header bar 2

VW HammePatro Eisden Maasmechelen(Achteraf bekeken) 

Het kapitaal belang van de tweede thuisoverwinning en de daaraan verbonden drie punten komt pas ten volle tot uiting in het licht van enkele andere uitslagen van de elfde speeldag: Sprimont Comblain ging de drie punten wegkapen bij Seraing, Oosterzonen en Coxyde hielden de punten thuis tegen Hasselt en Geel. Van alle ploegen die na de tiende speeldag in de rangschikking nog achter de VW Hamme stonden verloor dus alleen de eigen opponent Patro Eisden Maasmechelen. Stel u voor, lezer, dat het zaterdagavond anders was gelopen.

Positief aan het nieuwe plaatje is dat dankzij een beter doelpuntensaldo onze Vigor Wuitens in de rangschikking WS Bruxelles achter zich houden en met één punt meer ook Hasselt voorbij steken. Al kunnen de Limburgers drie onverdiende punten cadeau krijgen wegens de identiteitskaartenhistorie in de thuis tegen Coxyde verloren wedstrijd. Maar dat de kustploeg zich desondanks niet gewonnen geeft blijkt uit de op de jongste speeldag met 3-1 gewonnen wedstrijd. Tegen Geel dan nog!

Terug naar Hamme. De met een oneven doelpunt per definitie krappe overwinning tegen Patro Eisden Maasmechelen was dus meer dan welkom. Het spel was niet van het beste dat er dit seizoen in het gemeentelijk stadion al op de grasmat is gelegd, maar in de euforie van het succes was dat een mindere zorg. Een schaduwvlekje is wel de gele kaart die Olivier Speltdooren door de heer De prins onder de neus kreeg geduwd. De ploegkapitein die met een spierblessure enkele weken verstek had moeten geven, zal dus de volgende speeldag opnieuw maar dan gedwongen moeten rusten. Terloops ook nog een andere aanvulling bij het op de clubwebsite verschenen wedstrijdverslag: na een goed uur spelen (62’) werd Matthijs Vergeylen, een van de uitblinkers in het eerste kwart van de tweede speelhelft, vervangen door Dennes De Kegel.

Wie zich aan een ‘gemakkelijke’ wedstrijd had verwacht kwam bedrogen uit. Onze jongens kwamen eerst wel 1-0 voor, maar die voorsprong werd in de kortst mogelijke kering in een 1-2 achterstand omgezet. Gelukkig kwam de gelijkmaker nog vrij snel op het bord, maar beweren dat de bezoekers nadien overspeeld werden is de waarheid geweld aandoen. De thuisploeg speelde wel de meeste en beste doelkansen bij elkaar, maar de Patro-boys bleven gevaarlijk. Vraag het maar aan Griffin De Vroe, of ga een kijkje nemen op de website van de Maaslandse club naar de video waarin de wedstrijd vanuit eigen camerastandpunt samengevat is belicht.

Met een bonus van vijf punten ten opzichte van Eisden Maasmechelen en Sprimont Comblain is de VW Hamme nu weer even gerust. Anderzijds kan met twee opeenvolgende uitwedstrijden voor de boeg een voorsprong van drie punten op achtervolgers als Seraing en Oosterzonen snel wegsmelten, al kan een blik op het programma van de twaalfde speeldag met Virton versus Seraing en Oudenaarde versus Oosterzonen enige gemoedsrust in de hand werken.

Reden tot pessimisme is er hoe dan ook niet. Het aanvallend voetbal dat de VW Hamme brengt is, zoals uit het aantal doelrijpe kansen per wedstrijd blijkt, goed genoeg om het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien. Trefzekerheid, besluitvaardigheid, dat is wat vooralsnog ontbreekt. Deels is dat een kwestie van zelfvertrouwen, deels een kwestie van meeval. Maar wat vaststaat is dat de ploeg met uit blessures teruggekeerde sterkhouders-rustbrengers opnieuw haar plaats in de bovenste helft van de rangschikking zal opeisen. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 89 gasten en geen leden online