header bar 2

Patro Eisden MaasmechelenVW Hamme(Achteraf bekeken) 

De ene nederlaag is de andere niet. Met een oneven doelpunt het onderspit delven tegen een sterkere ploeg is eervol, in blessuretijd de boot ingaan tegen een haalbare tegenstander is pijnlijk. Concreter: thuis tegen Beerschot Wilrijk (1-2), uit bij Patro Maasmechelen (3-2). Van de weeromstuit zakt de VW Hamme van de tiende plaats naar een met Hasselt en Oosterzonen gedeelde ‘barrageplaats’. Of toch nog net niet dankzij een alsnog iets milder, zij het negatief doelpuntensaldo. De supporters zien het liever anders.

Verliezen van een jong, gezond agressief en enthousiast voetballend Patro Eisden Maasmechelen, het zal ook nog andere ploegen overkomen. Virton en Dender kunnen er trouwens over meespreken, maar wat steekt is dat het voor onze Vigor Wuitens een nederlaag werd die had kunnen vermeden worden door in de toegevoegde tijd wat meer realiteitszin aan de dag te leggen.

Wat latente zorgen baart, is dat de ploeg in verdedigend opzicht maar niet in betere doen geraakt. Het was in Maasmechelen ook niet de eerste keer dat een punt verloren ging toen de wedstrijd als het ware gespeeld was. Het kwam er tot een herhaling van het Oosterwijk-scenario van anderhalve maand geleden: op voorsprong klimmen, op achterstand geraken, gelijkmaken en uiteindelijk toch nog een fataal doelpunt incasseren. Zeven doelpunten slikken bij twee ploegen die knokken om zich uit de onderste regionen op te werken naar een veiliger plek in de stand. Het moet tot nadenken stemmen. Ook al zijn er altijd wel verzachtende omstandigheden, spelers wegens letsel of een dag schorsing moeten missen is in deze fase van de competitie het lot van zowat alle ploegen.

Waar men na negentien gespeelde wedstrijden niet omheen kan is het puntenplaatje in zijn totaliteit: 5 gewonnen, 9 verloren en 5 gelijkgespeelde wedstrijden. Met 39 tegendoelpunten blijkt de VW Hamme ,op Coxyde na, de meest gepasseerde verdediging van de reeks te hebben. Het is alleen dankzij het scorend vermogen van de ploeg (35 doelpunten) dat met een saldo van -4 directe tegenstanders als Hasselt (-5) en Oosterzonen (-7) die inzake productiviteit niet tot de uitblinkers behoren, alsnog op afstand kunnen gehouden worden om in de stand de ongewenste barrageplaats te ontlopen. Stel dat het op de volgende speeldag bij Dessel Sport slecht afloopt, neen, laat ons daar liever niet aan denken. In voetbal is alles mogelijk, ook het onverwachte.

Er is trouwens geen enkele reden om te gaan panikeren. Na de twintigste speeldag bij een topploeg die met Mike Smet het sluitstuk van haar verdediging moet missen terwijl de VWH drie titularissen recupereert, volgen twee wedstrijden waarin het niet te onderschatten doelpuntensaldo moet kunnen verbeterd worden: thuis tegen de WS Bruxelles en uit bij Sprimont Comblain. Maar waar het voor alle nog resterende elf wedstrijden, ongeacht de tegenstrever, zal op aankomen is dat er scherp getraind en, in het besef dat de laatste minuut even belangrijk is als de eerste, geconcentreerd en weerbaar wordt gespeeld. Liefst nog  volgens het vertrouwd concept. Experimenteren kan dan alleen nog aan het eind van de competitie wanneer het behoud verzekerd is. (wp)  

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 86 gasten en geen leden online