header bar 2

VW HammeSeraing RFC(Achteraf bekeken)

De voorspelling dat het tegen de vurige Métallos een moeilijke wedstrijd ging worden, is uitgekomen. Vooral in de eerste helft waarin zij niet altijd bij de les bleken te zijn, hadden onze Vigor Wuitens veel moeite met de rood-zwarten die met een uitstekende balcirculatie de wet dicteerden. Hun superioriteit stelde de VW-verdediging herhaaldelijk voor problemen. Maar ondanks wenkende kansen kwamen de bezoekers niet tot scoren omdat het hun bij de afwerking aan precisie ontbrak ,terwijl de thuisploeg nog maar eens kon rekenen op haar doelman Griffin De Vroe.

Na de rust zag de VW-aanhang een ander Hamme. In een tiental minuten kwamen onze jongens tot een drietal doelrijpe kansen: een eerste voor Rik Impens, die doelman Mignon op zijn weg vond, en twee voor Olivier Romero waarvan de eerste, op voorzet van Impens, met succes werd bekroond maar de tweede, nu op voorzet van Yannick Deppé, de mist inging. Toen had de wedstrijd gespeeld kunnen zijn, al zou dat een aanfluiting zijn geweest van het totale wedstrijdbeeld.

VW Hamme - FC. SeraingGriffin De Vroe met één van zijn vele reddingen

Haast onmiddellijk daarop volgde aan de overkant met een omgezette strafschop, en kort nadien een tweede bezoekend doelpunt de anticlimax  die tot in de slotminuten aanhield. Het siert onze jongens dat zij tegen een betere tegenstander, die bovendien met irriterende letselsimulaties aan tijdrekken deed, nooit de armen hebben laten zakken. Voor hun goede mentaliteit werden zij dan in de slotfase ook beloond toen de ingevallen Stijn De Wilde in de grote rechthoek door twee Seraing-verdedigers inde tang werd genomen en neerging. Met als gevolg de ultieme suspense van een strafschop waarbij uitgerekend de twee ploegkapiteins oog in oog kwamen te staan. Een koelbloedige Olivier Speltdooren liet Maxime Mignon met een harde trap naar de linkerkant van het doelvlak geen schijn van kans.

Na twee wedstrijden telt de K FC Vigor Wuitens nu in de hoogste klasse van het Amateurvoetbal twee punten. Twee gouden punten als men rekening wil houden met de waarde van de tegenstanders. Kan men voor een SK Deinze nog gewagen van een semiprofessionele spelerskern, dan geldt voor de voor Seraing spelende Fransen en Senegalezen zonder meer het profstatuut.

Met nu zaterdag op het programma de uitwedstrijd bij Beerschot Wilrijk is het voor iedereen duidelijk dat voor de VW Hamme de competitieaanhef nauwelijks zwaarder had kunnen zijn. Verwacht wordt dan ook dat de lering uit de opgedane ervaringen in de daarop volgende weken lonend zal zijn. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 87 gasten en geen leden online