoeld op een sterk groepsgevoel, cruciale reddingen van doelman De Vroe én de goals van Olivier Romero Gomez Net als twaalf maanden geleden hoopt de Hamse topschutter op de slotdag de kaap van de twintig doelpunten te kunnen ronden, iets waar hij toen in slaagde. "Het zou opnieuw een bekroning zijn van een geslaagde campagne voor mij, misschien zelfs nog iets mooier dan een jaar geleden. We speelden nu toch een reeks hoger én ook vier wedstrijden minder", weet Romero, die nog een contract van twee seizoenen heeft in Hamme en dus ook de komende jaren de Hamse fans een pak doelpunten hoopt te kunnen aanbieden.

Leuk detail voor de slotmatch van Hamme: met Koksijde komt de ploeg van speler-trainer Jamaïque Vandamme op bezoek. Vandamme wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe sportieve baas in Hamme. Hij zal morgenavond niet spelen, enkel zijn ploeg coachen. Om nadien uitvoerig kennis te kunnen maken met de volledige Hamse entourage. Voor Romero is Vandamme alvast geen onbekende. "Toen ik bij de jeugd van Anderlecht zat, speelde Vandamme daar ook. Hij is weliswaar enkele jaren ouder, maar ik herinner me nog dat we samen met de bus de verplaatsingen maakten. Later, toen hij bij Union speelde, kwam ik hem ook op het veld een paar keer tegen. Na de match krijgen we zaterdag allicht de kans om wat bij te praten en al vooruit te blikken op komend seizoen. Het is duidelijk dat er nog wel wat bij mag komen in onze kern. Als we ons volgend seizoen iets gemakkelijker willen handhaven, is extra ervaring in elke linie zeker geen overbodige luxe", maakt Romero duidelijk. (ODW)

Wedstrijden 1ste speeldag

Zaterdag 2 september 2017
FC Seraing - A.S.V. Geel-
K.MSK. Deinze - Dessel Sp.-
K.S.K. Heist - Oosterzonen-
Lommel United - Oudenaarde-
Zondag 3 september 2017
Berchem Sport - R. Virton-
VW Hamme - Chatelet-Farciennes-
Knokke F.C. - Maasmechelen-
E. Aalst - FC Dender-


Stand

  Ploeg W P
1 E. Aalst 0 0
2 Berchem Sport 0 0
3 Chatelet-Farciennes 0 0
4 K.MSK. Deinze 0 0
5 FC Dender 0 0
6 Dessel Sp. 0 0
7 ASV Geel 0 0
8 VW Hamme 0 0
9 K.S.K. Heist 0 0
10 Knokke F.C. 0 0
11 Lommel United 0 0
12 Maasmechelen 0 0
13 Oosterzonen 0 0
14 Oudenaarde 0 0
15 FC Seraing 0 0
16 R. Excelsior Virton 0 0

Wie is online

We hebben 35 gasten en geen leden online