header bar 2

Heist KSKVW Hamme(Achteraf bekeken)

Er zijn tien wedstrijden gespeeld, een derde van de eerste competitie in de superliga van het amateurvoetbal zit er op. Tijd dus voor een tussentijdse balans temeer daar de verloren jongste uitwedstrijd bij Heist liefst snel vergeten wordt. Na een eerste speelhelft waarin beide ploegen elkaar qua kansen ongeveer in evenwicht hielden, was de thuisploeg na de rust de betere. Het werd 2-0. Punt.

Met 10 punten uit evenveel wedstrijden staan onze Vigor Wuitens nu op de twaalfde plaats. Zij moeten de FC Seraing laten voorgaan omdat deze ex-tweedeklasser een wedstrijd meer heeft gewonnen. Zelf konden onze blauw-zwarten, die zaterdagavond op de doelman na verplicht werden in een compleet zwarte uitrusting te spelen, tot nog toe slechts tweemaal winnen: thuis tegen Sprimont Comblain (4-1) en uit bij Coxyde VV (1-5). Het zal wel geen toeval zijn dat die beide tegenstanders voorlaatste en laatste zijn in de stand. De andere vier punten werden binnengehaald in thuiswedstrijden tegen Seraing (2-2) en Hasselt (1-1), en in uitwedstrijden bij Deinze en Beerschot-Wilrijk (tweemaal 1-1).

Opmerkelijk is dat geen van de eerste vier wedstrijden, die samen zes punten opleverden werd verloren, terwijl geen van de jongste vier wedstrijden, die samen slechts één schamel puntje opbrachten, kon worden gewonnen. Dat ene puntje was het resultaat van het gelijkspel tegen Hasselt. In de andere drie verloren wedstrijden samen kon slechts eenmaal worden gescoord, maar dienden wel acht doelpunten geslikt te worden. Het cijfercontrast tussen de ‘moeilijke’ eerste vijf wedstrijden en de ‘haalbare’ die er op volgden, kon bezwaarlijk groter zijn.

Van een veilige plaats in de bovenste helft van de rangschikking en een geruststellende marge ten opzichte van de ‘bedreigden’, is de toestand op korte tijd veel minder rooskleurig geworden. De puntenbuffer die de VWH momenteel nog voor een plek bij de laatste vier behoedt, is gekrompen tot twee, respectievelijk vijf en zeven punten.

Naar een verklaring voor de ongunstige wending moet natuurlijk niet verder worden gezocht dan bij de pech van het opeenvolgend uitvallen met blessures en letsels van basisspelers waardoor week na week aan de samenstelling van de ploeg diende gesleuteld te worden. De jonge vervangers mogen zeker niet met de vinger worden gewezen, integendeel, zij hebben bewezen dat zij hun plaats in de kern verdienen. Een onvermijdelijk nadelig nevenaspect is wel dat door het wegvallen van automatismen de samenhang binnen het spelersblok minder hecht is. Bovendien dienden de jongste weken terugkerende spelers ingezet te worden die niet eens hadden kunnen trainen en dus én matchritme én uithoudingsvermogen misten.

Wat voorbij is laat sporen na maar vooruitkijken is thans veel belangrijker dan zich daarop te fixeren. In de vijf wedstrijden die ons nog scheiden van het einde van de heenronde wachten onze jongens drie uitwedstrijden ( Geel, WS Bruxelles en Oosterzonen) en twee thuiswedstrijden ( Patro Eisden Maasmechelen en Dender EH). Om niet verder af te glijden zouden die vijf confrontaties minimum vijf extra punten moeten opleveren, zo niet wacht een stresserende terugronde. De eerstvolgende wedstrijd heet in voetbal altijd de belangrijkste, maar in de gegeven omstandigheden is de partij tegen Patro Eisden, dat op de jongste speeldag een zuinige tweede seizoenzege binnenhaalde, van kapitaal belang. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd wordt kan alleen al afgelezen worden uit het parcours van de Maaslanders in deze competitie, maar dat is voer voor de voorbeschouwing. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 90 gasten en geen leden online