header bar 2

VW HammeSK. Deinze(Achteraf bekeken)

Wat weinigen verwachtten maar sommigen in stilte toch hoopten, is uitgerekend tegen Deinze werkelijkheid geworden: een stuntzege die de K FC Vigor Wuitens Hamme na een miserabele vertoning opnieuw op de rails zet. Tegelijk heeft de ploeg met de som van de twee onderlinge confrontaties, een vier op zes, het bewijs geleverd thuis te horen bij de elite van het amateurvoetbal. Ondanks de afwezigheid van meerdere basisspelers stond er opnieuw een weerbaar team tussen de lijnen.

Spannender dan het verloop van Hamme-Deinze kon de wedstrijd van de zestiende speeldag nauwelijks zijn. Een alweer noodgedwongen vertimmerd elftal, met na het vertrek van kampioenenmaker Francky Cieters, T2 Bruno Buyl als coach, stond oog in oog met een zelfverzekerd, van ambitie barstend Deinze op volle sterkte. Bekijk maar even de bank van Regi Van Acker: naast Kevin Frans, een Naïm Aarab, een Benjamin Delacour, een Lennart Mertens.

De thuisploeg ging opgepept van start, de zelfzekere bezoekers namen de tijd om de tegenstand af te tasten met de bedoeling daarna toe te slaan. Eerste misrekening als via een gedreven Rik Impens de thuisploeg op voorsprong klimt. Geen paniek bij Deinze, ook niet wanneer de thuisploeg met gesterkt vertrouwen verder de aanvalskaart trekt en een paar nieuwe kansjes versiert. Het gelijk van de bezoekers scheen eraan te komen wanneer iets na het halfuur Yannick Buysse een uitgespeelde aanval gemakkelijk afrondt met de gelijkmaker.

Wanneer kort daarna de in het wit uitgedoste Oranjen bij een te hoop gelopen VW-verdediging via Hans Cornelis tot 1-2 uitliepen, dachten velen de wedstrijd al gespeeld. Alvast niet de spelers die in de tweede helft nog een tandje bijstaken en met een zelden geziene ijver op zoek gingen naar de gelijkmaker.

Nadat VW-doelman Matthias Goossens zijn ploeg met een beenveeg voor de 1-3 had behoed, kwam het glans-en gloriemoment voor de kwieke Yoshi Mariën die met een strak grond scherend schot Deinze-doelman Vandenberghe kansloos liet en de gelijkmaker op het bord zette. Minder dan twee minuten later euforie in het thuiskamp toen Olivier Romero op de andere flank op zijn gekende wijze tekende voor de 3-2.

Met toen nog 25 minuten te spelen kon men zich nog aan een slotoffensief verwachten van de bezoekers maar zij scoorden alleen nog gele kaarten: een voor een kennelijk gefrustreerde Philippe Janssens en een voor Jasper Sols. Toeval of niet, spelmaker Janssens mag zijn wintervakantie alvast met een week verlengen. Jammer genoeg is dat ook het geval voor onze Joey Dujardin die er op 14 januari in Oudenaarde niet zal mogen bij zijn.

Dat nog eens winnen belangrijker was dan niet verliezen in vorige wedstrijden die op een gelijkspel hadden kunnen of mogen eindigen, wordt duidelijk geïllustreerd in de rangschikking na de eerste speeldag van de terugronde: van een degradatieplaats zijn onze Vigor Wuitens opgeklommen naar een veilige elfde plaats. Een beter doelpuntensaldo zou zelfs goed zijn voor een niet oneervolle tiende plek.

Met 28 gescoorde doelpunten doet de VW Hamme even goed als Heist en beter dan liefst acht andere ploegen in de reeks. De keerzijde van het plaatje onthult echter dat met 33 tegendoelpunten alleen Coxyde er onder verdedigend oogpunt nog slechter aan toe is. Het werkpunt ligt voor de hand, al moet worden toegegeven dat geen ploegonderdeel tot nog toe zoveel tegenslag te verwerken heeft gekregen.

Er zijn nu 16 wedstrijden gespeeld en op papier volstaat het om aan de 17 gewonnen punten 13 eenheden toe te voegen om het voor het behoud nodig geachte minimum te halen. In de resterende veertien wedstrijden (waarvan nog maar zes voor eigen publiek) moet dat kunnen. Of mogen wij meer en beter verwachten? De Vigor Wuitens hebben in elk geval nog eens getoond tot wat zij in staat zijn als het er om te doen is! (wp)

In het vooruitzicht van de competitiehervatting op 14 januari 2017 volgen nu een paar welgekomen weken rust en ontspanning. Namens het web-team alvast onze beste wensen voor vredige kerstdagen, een gezellig eindejaar en een in alle opzichten voorspoedig nieuw jaar!

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 145 gasten en geen leden online