header bar 2

Geel ASVVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Het kan beter Alleen al uit de lengte van het wedstrijdverslag van onze Reporter ter plaatse kon zaterdagavond afgeleid worden dat er in Geel niet veel te beleven was geweest. Althans niet van Hamse zijde want de thuisploeg heeft met haar verdiende overwinning een goede zaak gedaan. Andermaal heeft een confrontatie met een haalbaar geachte tegenstrever niet gegeven wat ervan verwacht werd.

Wie in negentig minuten slechts twee doelkansen kan bijeen spelen, mag zich wiskundig met een doelpunt gelukkig achten. Helaas, in een voetbalwedstrijd baat dat niet als de tegenstrever driemaal de weg naar de netten vindt. In de eerste speelhelft konden matige Vigor Wuitens zich nog optrekken aan het gelijkstellend doelpunt van Erdinç Kurtulus en verder gelijke tred houden met hun gastheren, maar na de rust lieten zij zich kansloos uittellen.

Na twaalf speeldagen en dus op drie wedstrijden van het einde van de heenronde heeft de VWH ten opzichte van de ’barrageplaats’ nog slechts twee punten op overschot. Is het toeval dat die plek momenteel wordt bezet door Patro Eisden Maasmechelen, de ploeg waartegen tijdens de jongste thuiswedstrijd moeizaam met 3-2 werd gewonnen?

Cijfers weerspiegelen feiten. Op de twaalfde speeldag, uit bij ADV Geel, werd een nederlaag geleden waartegen weinig in te brengen valt. Bedenkelijk is dat het hier om de vierde gaat in vijf wedstrijden. Het doelpuntensaldo, toch altijd een waardenmeter, is van positief (+5 na de eerste zes gespeelde wedstrijden) omgeslagen naar negatief (-8 in de jongste zes). Hoeft het dan te verwonderen dat een eergierige doelman-puntenpakker als Griffin De Vroe, die dit seizoen nog geen enkele keer ‘de nul’ kon houden, openlijk pleit voor realistischer voetbal?

Los van de mening van de doelman, kan men moeilijk om de vaststelling heen dat het VW-team dat bestaat uit getalenteerde jonge voetballers op het veld de jongste weken een leider en een rustbrenger mist. Kapitein Olivier Speltdooren kan straks opnieuw voor de bezieling zorgen en met de terugkeer van een ervaren Jeroen Vanderputte zou de ploeg alvast meer ruggengraat krijgen.

De in de heenronde nog te spelen wedstrijden zouden minstens twee punten moeten opleveren. Het wordt immers van week tot week duidelijker dat in de eindafrekening 30 punten zullen nodig zijn om zich bij de elite van het amateurvoetbal te handhaven. Op het programma voor de eerstkomende weken staan een uitwedstrijd bij WS Bruxelles, een thuiswedstrijd tegen een Dender in goeden doen, en nog een uitwedstrijd op kunstgras tegen Oosterzonen. Eén keer winnen en er is al ‘overschot’, maar wie niet kan winnen moet bij verlies van een van deze drie wedstrijden wel tweemaal gelijkspelen. Een keer ‘de nul’ houden kan helpen. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 26ste speeldag

Vrijdag 24 maart 2017  
Beerschot Wilrijk - W.S. Bruxelles   2-0
FC. Seraing - VW Hamme  3-0
R. Virton - SP. Hasselt  6-0
Maasmechelen - FC Dender  0-1
Oosterzonen - Dessel Sport 1-3
Zondag 26 maart 2017
Oudenaarde - R. Sprimont  -
ASV Geel - Coxyde  -
K.SK. Heist - SK. Deinze  -


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 26 68
2 Dessel Sport 26 58
3 Virton 26 50
4 FC. Dender E.H. 26 49
5 KSK Heist 25 44
6 FC Seraing 25 40
7 Oudenaarde 25 39
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 26 29
10 SP. Hasselt 26 28
11 VW Hamme 26 28
12 Oosterzonen 26 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 26 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 122 gasten en geen leden online