header bar 2

(Achteraf bekeken)

Met zes punten uit vier wedstrijden waarvan twee uit bij topploegen hebben onze Vigor Wuitens hun entree in de hoogste en enige nog nationale klasse van het amateurvoetbal niet gemist. In tegendeel, met een doelpuntensaldo van +4 uit tweemaal 1-1 bij Deinze en Beerschot Wilrijk, een 2-2 thuis tegen Seraing en nu die 4-1 tegen Sprimont Comblain, hebben zij de verwachtingen ronduit overtroffen. Toch is ook hier niet alles wat het lijkt.

Yoshi MariënYoshi MariënNiemand zal aanvechten dat de deugddoende zege tegen de jongens van Christophe Grégoire verdiend is. Voetbaltechnisch toonden de thuisspelers zich vooral bij de aanvang de beteren, al viel het op dat zij al vrij snel het tempo lieten zakken en de tegenstrever in de wedstrijd lieten komen. Over het gehele verloop van de wedstrijd totaliseerden de VW’ers de meeste en de beste kansen. Samen waren zij als ploeg ook beter, maar er blijven werkpunten in alle compartimenten.

In het jongste verhaal past bovendien enige relativering. Zo dient er te worden op gewezen dat de bezoekers door de afwezigheid van titularissen verzwakt aan de aftrap kwamen, maar wat zeker niet uit het oog mag worden verloren is dat bij de 2-1 ruststand de wedstrijd lang niet gespeeld was. Tot het verlossende derde doelpunt op het scorebord kwam – en dat lukte pas in de laatste minuten – was de puntenbuit niet binnen. Er mag zelfs niet vergeten worden dat de bezoekers op een goed kwartier van het einde de gelijkmaker van een niet hebben gemist.

Achteraf bekeken zijn het de respectieve coaches die over het resultaat mee hebben beslist. Nadat Christophe Grégoire nog vóór het uur een dubbele wissel had doorgevoerd met als gevaarlijkste klant de jonge flankspeler Randy Giorgiana, antwoordde Francky Cieters tien minuten later met het inbrengen van Matthys Vergeylen ter vervanging van Rik Impens. Maar vooral nadat bij de bezoekers de centrale verdediger Valentin Goffin werd vervangen door de meer aanvallend ingestelde Jerome Bertrand, kon de thuisploeg de druk die dankzij de inbreng van Yoshi Mariën op het uur al meer vaart had gekregen, nog opvoeren. Via tweelingbroertje Jari kreeg dan ook het middenveld voor de laatste tien minuten de extra zuurstof en het loopvermogen die uiteindelijk het verschil hebben gemaakt: het derde en vierde doelpunt vielen binnen het tijdsbestek van vijf minuten met tot tweemaal toe Mitch Dekuyper, die zich voordien al tachtig minuten voor de ploeg uit de naad had gelopen, aan het kanon. Mooier kon niet want de verdienste voor de eerste twee doelpunten was voor driekwart de verdienste van een hard werkende Stijn De Wilde die voor de openingstreffer had gezorgd en tegen de rust aan de strafschop had versierd waarmee Olivier Romero de 2-1 op het bord kon zetten.

Met hun ruime eerste overwinning na drie gelijke spelen hebben de Vigor Wuitens nu in elk geval reclame gemaakt voor hun thuisconfrontatie met leider Dessel, de ploeg die vorig seizoen in Tweede klasse al de kampioen was van de amateurs tussen de profs en momenteel zeer sterk op dreef is zoals zal blijken uit de voorbeschouwing bij de vijfde speeldag. (wp)

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 30 gasten en geen leden online