header bar 2

VW HammeHasselt Sportkring(Achteraf bekeken)

Winnen van het stugge Hasselt van Stijn Stijnen, het had gekund. Meer, tot de 88ste minuut waren de drie punten virtueel binnen. Sterker nog, met een strafschop in blessuretijd kon zelfs de late gelijkmaker die de bezoekers hadden gescoord vanop de penaltystip aan de overkant nog ongedaan worden gemaakt, maar die ultieme winstkans kon helaas niet benut worden. Een derde overwinning en dus twee punten meer hadden de VW Hamme naar een plaats in de top-vijf gevoerd, maar zou dat niet al te mooi zijn geweest?

Achteraf bekeken kan men zich afvragen of onze Vigor Wuitens na een wat mindere wedstrijd wel aanspraak konden maken op de drie punten. Sommige spelers haalden niet hun beste niveau en collectief kwam het team ook minder sterk voor de dag dan in eerder gespeelde ‘moeilijker’ wedstrijden. Tegen Hasselt begon het wel goed en na het openingsdoelpunt van een hardwerkende Stijn De wilde, zat er al snel een tweede doelpunt aan te komen. Toen dat uitbleef deemsterde de ploeg nog voor de rust weg en in de tweede helft was de cohesie tussen de lijnen zoek. Hoe een Yannick Deppé zich ook bleef inspannen, veel vaart was er niet meer in te krijgen.

VW Hamme SP HasseltVW Hamme - SP Hasselt

Voor de globaal gezien mindere prestatie zijn er zeker verzachtende omstandigheden. Zo was er om te beginnen onzekerheid omtrent de basisopstelling, een gevolg van het wegens een aanslepende voetblessure uitvallen van Dennes De Kegel. Uiteindelijk werd het Jari Mariën met nr.6 en niet, zoals het bij “De VW’er” horende blaadje met de samenstelling van de ploegen liet vermoeden, Jelle D’Heer met nr.16. Laatstgenoemde kwam slechts in het slot van de wedstrijd in actie als vervanger van kapitein Olivier Speltdooren, die wegens spierhinder om vervanging had gevraagd. Het mag hierbij worden onderstreept dat Jari Mariën, die voor het eerst een volledige wedstrijd speelde, binnen een verdediging die weinig of geen kansen heeft weggegeven helemaal niet uit de toon is gevallen. Daar doet de tegen hem licht gefloten strafschop niets aan af.

Hoe het voor de eerstvolgende weken verder moet, is voorlopig onduidelijk. Dennes De Kegel kreeg wel twee weken rust voorgeschreven om zijn voet te laten helen. Voor kapitein Speltdooren is het afwachten wat nader onderzoek aan het licht zal brengen. Met Lander De Keersmaecker verliest het team, zoals geweten, een titularis voor de rest van het seizoen en op het middenveld ontbreekt al vele weken een sterkhouder-rustbrenger als Jeroen Vanderputte.

Maar ondanks tegenslagen, die in de loop van een seizoen trouwens elke club te verwerken krijgt, mag de VW-aanhang zeker niet klagen over de inzet van de spelers die zich week na week tot het uiterste weren en daarvoor na zeven speeldagen beloond zijn met een plaats in de middenmoot. Een veiligheidsmarge van vijf punten ten opzichte van de barrageplaats is niet onaardig en een doelpuntensaldo van +5 oogt positiever dan dat van dertien concurrenten. Alleen de toppers Beerschot en Deinze doen in dit opzicht beter. En zijn onze jongens er niet in geslaagd uitgerekend bij die nummers 1 en 2 in de stand een gelijkspel af te dwingen?

Met een verplaatsing naar het verre Virton wacht nu wel weer een moeilijke uitwedstrijd, maar ook die is niet bij voorbaat verloren en eens terug op volle sterkte is er van de VW-lichting 2016-’17 nog veel moois te verwachten. Dat beseft ook de aangroeiende supportersschare achter het legendarische Vigor-doel. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 26 gasten en geen leden online