header bar 2

W.S. Bruxelles VW Hamme (Achteraf bekeken) 

Mogen onze Vigor Wuitens blij zijn met het ene puntje of overheerst spijt om de andere twee die zij in Molenbeek hebben laten liggen? Aan gemengde gevoelens zal het zaterdagavond in geen geval hebben ontbroken. Vaststellingen zijn dat winst voor het grijpen heeft gelegen, maar dat een zesde verlieswedstrijd al evenzeer had gekund.

De 0-1 score die bij de rust op het bord stond had in de tweede helft tussen de 65ste en de 70ste minuut tot driemaal toe verdubbeld kunnen worden. Het gebeurde niet en zoals wel vaker valt dan de gelijkmaker die voor de thuisploeg zelfs het verlengstuk van een onverhoopte winst had kunnen krijgen indien de scheidsrechter enkele minuten vóór affluiten een strafschop had gefloten.

Bij een en ander verder blijven stilstaan heeft geen zin. Gedane zaken hebben geen keer. Wat telt is wat nog moet komen. Maar in het licht daarvan heeft het zeker zin de resultaten van de dertiende speeldag en de gevolgen daarvan voor de rangschikking even van naderbij te belijken.

Er is op twee speeldagen van het einde van de heenronde een cesuur tussen de bovenste en de onderste helft van de rangschikking, maar wat daarbij vooral opvalt is dat het onderlinge puntenverschil bij de eerste acht veel groter is dan tussen de ploegen onderaan de klassering. Tussen leider Beerschot-Wilrijk en Oudenaarde op nummer 8, is er een puntenkloof van liefst 16 eenheden; het verschil tussen Seraing op 9 en Sprimont Comblain op 16 daarentegen bedraagt slechts 6 punten. Het laat zich dus raden dat de strijd om de laatste vier plaatsen te vermijden zwaarder en intenser zal worden dan de kamp bovenaan om een van de vier tickets die recht geven op deelname aan de play offs voor promotie naar profvoetbal in de Serie 1B.

Resultaten van de jongste speeldag die voor velen de betekenis krijgen van een ‘wake up call’ zijn de thuisoverwinning van Coxyde tegen Dessel (2-0) en het gelijkspel (0-0) van Seraing op het veld van Dender dat hiermee een reeks van vijf opeenvolgende overwinningen afgebroken ziet. Aan onze jongens om er in de voorbereiding van de eerstvolgende thuiswedstrijd moed uit te putten.

Ondanks de puntenkloof tussen de staart van de linker kolom en de kop van de rechter, is het kwaliteitsverschil tussen de ploegen bij de elite van het amateurvoetbal veel minder groot dan velen denken. Een voorbeeld ter staving is de wedstrijd tussen staartploeg Oosterzonen en leider Beerschot-Wilrijk op de jongste speeldag. De bezoekers wonnen uiteindelijk wel met 0-2, maar uit het wedstrijdverslag blijkt dat het er lange tijd naar heeft uitgezien dat het bij een gelijkspel ging blijven. Reken dus maar dat de uitstap naar het onbekende Oosterwijk op de laatste speeldag van de heenronde voor onze jongens vast geen gezondheidswandeling wordt.

Er is echter geen reden tot ongerustheid. Met 14 punten uit dertien wedstrijden staat de VW Hamme nu op 1 punt van het betrachte minimum van 15 punten halverwege de competitie. Eén op zes in een thuiswedstrijd tegen Dender en een uitwedstrijd in Oosterwijk? Acteert de ploeg in blok, geeft de verdediging geen kansen weg en geraken onze aanvallers terug op scherp, dan zit er meer in! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 26ste speeldag

Vrijdag 24 maart 2017  
Beerschot Wilrijk - W.S. Bruxelles   2-0
FC. Seraing - VW Hamme  3-0
R. Virton - SP. Hasselt  6-0
Maasmechelen - FC Dender  0-1
Oosterzonen - Dessel Sport 1-3
Zondag 26 maart 2017
Oudenaarde - R. Sprimont  -
ASV Geel - Coxyde  -
K.SK. Heist - SK. Deinze  -


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 26 68
2 Dessel Sport 26 58
3 Virton 26 50
4 FC. Dender E.H. 26 49
5 KSK Heist 25 44
6 FC Seraing 25 40
7 Oudenaarde 25 39
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 26 29
10 SP. Hasselt 26 28
11 VW Hamme 26 28
12 Oosterzonen 26 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 26 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 139 gasten en geen leden online