header bar 2

Dessel Sport KFCVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Door stand te houden tegen een superieur  Dessel Sport een puntje mee graaien, dat bleek de ambitie te zijn waarmee de uitwedstrijd tegen de tweede in de stand werd aangepakt en het heeft er lang naar uitgezien dat dit opzet ook zou lukken. Toen ondanks de constante druk van de thuisploeg de rust werd gehaald met de beoogde brilscore groeide het vertrouwen temeer daar doelman Griffin De Vroe geen mirakelen uit de mouw had moeten schudden om de netten ongeschonden te houden. Een geconcentreerd spelende VW-verdediging bleef overeind tot diep in de tweede speelheft.

Met de openingstreffer van Jari Breugelmans kreeg de thuisploeg wel wat zij verdiende, maar voor hun moedig strijdende gasten was het zuur dat het doelpunt eerder een toevalstreffer was dan het resultaat van een uitgespeelde kans. Eens op achterstand had de VWH natuurlijk niets meer te verliezen en vanuit dat besef werden de bakens verzet naar aanvallend voetbal. Wat nog lonend scheen te zullen werken want in nauwelijks twee minuten kwamen eerst Mitch De Kuyper en vervolgens Stijn De Wilde dicht bij de gelijkmaker.

Toen dan wat later onze de tot dan accuraat acterende defensie op hoekschop een tweede doelpunt te slikken kreeg, leek de wedstrijd gespeeld. Maar uit eergevoel bleven de Vigor Wuitens vechten voor de aansluitingstreffer en weer kwamen zij er tot tweemaal toe dichtbij. Eerst was er een gerichte kopbal van Tom Raes die rakelings naast het doel buiten ging, daarna volgde een doorbraak van Mitch De Kuyper die in zijn rush naar het doel van Kustermans tot zijn frustratie werd afgevlagd voor buitenspel. Jammer voor hem (en de ploeg) dat hij voor protest een gele kaart onder de neus geduwd kreeg.

Gedane zaken hebben geen keer en na twintig speeldagen is de K FC Vigor Wuitens Hamme nu gezakt naar een twaalfde plaats, met gelijke punten maar met een net iets minder ongunstig doelpuntensaldo dan Oosterzonen dat als nr. 13 de barrageplaats bezet. Nog een geluk dat dat Coxyde (met tien tegen elf in de tweede helft) thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen niet verder is geraakt dan een gelijkspel (0-0). Was het winst geworden, dan zakte Oosterzonen naar een directe degradatieplaats en had de VWH gisteren de barrageplaats voor lief moeten nemen.

Met op het programma van de eerstvolgende speeldag Oosterzonen - Coxyde, Patro Eisden Maasmechelen - Sprimont Comblain en VW Hamme - RWS Bruxelles wordt de eerste van de laatste tien wedstrijden ongetwijfeld richtinggevend voor het verder verloop van de reguliere competitie. En men kan zich hierbij maar beter niet blind staren op de huidige puntenkloofjes met de laatste twee want Sprimont Comblain heeft twee achterstallige wedstrijden in te halen en bewees met een gelijkspel (1-1) tegen Deinze op de jongste speeldag dat het nog niet is uitgeteld, terwijl het onberekenbare R.W.S. BRUXELLES dat tenslotte slechts vijf punten minder telt dan onze Vigor Wuitens eveneens nog een wedstrijd te goed heeft. Het belang van het onderlinge duel van zondag hoeft bij deze niet verder te worden benadrukt. Met uitwedstrijden bij Sprimont Comblain en Hasselt, en thuiswedstrijden tegen Oosterzonen en Coxyde volgen daarna wel nog vier andere confrontaties met directe concurrenten maar die doen niets af van de voetbalwaarheid dat de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste is.(wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 31 gasten en geen leden online