header bar 2

Deinze KMSKVW Hamme(Achteraf bekeken)

Op de openingsdag van de competitie in de nieuwe superliga D1 Amateurs gaan gelijkspelen bij een van de kandidaten voor een plaats bij de ‘final four’ die zullen strijden voor het ticket dat recht geeft op de D1B van het profvoetbal, is zonder meer een knappe prestatie. Onze strijdvaardige Vigor Wuitens brachten het collectief voor mekaar op het veld van SK Deinze en leveren daarmee het bewijs dat zij de confrontaties met de zeven andere ploegen uit de Tweede klasse van vorig seizoen met vertrouwen mogen tegemoet zien.

Olivier Romero GomezIn het aanvangskwartier werden onze jongens door een superieure thuisploeg onder druk gezet. Na minder dan tien minuten moesten zij een doelpunt incasseren, maar zij vochten terug en hoe! Om verder onheil te voorkomen konden zij in eerste instantie rekenen op een goed georganiseerde verdediging met een uitstekende Griffin De Vroe als sluitstuk, maar er was meer dan alleen maar manmoedig verweer. Eens het evenwicht hersteld werd er aardig meegevoetbald. Het had bij de rust zelfs 1-2 kunnen zijn indien een lob van Olivier Romero niet door een toegesnelde verdediger van de lijn was weggeveegd. Het doelpunt dat er daarna kwam was het beste van de partij want het resultaat van een klassieke aanval waarmee de thuisverdediging uit verband werd gespeeld: een actie Deppé – Dekuyper, afgerond door Rik Impens

De druk waarmee de thuisploeg de tweede speelhelft inzette werd in collectieve weerbaarheid opgevangen en van het overwegend balbezit dat er op volgde ging nog maar weinig dreiging uit. De spelsystemen van de respectieve coaches hielden elkaar in evenwicht. Wat vooral bij de gastheren tot frustraties leidde zoals blijkt uit de gele kaarten-score: drie tegen nul, waarvan twee voor overtredingen van Deinze-aanvallers.

Het voor de thuisploeg ontgoochelend en voor de bezoekers bemoedigend resultaat is de verdienste van een enthousiast aan de campagne begonnen VW Hamme. De ultieme beloning voor inzet en volharding had in de slotminuten nog gestalte kunnen krijgen in een driepunter, maar die zou, rekening houdend met het verloop van de wedstrijd, toch wat buiten proportie zijn geweest. Het eerste punt is in elk geval verdiend en een absolute opsteker bij de aanvang van een competitie waarbij de kalendermaker de Vigor Wuitens niet heeft ontzien.

Verheugend is intussen dat uit de resultaten van de eerste competitiedag blijkt dat er een boeiende campagne zit aan te komen waarbij iedere week verrassingen zullen opduiken. In acht wedstrijden is 24 maal gescoord. Met vijf overwinningen en twee gelijke spelen waren de bezoekers de absolute winnaars. Slechts FC Dender kon na een spectaculaire wedstrijd tegen het armlastig Coxyde de volle puntenbuit thuishouden, met 5-2 dan nog na in het begin van de tweede helft tegen een 0-2 achterstand te hebben aangekeken. Merkwaardig tenslotte is dat de vijf nieuwkomers – de kampioenen en promovendi van Derde nationale – tegen de voormalige tweedeklassers een 11 op 15 hebben geboekt! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 91 gasten en geen leden online