header bar 2

Virton Royal ExcelsiorVW Hamme(Achteraf bekeken)

Vier doelpunten moeten incasseren en niet kunnen tegenscoren roept het beeld op van een onevenwichtige wedstrijd waarin machteloze verliezers geen partij waren voor dominante winnaars. Dit beeld klopt niet voor de achtste speeldag waar Exc. Virton zich weliswaar de betere, vooral efficiëntere ploeg toonde en dus verdiend won, maar onze Vigor Wuitens niet het geluk en evenmin de wedstrijdleiding aan hun zijde hadden.

Tegen het doelpunt waarmee de thuisploeg op voorsprong kwam, viel niets in te brengen. Tot dan hadden de bezoekers behoorlijk weerwerk geboden en eens op achterstand maakten zij jacht op de gelijkmaker. Die had er snel kunnen komen indien de scheidsrechter de moed had gehad naar de strafschopstip te wijzen voor handspel van een groen-witte verdediger. Dit ‘onrecht’ had hij ongedaan kunnen maken door aan de overkant evenmin voor penalty te fluiten toen een Virton-aanvaller contact zocht met de uitgekomen VW-doelman Matthias Goossens en ging liggen. De bal ging wel van de stip in doel en op het scorebord kwam een 2-0 in de plaats van een mogelijke 1-1.

Stijn De WildeStijn De WildeHet fatale derde doelpunt kwam er in het begin van de tweede helft op een hoekschop waarbij onze belaagde doelman uit evenwicht werd geduwd en de bal moest lossen. Hier had de scheidsrechter de moed moeten opbrengen het doelpunt voor fout op de keeper af te keuren. Met de 3-0 op het bord was de buit voor de thuisploeg binnen. Er kwam later nog een vierde en er hing zelfs nog een vijfde doelpunt in de lucht, maar daar hadden dan zeker een paar tegentreffers tegenover mogen staan want ook onze jongens kregen doelkansen in een open wedstrijd waarin zij nooit de armen hebben laten zakken en zijn blijven voetballen. Van een vernedering is dus hoegenaamd geen sprake.

Een factor die in de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen een rol kan hebben gespeeld is dat Hamme titularissen-sterkhouders diende te missen terwijl Virton een beroep kon doen op uitgeruste sterspelers die de speeldag voordien wegens gele-kaartenlast op non-actief waren. Twee van die gasten hebben zich alvast doen opmerken: Alexandre Arenate met een doelpunt en bomber Jean-François Mbuba met een knal op de dwarslat.

Gedane zaken hebben geen keer en de dingen zijn wat zij zijn. De VW Hamme is met lege handen uit de Gaume een dag later teruggekeerd en levert in de stand een paar plaatsen in. Vanop de tiende stek houden de Vigor Wuitens evenwel de vijfde stek in het vizier. Anderzijds is het puntenkloofje met de barrageplaats door het gelijkspel van Oosterzonen (bij Coxyde) geslonken tot vier punten. Een en ander illustreert dat in de reeks de meeste ploegen fel aan elkaar gewaagd zijn.

Belangrijk is dat er geen nieuwe spelers wegens letsel of blessure zijn uitgevallen en dat de aangroei van de kaartenlast beperkt is gebleven tot één geel kartonnetje voor Rik Impens, die zich vroeg in de wedstrijd liet betrappen op een ‘professioneel’ foutje.

Goed nieuws is dat Stijn De Wilde, die op een haar na een doelpunt miste, als ploegkapitein ter vervanging van Olivier Speltdooren de kapiteinsband droeg en voor het eerst in bijna veertien maanden de 90 minuten heeft volgemaakt. Spits Stijn is helemaal terug.

Alle aandacht gaat nu in de komende dagen naar de voorbereiding van de thuiswedstrijd tegen Oudenaarde dat tegen Seraing een tweede seizoenzege boekte en met drie gelijke spelen in de stand nu tot op één punt is genaderd. Het kan raar klinken, maar waar onze jongens zich met het oog op dit treffen na hun tweede nederlaag mogen aan optrekken is aan hun eerder verloren eerste thuiswedstrijd. In die spannende, gelijk opgaande partij tegen Dessel Sport hebben zij zich de evenknie getoond van een ploeg die op de jongste speeldag de ongenaakbaar gewaande leider Beerschot Wilrijk met een identieke 1-3 heeft geklopt. Kansloos bovendien! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 77 gasten en geen leden online