header bar 2

VW HammeBeerschotwilrijk KFCO(Achteraf bekeken) 

Het had mooi kunnen zijn, na de bekermatch en de 1-1 in het Olympisch stadion in de heenronde, een derde keer gelijkspelen tegen de met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aanstaande kampioen Beerschot Wilrijk. Geen twee zonder drie? Onze Vigor Wuitens waren er dicht bij. Maar of zij aanspraak konden maken op een punt, is een andere vraag. Op grond van hun verbeten inzet hadden zij het misschien wel verdiend. Bij afweging van het gebrachte spel, veldoverwicht én  kansen, daarentegen niet. Bovendien was het alsof de bezoekers en niet de thuisploeg voor eigen volk speelden.

(VW Hamme - Beerschot Wilrijk) Stijn De Wilde (VW Hamme - Beerschot Wilrijk) Stijn De Wilde

Het was heel lang geleden dat er in het gemeentelijk voetbalstadion nog zoveel kleur en sfeer was. De lokale aanhang mocht voor de gelegenheid dan al aanzienlijk zijn aangegroeid, tegen de overmacht van het bezoekende en vocaal sterke paarse supportersheir was hij niet opgewassen. Ook de scheidsrechter was bij momenten kennelijk onder de indruk van Beerschot’s fameuze ‘twaalfde man’. Niet dat hij flagrant partij trok, maar sommige van zijn beslissingen getuigden alvast niet van wat begrip voor, of enig mededogen met de strijdende thuisploeg. Wie het intussen geweten hebben, zijn de Vigor Wuitens die er de dupe van zijn geworden, lees er een gele kaart aan hebben overgehouden: Stijn De Wilde, Olivier Speltdooren en Yannick Deppé. Voor twee van hen – spits Stijn en draaischijf Yannick- komt dat kartonnetje zeer ongelegen omdat het hun derde is van het lopend seizoen.

Een schoonheidsprijs verdiende de wedstrijd niet. Kon hij trouwens ook moeilijk krijgen omdat de bevroren grasmat de balbehandeling bemoeilijkte. Sommige spelers, ook bij de getalenteerde bezoekers, hadden daar meer last van dan andere, maar uiteindelijk is de overwinning toch verdiend naar Beerschot Wilrijk gegaan. De ploeg van Marc Brys was trouwens aan de aftrap gekomen in de sterkst denkbare opstelling. En wat in dit opzicht vooral niet uit het oog mag worden verloren, is dat de spel- en resultaatbepalende spelers er bij de vorige onderlinge confrontaties nog niet bij waren. Denk aan Kevin Geudens, Vlad Rusu en Fessou Placca.

Als het voor onze jongens een troost mag zijn, hun doelpunt was het mooiste van de hele partij. Geniet na, supporter, van het staaltje combinatievoetbal met Yannick Deppé als architect, Stijn De Wilde als assistent in de opbouw, en Olivier Romero, de speler met een neus voor opportunistisch positie kiezen op het juiste moment, als afwerker. Helaas zal een gelijkaardig staaltje zaterdagavond in Maasmechelen niet te zien zijn omdat de eerste twee van de drie verstek moeten laten gaan. Het moet de kans worden voor een terugkeer van Mitch De Kuyper, onze enige diepe spits in de kern die op snelheid een doelpunt kan forceren. (wp)

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 150 gasten en geen leden online