header bar 2

VW HammeOudenaarde KSV(Achteraf bekeken)

Een tweede nederlaag op rij, het is iets dat onze Vigor Wuitens in geen jaar nog was overkomen. Mocht het zich hebben voorgedaan in de opeenvolgende wedstrijden tegen de toppers van de reeks bij de aanvang van de competitie die intussen al negen speeldagen ver is, niemand had er van staan kijken. Nu het thuis gebeurde tegen een minder getalenteerde tegenstrever na een matige wedstrijd, is er frustratie. Wie driekwart van de speeltijd balbezit opeist moet kunnen winnen. Doelman Griffin De Vroe zag al die tijd zo goed als werkloos toe hoe zijn maats er ondanks veel goede wil maar niet in slaagden een bal tussen de doelpalen te krijgen.

Hamme OudenaardeVW Hamme - KSV OudenaardeKwam het in de partij nooit tot opwindend voetbal, aan strijd en daarmee gepaard gaande foutjes en fouten heeft het niet ontbroken. Het half dozijn gele kaarten werd door twee gedeeld maar met dit verschil dat de drie voor de thuisploeg in de afrekening het zwaarst doorwegen: met in rood omgezet tweemaal geel diende Brian Vercruysse het veld voortijdig te verlaten en verslagen toe te kijken hoe zijn maats in de slotminuut nog het doelpunt van de nederlaag moesten incasseren. Hij mist sowieso de eerstvolgende wedstrijd.

Er kan niet worden ontkend dat de afwezigheid van ‘mentale’ sterkhouders als kapitein Olivier Speltdooren, spits Stijn De Wilde en rustbrenger op het middenveld Jeroen Vanderputte zich in de weerbaarheid van een jonge ploeg laat gevoelen. Toch waren er in de wedstrijd ‘die niet mocht verloren worden’ ook lichtpunten. Zo de bewonderenswaardige werkkracht van Erdinç Kurtulus, de strijdlust van een Mitch Dekuyper die zich in geen tijd heeft geïntegreerd, de inzet van Yannick Deppé en de bevestiging van de eerder gedane vaststelling dat de tweelingbroers Mariën het niveau aankunnen.

Op één nog te spelen wedstrijd na, aanstaande zaterdag uit bij SK Heist, zit een derde van de competitie er al op. De VW Hamme staat momenteel met 10 punten uit negen wedstrijden op een twaalfde plaats met de punteninzet van nog maar één wedstrijd voorsprong op de door Oosterzonen bezette ‘barrage’-plaats. Het doelpuntensaldo is met evenveel gescoorde als geïncasseerde doelpunten alsnog in evenwicht. Pessimisten voorspellen dat een nieuwe nederlaag de neergang inluidt, optimisten geloven dat het tij kort zal keren. Alleen weet niemand hoe lang kort op zich laat wachten.
Wat nochtans vaststaat is dat de VW Hamme weldra opnieuw van zich zal doen spreken. Als straks een getalenteerde Cedric Mingiedi, die in de slotminuten van de wedstrijd tegen Oudenaarde voor het eerst even op het veld kwam, zijn plaats in het team zal opeisen; als Stijn De Wilde straks opnieuw zijn ervaring en gewicht in de weegschaal kan werpen; als kapitein Olivier Speltdooren de gaten tussen de lijnen opnieuw zal dicht lopen; als Dennes De Kegel opnieuw zonder hinder snel ‘uit de voeten’ zal kunnen; als Jeroen Vanderputte voor zijn rol als rustbrenger op het middenveld opnieuw speelklaar kan geraken…Het zijn inderdaad heel wat voorwaarden, maar de daarop gebouwde verwachtingen zijn zo gefundeerd dat zij de club, haar dirigenten, haar sponsors en supporters moeten geruststellen. Er wachten de VW-familie nog schone dagen! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 55 gasten en geen leden online