header bar 2

VW HammePatro Eisden Maasmechelen(Achteraf bekeken) 

Het kapitaal belang van de tweede thuisoverwinning en de daaraan verbonden drie punten komt pas ten volle tot uiting in het licht van enkele andere uitslagen van de elfde speeldag: Sprimont Comblain ging de drie punten wegkapen bij Seraing, Oosterzonen en Coxyde hielden de punten thuis tegen Hasselt en Geel. Van alle ploegen die na de tiende speeldag in de rangschikking nog achter de VW Hamme stonden verloor dus alleen de eigen opponent Patro Eisden Maasmechelen. Stel u voor, lezer, dat het zaterdagavond anders was gelopen.

Positief aan het nieuwe plaatje is dat dankzij een beter doelpuntensaldo onze Vigor Wuitens in de rangschikking WS Bruxelles achter zich houden en met één punt meer ook Hasselt voorbij steken. Al kunnen de Limburgers drie onverdiende punten cadeau krijgen wegens de identiteitskaartenhistorie in de thuis tegen Coxyde verloren wedstrijd. Maar dat de kustploeg zich desondanks niet gewonnen geeft blijkt uit de op de jongste speeldag met 3-1 gewonnen wedstrijd. Tegen Geel dan nog!

Terug naar Hamme. De met een oneven doelpunt per definitie krappe overwinning tegen Patro Eisden Maasmechelen was dus meer dan welkom. Het spel was niet van het beste dat er dit seizoen in het gemeentelijk stadion al op de grasmat is gelegd, maar in de euforie van het succes was dat een mindere zorg. Een schaduwvlekje is wel de gele kaart die Olivier Speltdooren door de heer De prins onder de neus kreeg geduwd. De ploegkapitein die met een spierblessure enkele weken verstek had moeten geven, zal dus de volgende speeldag opnieuw maar dan gedwongen moeten rusten. Terloops ook nog een andere aanvulling bij het op de clubwebsite verschenen wedstrijdverslag: na een goed uur spelen (62’) werd Matthijs Vergeylen, een van de uitblinkers in het eerste kwart van de tweede speelhelft, vervangen door Dennes De Kegel.

Wie zich aan een ‘gemakkelijke’ wedstrijd had verwacht kwam bedrogen uit. Onze jongens kwamen eerst wel 1-0 voor, maar die voorsprong werd in de kortst mogelijke kering in een 1-2 achterstand omgezet. Gelukkig kwam de gelijkmaker nog vrij snel op het bord, maar beweren dat de bezoekers nadien overspeeld werden is de waarheid geweld aandoen. De thuisploeg speelde wel de meeste en beste doelkansen bij elkaar, maar de Patro-boys bleven gevaarlijk. Vraag het maar aan Griffin De Vroe, of ga een kijkje nemen op de website van de Maaslandse club naar de video waarin de wedstrijd vanuit eigen camerastandpunt samengevat is belicht.

Met een bonus van vijf punten ten opzichte van Eisden Maasmechelen en Sprimont Comblain is de VW Hamme nu weer even gerust. Anderzijds kan met twee opeenvolgende uitwedstrijden voor de boeg een voorsprong van drie punten op achtervolgers als Seraing en Oosterzonen snel wegsmelten, al kan een blik op het programma van de twaalfde speeldag met Virton versus Seraing en Oudenaarde versus Oosterzonen enige gemoedsrust in de hand werken.

Reden tot pessimisme is er hoe dan ook niet. Het aanvallend voetbal dat de VW Hamme brengt is, zoals uit het aantal doelrijpe kansen per wedstrijd blijkt, goed genoeg om het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien. Trefzekerheid, besluitvaardigheid, dat is wat vooralsnog ontbreekt. Deels is dat een kwestie van zelfvertrouwen, deels een kwestie van meeval. Maar wat vaststaat is dat de ploeg met uit blessures teruggekeerde sterkhouders-rustbrengers opnieuw haar plaats in de bovenste helft van de rangschikking zal opeisen. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 26ste speeldag

Vrijdag 24 maart 2017  
Beerschot Wilrijk - W.S. Bruxelles   2-0
FC. Seraing - VW Hamme  3-0
R. Virton - SP. Hasselt  6-0
Maasmechelen - FC Dender  0-1
Oosterzonen - Dessel Sport 1-3
Zondag 26 maart 2017
Oudenaarde - R. Sprimont  -
ASV Geel - Coxyde  -
K.SK. Heist - SK. Deinze  -


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 26 68
2 Dessel Sport 26 58
3 Virton 26 50
4 FC. Dender E.H. 26 49
5 KSK Heist 25 44
6 FC Seraing 25 40
7 Oudenaarde 25 39
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 26 29
10 SP. Hasselt 26 28
11 VW Hamme 26 28
12 Oosterzonen 26 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 26 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 155 gasten en geen leden online