header bar 2

Geel ASVVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Het kan beter Alleen al uit de lengte van het wedstrijdverslag van onze Reporter ter plaatse kon zaterdagavond afgeleid worden dat er in Geel niet veel te beleven was geweest. Althans niet van Hamse zijde want de thuisploeg heeft met haar verdiende overwinning een goede zaak gedaan. Andermaal heeft een confrontatie met een haalbaar geachte tegenstrever niet gegeven wat ervan verwacht werd.

Wie in negentig minuten slechts twee doelkansen kan bijeen spelen, mag zich wiskundig met een doelpunt gelukkig achten. Helaas, in een voetbalwedstrijd baat dat niet als de tegenstrever driemaal de weg naar de netten vindt. In de eerste speelhelft konden matige Vigor Wuitens zich nog optrekken aan het gelijkstellend doelpunt van Erdinç Kurtulus en verder gelijke tred houden met hun gastheren, maar na de rust lieten zij zich kansloos uittellen.

Na twaalf speeldagen en dus op drie wedstrijden van het einde van de heenronde heeft de VWH ten opzichte van de ’barrageplaats’ nog slechts twee punten op overschot. Is het toeval dat die plek momenteel wordt bezet door Patro Eisden Maasmechelen, de ploeg waartegen tijdens de jongste thuiswedstrijd moeizaam met 3-2 werd gewonnen?

Cijfers weerspiegelen feiten. Op de twaalfde speeldag, uit bij ADV Geel, werd een nederlaag geleden waartegen weinig in te brengen valt. Bedenkelijk is dat het hier om de vierde gaat in vijf wedstrijden. Het doelpuntensaldo, toch altijd een waardenmeter, is van positief (+5 na de eerste zes gespeelde wedstrijden) omgeslagen naar negatief (-8 in de jongste zes). Hoeft het dan te verwonderen dat een eergierige doelman-puntenpakker als Griffin De Vroe, die dit seizoen nog geen enkele keer ‘de nul’ kon houden, openlijk pleit voor realistischer voetbal?

Los van de mening van de doelman, kan men moeilijk om de vaststelling heen dat het VW-team dat bestaat uit getalenteerde jonge voetballers op het veld de jongste weken een leider en een rustbrenger mist. Kapitein Olivier Speltdooren kan straks opnieuw voor de bezieling zorgen en met de terugkeer van een ervaren Jeroen Vanderputte zou de ploeg alvast meer ruggengraat krijgen.

De in de heenronde nog te spelen wedstrijden zouden minstens twee punten moeten opleveren. Het wordt immers van week tot week duidelijker dat in de eindafrekening 30 punten zullen nodig zijn om zich bij de elite van het amateurvoetbal te handhaven. Op het programma voor de eerstkomende weken staan een uitwedstrijd bij WS Bruxelles, een thuiswedstrijd tegen een Dender in goeden doen, en nog een uitwedstrijd op kunstgras tegen Oosterzonen. Eén keer winnen en er is al ‘overschot’, maar wie niet kan winnen moet bij verlies van een van deze drie wedstrijden wel tweemaal gelijkspelen. Een keer ‘de nul’ houden kan helpen. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 63 gasten en geen leden online