header bar 2

Beerschotwilrijk KFCOVW Hamme(Achteraf bekeken)

In tegenstelling tot andere jaren hebben onze Vigor Wuitens hun seizoenstart niet gemist. Tot driemaal toe een gelijkspel in de wacht slepen tegen ploegen met profclubambities is een resultaat waarvan zelfs de optimisten onder de supporters niet durfden dromen. Spelers en trainers hebben het met teamspirit en knokkersmentaliteit voor mekaar gebracht. Gediend door afgedwongen geluk en voor een deel ook door opeenvolgende glansprestaties van hun doelman, die in de jongste wedstrijd in het olympisch stadion op het Kiel voor 6.245 toeschouwers in blessuretijd Beerschot Wilrijk nog van het winnend doelpunt hield.

Griffin De VroeGriffin De VroeGedurende de wedstrijd had Griffin De Vroe met pareren van afstandsschoten, het met voetvegen keren van grond-scherende doeltrappen of door gepast uitkomen voorkomen van doelgevaar, de toon gezet waaruit de ploegmaats het vertrouwen putten om zich tot het uiterste te blijven weren en door, zoals Joey Dujardin en Erdinç Kurtulus deden, het van de lijn halen van ‘gemaakte doelpunten’ hun duit in het zakje te doen. Het moet zijn dat een dergelijke ingesteldheid de voetbalgoden welgevallig is want met wervelend voetbal speelde de thuisploeg zich in de gunst van haar aanhang.

Beerschot Wilrijk was inderdaad superieur maar dat belette onze jongens niet om, als zij daartoe de kans kregen, zelf toe te slaan. Zo viel er helemaal niets aan te merken op het doelpunt dat hen tegen de gang van het spel in op voorsprong bracht: op een keurig getrapte hoekschop was eerst Mitch De Kuyper dicht bij een kopbaldoelpunt maar doelman Clepkens weerde de bal af… in de voeten van Olivier Romero die zonder aarzelen in het dak van het Beerschotdoel besloot.

Het pleit voor de weerbaarheid van het VW-team dat daarna tot op het halfuur kon stand houden tegen een ontketende thuisploeg en zich pas gewonnen moest geven op een uitgespeelde kans die een killer van het formaat van een Simon Vermeiren niet laat liggen.

In de tweede helft kregen onze jongens het zo mogelijk nog lastiger, zij plooiden maar begaven niet. In tegendeel, op een loeier van kapitein Olivier Speltdooren, die week na week voorop gaat in de strijd, was er een beste Clepkens nodig om de bal over de deklat te tippen. En wat zou er gebeurd zijn indien de kwieke Yoshi Mariën, die even voordien was ingevallen, op een minuut van het verstrijken van de reguliere speeltijd had kunnen scoren? Tot tweemaal verhinderde de Beerschot-doelman met been en voet dat de bal in de netten belandde. Het moment voor die jonge man komt nog.

Uiteraard toonde Francky Cieters  zich achteraf een tevreden trainer-coach terwijl Olivier Speltdooren van oordeel was dat het succes deels te danken is aan het verschil in druk op de spelers: was het voor Beerschot Wilrijk zaak van moeten winnen, voor Hamme gold dat niet en dus kon er tot het uiterste worden gegaan ongeacht het resultaat.

Na drie topwedstrijden waarvan twee uit bij Deinze en Beerschot Wilrijk en een eerste thuis tegen een sterk Seraing, staat de VWH nu met drie punten ongeslagen op een twaalfde plaats. Een blik op de rangschikking maakt evenwel duidelijk dat één winstpartij volstaat voor een sprong naar de bovenste helft. Het programma dat er voor de komende weken aankomt opent daar zeker perspectieven toe. Al zullen er in de moeilijke, ja verraderlijke topliga van het Amateurvoetbal geen gemakkelijke wedstrijden zijn. (wp) 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 78 gasten en geen leden online