header bar 2

Geel ASVVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Het kan beter Alleen al uit de lengte van het wedstrijdverslag van onze Reporter ter plaatse kon zaterdagavond afgeleid worden dat er in Geel niet veel te beleven was geweest. Althans niet van Hamse zijde want de thuisploeg heeft met haar verdiende overwinning een goede zaak gedaan. Andermaal heeft een confrontatie met een haalbaar geachte tegenstrever niet gegeven wat ervan verwacht werd.

Wie in negentig minuten slechts twee doelkansen kan bijeen spelen, mag zich wiskundig met een doelpunt gelukkig achten. Helaas, in een voetbalwedstrijd baat dat niet als de tegenstrever driemaal de weg naar de netten vindt. In de eerste speelhelft konden matige Vigor Wuitens zich nog optrekken aan het gelijkstellend doelpunt van Erdinç Kurtulus en verder gelijke tred houden met hun gastheren, maar na de rust lieten zij zich kansloos uittellen.

Na twaalf speeldagen en dus op drie wedstrijden van het einde van de heenronde heeft de VWH ten opzichte van de ’barrageplaats’ nog slechts twee punten op overschot. Is het toeval dat die plek momenteel wordt bezet door Patro Eisden Maasmechelen, de ploeg waartegen tijdens de jongste thuiswedstrijd moeizaam met 3-2 werd gewonnen?

Cijfers weerspiegelen feiten. Op de twaalfde speeldag, uit bij ADV Geel, werd een nederlaag geleden waartegen weinig in te brengen valt. Bedenkelijk is dat het hier om de vierde gaat in vijf wedstrijden. Het doelpuntensaldo, toch altijd een waardenmeter, is van positief (+5 na de eerste zes gespeelde wedstrijden) omgeslagen naar negatief (-8 in de jongste zes). Hoeft het dan te verwonderen dat een eergierige doelman-puntenpakker als Griffin De Vroe, die dit seizoen nog geen enkele keer ‘de nul’ kon houden, openlijk pleit voor realistischer voetbal?

Los van de mening van de doelman, kan men moeilijk om de vaststelling heen dat het VW-team dat bestaat uit getalenteerde jonge voetballers op het veld de jongste weken een leider en een rustbrenger mist. Kapitein Olivier Speltdooren kan straks opnieuw voor de bezieling zorgen en met de terugkeer van een ervaren Jeroen Vanderputte zou de ploeg alvast meer ruggengraat krijgen.

De in de heenronde nog te spelen wedstrijden zouden minstens twee punten moeten opleveren. Het wordt immers van week tot week duidelijker dat in de eindafrekening 30 punten zullen nodig zijn om zich bij de elite van het amateurvoetbal te handhaven. Op het programma voor de eerstkomende weken staan een uitwedstrijd bij WS Bruxelles, een thuiswedstrijd tegen een Dender in goeden doen, en nog een uitwedstrijd op kunstgras tegen Oosterzonen. Eén keer winnen en er is al ‘overschot’, maar wie niet kan winnen moet bij verlies van een van deze drie wedstrijden wel tweemaal gelijkspelen. Een keer ‘de nul’ houden kan helpen. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 81 gasten en geen leden online