header bar 2

VW HammeLuik RFCPijnlijk

Uw VWatcher kwam en zag dat het niet goed was. Of juister, al bij het bekijken van het scheidsrechterblad was hij tot het besef gekomen dat het zonder mirakel gewoon niet goed kón komen.

Na een goed halfuur spelen waren de Vigor Wuitens – laat ons eerlijk zijn eerder tegen de gang van het spel in –  op een door niemand verwachte 2-0 voorsprong geklommen. Met dank aan Vinni Audin en Stijn De Wilde en omdat Griffin De Vroe tussenin de gelijkmaker had verhinderd. Sommigen begonnen al in een mirakel te geloven. Dat eerder naïef geloof kreeg een eerste knauw toen Jorrit D’Haeseleer wegens een opgelopen schouderletsel diende vervangen te worden en met hem een speler met ervaring wegviel. De tweede opdoffer kwam er wanneer minder dan vijf minuten voor de rust de aansluitingstreffer viel nadat die eerder nog door de Hamse goalie was verhinderd. Eerlijkheid gebied toe te geven dat de thuisploeg met die tussenstand alles wel beschouwd niet mocht klagen. Alleen al het aantal hoekschoppen dat een onzeker acterende VW-verdediging had moeten toestaan, illustreerde al in de eerste speelhelft de Luikse suprematie.

Wat na de gelijkmaker vroeg in de tweede helft te vrezen viel, bleek snel onvermijdelijk. Aangemoedigd door een vurige en onvermoeibare aanhang gingen de mannen van Dante Brogno erop en erover. De overklaste Hamse noodploeg hield wel nog een tijdlang stand, maar nadat Marouane Laachen, de vervanger van D’Haeseleer, met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd en toen het in het laatste kwartier in minder dan vijf minuten van 2-2 naar 2-4 ging, was de wedstrijd gespeeld en de hoop op redding verzwonden. Wie ziet de K. FC Vigor Wuitens Hamme zondag in een kolkend Rocourt met drie doelpunten verschil winnen? De ‘believers’ mogen zich melden.

Wie de thans zo goed als onafwendbaar geworden degradatie mee hadden kunnen helpen verhinderen, zijn bepaalde spelers uit de A-kern die zonder geldig excuus niet meer zijn komen opdagen. Omdat zij volgend seizoen elders onderdak hebben gevonden? Volgens het vigerend reglement blijven zij onder contract zolang als de club die zij verlaten in competitie is.

Loyauteit, plichtsbesef, ethiek blijken begrippen te zijn waarvoor de voetballers in kwestie hun schouders ophalen. Pijnlijk is het voor de jongens die wel respect tonen ten opzichte van de club die zij verlaten. Oneerlijk bovendien ten opzichte van hun bij de club blijvende maats die zij in de steek hebben gelaten.

Wat mag er nu in de gegeven omstandigheden van de speelklare en speelbereide Vigor Wuitens aanstaande zondag in de retourwedstrijd nog verwacht worden? Dat zij zich voetballend voor een groot publiek van hun beste zijde laten zien en er een mooie match van helpen maken!Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 71 gasten en geen leden online