header bar 2

Coxyde KVVVW Hamme(Achteraf bekeken)

Het eerste vijfde van de competitie in de superliga van het amateurvoetbal zit er op en het ziet er goed uit. Onze Vigor Wuitens kamperen op een mooie zevende plaats met parameters die mogen gezien worden. Dat er straks nog een trapje hoger wordt geklommen is niet ondenkbaar, maar niet gaan zweven is belangrijker want een droom die men koestert kan best wel eens omslaan in een luchtspiegeling. In de reeks mag echt geen enkele tegenstander onderschat worden. Een punt halen tegen een topper of tegen een degradatiekandidaat is in de eindafrekening van dezelfde waarde.

Er zijn dus al zes wedstrijden gespeeld waarvan de helft tegen de huidige eerste drie in de rangschikking. Het puntentotaal bedraagt negen eenheden, de vrucht van een doelpuntensaldo dat mag gezien worden (14/9). Dit is even goed als Deinze en Virton. Alleen Beerschot en Dessel doen beter. Met Sprimont en Coxyde heeft de VWH anderzijds de twee ploegen gehad die, samen met Patro Eisden Maasmechelen, op degradatieplaatsen staan. Het mag een geruststelling zijn dat zowel tegen Sprimont als in Koksijde met ruim verschil kon gewonnen worden, maar wat vooral niet mag vergeten worden dat de cijfers rekening houdend met het verloop van de respectieve wedstrijden overdreven waren. In de jongste wedstrijd, de eerste uitwedstrijd die kon gewonnen worden, begon het pas echt te vlotten nadat er wegens de uitsluiting van een thuisspeler meer ruimte was ontstaan.

Deze nuchtere vaststellingen doen nochtans niets af aan de verdiensten van het VW-team dat blijk blijft geven van een voorbeeldige mentaliteit en een goede conditie. Dat Mitch Dekuyper en Olivier Romero elk tweemaal konden scoren, is voor hen en de ploeg een opsteker van formaat. Met ieder vijf doelpunten uit zes wedstrijden hebben zij hun plaats in de top-vijf van de reeks. Alleen Mbuba (Virton) en Njengo, die met Dessel op Hamme tweemaal scoorde, hebben er eentje meer op hun teller. Voor Mitch zullen de twee treffers extra deugd hebben gedaan, maar veel belangrijker voor de ploeg is de progressie in zijn integratieproces. Hij heeft zich daar erg voor ingespannen.

Yoshi MariËnYoshi MariënWie wellicht ook veel plezier heeft beleefd aan zijn doelpunt, is de kwikzilveren Yoshi Mariën (20) die snelheid paart aan techniek en spelinzicht. Net als zijn tweelingbroer Jari, die meestal nog wat langer op zijn invalbeurt moet wachten, begint hij steevast op de bank, maar wordt hij met nog een half uur te spelen het veld ingestuurd dan zorgt hij als het ware voor een doorstart. Nu al is hij een kostbare schakel in het geheel.

Met een thuiswedstrijd tegen een eerder stug Hasselt, een ploeg die te oordelen naar de doelpuntenparameter niet veel scoort maar ook weinig toestaat, krijgen onze jongens een kans om in het vooruitzicht van de uitwedstrijd bij Exc. Virton, de ambitieuze vierde in de stand, hun positie te consolideren of zelfs nog te verbeteren. Het kan hierbij helemaal geen kwaad om het plaatje ook eens vanuit een ander perspectief te bekijken. De zes punten-buffer ten opzichte van de ploegen die aan het eind van het seizoen per direct degraderen, is van een niet te onderschatten belang. Dat kloofje zo mogelijk verder uitdiepen is de boodschap. En wat evenmin uit het oog mag worden verloren, is dat een ploeg met veel inhoud als Oudenaarde met vijf punten momenteel in barragepositie staat. Uitgerekend is die oud-bekende rivaal de week na de uitwedstrijd bij Virton in Hamme te gast. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 86 gasten en geen leden online