header bar 2

Oudenaarde KSVVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Met een zes op zes uit twee opeenvolgende, zeg maar ophefmakende overwinningen thuis tegen Deinze (3-2) en uit bij Oudenaarde (1-4), heeft de K. FC Vigor Wuitens Hamme vriend en tegenstander verbaasd. Het contrast met de twee verlieswedstrijden die er aan voorafgingen, een uitnederlaag bij Oosterzonen (4-3) en een thuisverlies tegen Dender (1-3), kon moeilijk groter zijn. In de plaats van een schuwe blik te moeten werpen naar de kelder van het klassement, kan er nu weer naar omhoog worden gekeken. Liefst nog behoedzaam want zo er thans nog maar vier punten nodig zijn om een plaats te gaan opeisen in de linker kolom, moet er tegelijk ook worden beseft dat de inzet van één wedstrijd volstaat om opnieuw af te zakken naar de door niemand gewenste barrageplek.

Na de prestigematch tegen leider Beerschot Wilrijk waarnaar de supporters thans uitkijken volgen vier weken die beslissend zullen zijn voor een antwoord op de vraag wat van de huidige competitie nog mag verwacht worden: een stek veroveren bij de beteren van de reeks, of tot het einde strijden voor het behoud bij de elite van het amateurvoetbal. Op twee opeenvolgende uitwedstrijden bij Patro Eisden Maasmechelen en Dessel, volgen een thuiswedstrijd tegen WS Bruxelles en een uitwedstrijd bij Sprimont Comblain. Tot begin maart dus weinig voetbal in Hamme, maar wel drie belangrijke wedstrijden ver van huis.

In Oudenaarde hebben onze Vigor Wuitens in elk geval getoond dat zij meer waard zijn dan hun huidige tiende plaats. Zij speelden er wellicht hun beste wedstrijd van het lopend seizoen: een collectief gave prestatie, gekruid met enkele individuele spel- en resultaat bepalende acties.

De in het Burgemeester Thienpont-stadion behaalde overwinning krijgt des te meer reliëf daar de thuisploeg in haar voordien tegen Beerschot Wilrijk gespeelde wedstrijd tot tweemaal toe een opgelopen achterstand tot één doelpunt had kunnen herleiden alvorens finaal met een 2-3 het onderspit te moeten delven. Maar alleen al tweemaal scoren tegen de leidersploeg die tot dan buitenshuis geen enkel doelpunt had toegestaan, was opzienbarend.

De 1-4 uitslag bevestigt nu ook de offensieve kracht van onze blauw-zwarten die met 32 gescoorde doelpunten na Beerschot Wilrijk met 36, Deinze met 35 en Dessel met 33  de vierde plaats bezetten in het lijstje van productiefste teams van de reeks. Natuurlijk mag men hierbij niet blind blijven voor het passief in het doelpuntensaldo, een gevolg van 34 geïncasseerde doelpunten of een gemiddelde van twee per wedstrijd.

Met Tom Raes die in Oudenaarde als centrale verdediger debuteerde en daar zowel een doelpunt voorkwam door een doelschot af te blokken als door tegen zich de strafschop te krijgen die aan de basis lag van het enige doelpunt van de thuisploeg, zal hierin evenwel snel verandering komen. Met de rust die hij in de VW-verdediging zal brengen, is de dag dat Griffin De Vroe, beslist een van de beste doelmannen van de reeks, de nul houdt niet ver meer af.

Intussen focust voetbalminnend Hamme als vanzelfsprekend op het treffen met leider Beerschot Wilrijk. Niemand verwacht dat de Vigor Wuitens  een profteam dat sinds zijn tot dusver enige seizoensnederlaag (thuis tegen Dessel) negen opeenvolgende overwinningen liet optekenen, zullen opzij zetten. Zeker is nochtans dat bij de Mannekens het wantrouwen thans even groot zal zijn als het vertrouwen dat onze jongens uit hun jongste twee overwinningen hebben geput. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 40 gasten en geen leden online