header bar 2

VW HammeDessel Sport KFC

(Achteraf bekeken)

Dat een eerste competitienederlaag er op een dag zou komen wist iedereen, dat het op de vijfde speeldag met de komst van leider Dessel Sport kon gebeuren was een gedachte waarmee iedere supporter zich al bij voorbaat kon verzoenen. Maar nu de wedstrijd gespeeld en verloren is, beseffen al degenen die er getuige van waren dat het ook anders had kunnen lopen.

In het aanvangskwartier toonde Dessel met aantrekkelijk voetbal – snelle balwisselingen leidden tot mooie aanvalspatronen – dat het niet toevallig de rangschikking aanvoert. Het betere spel van de bezoekers werd dan ook vrij snel met het openingsdoelpunt beloond, al ging de VW-verdediging hierbij niet helemaal vrijuit: op een strak genomen hoekschop kon Charita Mandeng Njengo de bal ongehinderd van dichtbij binnenkoppen. Er was toen minder dan een kwartier gespeeld.

VW Hamme Dessel Sport

Het moeilijk verteerbaar doelpunt bleek voor onze Vigor Wuitens de prikkel om de bakens te verzetten. Aangevuurd door Olivier Speltdooren gingen zij vrank en vrij in het offensief en dat loonde tien minuten later met de gelijkmaker van Mitch Dekuyper na een fraaie collectieve aanval. Kort daarop was dezelfde speler dicht bij een tweede treffer toen hij eerst tegen de paal knalde en in de herneming de bal voorbij doelman Kustermans tegen de netten keilde. Het feestje ging evenwel niet door omdat er buitenspel mee gemoeid was.

Van de twintigste tot de vijfendertigste minuut speelde de thuisploeg echt wel een sterk kwartier dat een voorsprong had kunnen wettigen. Helaas viel een doelpunt ongelukkigerwijze aan de overkant toen in de verwarring voor doel na een vrijschop, Timothy Dreesen vanuit buitenspelpositie scoorde. Offside oordeelde de grenswachter, geldig doelpunt besliste de scheidsrechter die er met de neus op stond en gezien had dat de bal van het achterhoofd van VW-kapitein Speltdooren kwam. Het gevalideerde doelpunt zou achteraf het kantelmoment van de wedstrijd blijken te zijn.

In de tweede speelhelft deden onze jongens nog prijzenswaardige inspanningen om de achterstand ongedaan te maken, maar hun aanvallend voetbal maakte hen ook kwetsbaar bij de tegenstoten van Dessel. Zo moest Griffin De Vroe nog vóór het uur met een kattensprong het derde doelpunt verhinderen.

Met de inbreng van de tweelingbroers Mariën schakelde de thuisploeg in haar jacht op de gelijkmaker nog een versnelling hoger, maar kort nadat de ingevallen Debauve voor Dessel een wenkende doelkans had verkeken volgde de gevreesde doodsteek via een penalty waarvan het strafgehalte nihil was: een ongelukkige reflexbeweging waarbij de bal van de schouder naar de bovenarm gleed. Njengo achter de bal op de stip en wedstrijd beslist.

De laatste bladzijde van een lang, roemrijk hoofdstuk van vele ongeslagen competitiewedstrijden is in de tiende maand van 2016 omgeslagen. Een boeiend nieuw hoofdstuk kan nu al meteen worden voorbereid om straks geschreven te worden op het kunstgrasveld van de k VV Coxyde. (wp)

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 26ste speeldag

Vrijdag 24 maart 2017  
Beerschot Wilrijk - W.S. Bruxelles   2-0
FC. Seraing - VW Hamme  3-0
R. Virton - SP. Hasselt  6-0
Maasmechelen - FC Dender  0-1
Oosterzonen - Dessel Sport 1-3
Zondag 26 maart 2017
Oudenaarde - R. Sprimont  -
ASV Geel - Coxyde  -
K.SK. Heist - SK. Deinze  -


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 26 68
2 Dessel Sport 26 58
3 Virton 26 50
4 FC. Dender E.H. 26 49
5 KSK Heist 25 44
6 FC Seraing 25 40
7 Oudenaarde 25 39
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 26 29
10 SP. Hasselt 26 28
11 VW Hamme 26 28
12 Oosterzonen 26 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 26 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 123 gasten en geen leden online