header bar 2

FC OosterzonenVW Hamme (Achteraf bekeken) 

Zij zullen ongetwijfeld talrijk zijn geweest, de supporters op het thuisfront, om met de ogen te knipperen bij het zien van de uitslag. Vier doelpunten moeten incasseren – en het hadden er zelfs nog twee, drie meer kunnen zijn! – van een ploeg die de vorige veertien wedstrijden slechts 17 maal tot scoren kon komen. Hoe is zoiets mogelijk? Maar meer nog zal de lectuur van het wedstrijdverslag hun hebben bijgebracht dat het wel bijzonder pijnlijk is met lege handen naar huis te moeten keren na eerst met 0-2 te zijn uitgelopen, in de tweede helft tegen een 3-2 achterstand te hebben aangekeken en dan toch nog met een (onverdiend) gelijkspel een puntje uit de brand te gaan slepen. Dacht iedereen die wachtte op het laatste fluitsignaal, maar dat kwam er uiteindelijk pas bij een 4-3 voor de thuisploeg.

Bij het vernemen dat Eisden Maasmechelen met 1-2 was gaan winnen bij Dender, en dat Hasselt een punt wist thuis te houden tegen Heist, moet de sfeer in de kleedkamer wel diep onder nul zijn gedaald. Nu ploegmaats met de vinger wijzen is evenwel ongepast. Voetbal is een ploegsport. Winst of verlies dat viert of verwerkt men samen, hoe zuur een aantal van de nu al in totaal 31 tegendoelpunten voor een klasse-doelman als Griffin De Vroe ook mogen zijn.

Blind willen zijn voor, of vergoelijkend aankijken tegen de realiteit is altijd fout. De waarheid moet onder ogen worden gezien en die is wat ze is: de fiere, historisch laatste kampioen van Derde A staat momenteel op een degradatieplaats. Natuurlijk kunnen er verzachtende omstandigheden worden ingeroepen, zeker als men de pech in overweging wil nemen waarmee de club dient af te rekenen. Men denke maar aan het met een zwaar letsel uitvallen van Lander De Keersmaecker, aan het maar niet speelklaar geraken van een sturende rustbrenger als Jeroen Vanderputte, aan de aanslepende lijdensweg van Cedric Mingiedi van wie gehoopt werd dat hij met splijtende passes de VW-aanvallers zou in stelling brengen, aan spelers die noodgedwongen op een andere plaats moeten spelen dan hun favoriete positie. Allemaal waar, maar wie had gedacht dat het ineens zo snel en zo sterk bergaf zou gaan met dat enthousiaste team dat de competitie met succes begon tegen de toppers van de reeks? Pas op de vijfde speeldag liep het voor het eerst mis tegen een toen superieur Dessel dat Beerschot Wilrijk in eigen stadion voetballes ging geven. Maar wij zijn niet vergeten dat de entourage van die club na de wedstrijd ruiterlijk toegaf dat geen eerdere tegenstander het Dessel zo moeilijk had gemaakt als de Vigor Wuitens.

Een schamele 1 op 12 in de jongste drie, en een alles behalve geruststellende 8 op 30 in de laatste tien wedstrijden van de competitie, doen stilaan vragen rijzen naar de competitieve slagkracht van een ploeg die, met een korte winterstoponderbreking, in de eerste drie wedstrijden van de terugronde partij moet geven aan achtereenvolgens Deinze, Oudenaarde en Beerschot-Wilrijk, alvorens eind januari in Maasmechelen de eerste van zes 6-puntenwedstrijden te moeten spelen.

Wat in de bestuurskamer wordt beslist, hiermee hoeven de supporters zich niet in te laten. In de VW-familie ieder zijn taak en die van de supporters is ‘to support’, te ondersteunen en aan te moedigen als het moeilijk gaat. Vooral voor de jonge spelers, die zich van hun debuut bij de elite van het amateurvoetbal veel hadden voorgesteld, is dat erg belangrijk. Samen nu de rug rechten en er eensgezind fors tegenaan gaan. Te beginnen tegen de oude rivalen van Deinze. Forza Vigor! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 42 gasten en geen leden online