header bar 2

Achteraf bekeken

Terugblik op een boeiende en leerrijke maar ook wat scheefgetrokken competitie

VW Hamme(Achteraf bekeken) 

Dankzij een afgetekende 4-1 thuisoverwinning tegen de K VV Coxyde na een leuke wedstrijd  met een belevingsgehalte en voor een opkomst die al degenen die zich voor de club inzetten wel vaker willen zien, zijn onze Vigor Wuitens met 35 punten op een verdienstelijke tiende plaats geëindigd. In de ranking van het Belgisch voetbal staat de K FC Vigor Wuitens Hamme daarmee op nummer 34. Geen stad of gemeente met de omvang van Hamme en omstreken die het onze traditierijke familieclub nadoet.

Lees meer...

Gewikt en gewogen

Dender FCVW Hamme(Achteraf bekeken)

Met een achtste gelijkspel bij FC Dender – na Deinze, Beerschot Wilrijk en Heist het vierde tegen een topper uit de reeks – hebben onze Vigor Wuitens bewezen dat zij in een moeilijke competitie hun plaats bovenaan de rechter kolom waard zijn. Toegegeven, in Denderleeuw was het op karakter en pas in de laatste minuut van de toegevoegde tijd,  maar over het hele seizoen gezien mag niemand de breuklijn tussen de bovenste en de onderste helft van de rangschikking ontgaan. Scheeftrekkingen als gevolg van reglementaire sancties die met het voetbalspel geen uitstaan hebben ten spijt, het minteken voor het doelpuntensaldo begint bovenaan de rechter kolom en loopt vandaar crescendo door tot in de degradatiezone.

Lees meer...

Nu elk punt telt

Hasselt SportkringVW Hamme(Achteraf bekeken)

Is gelijkspelen tegen een rechtstreekse concurrent stilstaan? Ja. Is stilstaan achteruitgaan? Soms, maar gelukkig niet altijd want in de context van enkele andere uitslagen op de jongste speeldag is het bij Hasselt in de toegevoegde tijd buitgemaakte punt een gewonnen punt. WS Bruxelles verloor van Sprimont, Oosterzonen bij Geel en Patro Eisden Maasmechelen van Oudenaarde. Maar dat in de eindstrijd voor het behoud ieder punt van tel zal zijn valt af te lezen uit de (voorlopige) klassering na vierentwintig wedstrijden. Het verschil tussen Patro Eisden Maasmechelen op rangnummer negen en WS Bruxelles op de barrageplaats, is drie punten of de inzet van één match. Zelfs Sprimont Comblain  (intussen bijgehaald door vrijwillige daler Coxyde), dat nog een inhaalwedstrijd te goed heeft, laat zich nog niet afschrijven.

Lees meer...

Ondanks nederlaag behoud verzekerd

VW HammeGeel ASV(Achteraf bekeken)

Over het schamele voetbal dat onze Vigor Wuitens op een zonovergoten veld in hun voorlaatste thuiswedstrijd tegen de ASV Geel hebben opgevoerd, valt nauwelijks nog wat te vertellen. De bezoekers waren gewoon de beteren en wonnen verdiend. Dat de match anders had kunnen lopen indien in de plaats van de 0-2 de niet toegekende gelijkmaker voor een 1-1 ruststand had kunnen zorgen, is best mogelijk maar ook niet meer dan een hypothese. Snel vergeten dus die zesde nederlaag in veertien thuiswedstrijden om na een paasweekend rusten van de laatste twee partijen nog het beste te maken.

Lees meer...

Randschade

VW HammeVirton Royal Excelsior(Achteraf bekeken) 

Tegen een solied Virton heeft de VW Hamme de eerste speelhelft goed stand gehouden, ja misschien zelfs de betere kansen gehad maar, het moet worden toegegeven, in de afwerking ervan gefaald. De Franse doelman Geordan Dupire heeft op geen enkel moment moeten uitpakken met een meldenswaardige redding. Zijn overbuur Griffin De Vroe trouwens evenmin, zodat de 0-0 aan de rust billijk was.

Lees meer...

Nu al virtueel veilig straks ook mathematisch

VW HammeOosterzonen KFC(Achteraf bekeken) 

Door te winnen van directe concurrent Oosterzonen hebben onze Vigor Wuitens de beslissende stap gezet naar een verlengd verblijf in de superliga Amateurs. Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie mag met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid worden gesteld dat er dienaangaande al zaterdagavond wiskundig uitsluitsel zal zijn. Met de bevestiging van de zware sanctie tegen Deinze, de doodstrijd van WS Bruxelles en de vrijwillige uitstap van de VV Coxyde, zijn de directe degradanten gekend. De barragestek wordt zo goed als zeker voor Sprimont Comblain.

Lees meer...

Na een 6 op 6 met een Oef! naar nummer 10

Sprimont ComblainVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Zoals verwacht is het bij Sprimont Comblain geen gemakkelijke wedstrijd geworden. Onze Vigor Wuitens kwamen wel op voorsprong en konden na de gelijkmaker met een tweede doelpunt snel opnieuw afstand nemen van hun gastheren, maar had, bij voorbeeld, Kouehama wat later een open doelkans weten te benutten,  de fel betwiste wedstrijd had wellicht een andere wending genomen. Het is al eerder gezegd en geschreven, er zijn in de reeks geen zwakke ploegen. Gelukkig kan de VW Hamme na een zes op zes tegen directe concurrenten nu vrijer ademen en mag de afloop van de competitie met gesterkt vertrouwen tegemoet worden gezien.

Lees meer...

Onverdiend zwaar

Seraing RFCVW Hamme(Achteraf bekeken FC. Seraing - VW Hamme) 

Op bezoek bij de FC Seraing hebben onze Vigor Wuitens een in de cijfers onverdiend zware nederlaag geleden. Aan het eind van een veelbelovende eerste helft opende de thuisploeg de score maar nog vóór de rust waren er twee reële kansen op de gelijkmaker en toen in de tweede helft Griffin De Vroe een tegen hem gefloten strafschop stopte was alles nog mogelijk. Tot ene Theo Pierrot op de rechter flank tot de doellijn doorging en daar de perfecte voorzet afleverde. Arteaga zorgde voor een deviatie naar Kilota en Gueye had de bal maar in het lege doel te duwen.

Lees meer...

Moeizaam maar verdiend en lonend

VW HammeBruxelles RSW(Achteraf bekeken) 

Onze Vigor Wuitens hebben met hun thuisoverwinning tegen de Brusselse fluorgelen van big boss John Bico een belangrijke stap gezet in de goede richting. Zonder wervelend voetbal te spelen hielden zij de broodnodige drie punten thuis. Omdat op de 21ste speeldag voor het eerst ‘de nul’ kon worden gehouden, volstond één doelpunt. Het wordt nu zaak in de eerstvolgende wedstrijd te bevestigen want zoals Stijn De Wilde, de maker van het kostbare doelpunt, achteraf in een interviewtje met  Gazet van Antwerpen gevat deed opmerken, verliest de zege meteen zijn waarde als op de volgende speeldag bij Sprimont Comblain wordt verloren.

Lees meer...

Na een hoopgevende prestatie

VW HammeHeist KSK(Achteraf bekeken)

Tegen een goed voetballend SK Heist dat zeker niet toevallig meedraait in de top-5 hebben onze Vigor Wuitens een sterke wedstrijd gespeeld. Voor de geleverde prestatie en niet minder omdat zij zich op de aanvangsminuten na de beteren hebben getoond, hadden zij de drie punten verdiend. Twee daarvan speelden zij in de slotminuten kwijt na een vermijdbaar tegendoelpunt, een van de vele die hun dit seizoen parten blijven spelen en maken dat zij de gevarenzone nog steeds niet uit zijn.

Lees meer...

Het wordt knokken om te overleven

Dessel Sport KFCVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Door stand te houden tegen een superieur  Dessel Sport een puntje mee graaien, dat bleek de ambitie te zijn waarmee de uitwedstrijd tegen de tweede in de stand werd aangepakt en het heeft er lang naar uitgezien dat dit opzet ook zou lukken. Toen ondanks de constante druk van de thuisploeg de rust werd gehaald met de beoogde brilscore groeide het vertrouwen temeer daar doelman Griffin De Vroe geen mirakelen uit de mouw had moeten schudden om de netten ongeschonden te houden. Een geconcentreerd spelende VW-verdediging bleef overeind tot diep in de tweede speelheft.

Lees meer...

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 113 gasten en geen leden online