header bar 2

VW HammeBruxelles RSW(Achteraf bekeken) 

Onze Vigor Wuitens hebben met hun thuisoverwinning tegen de Brusselse fluorgelen van big boss John Bico een belangrijke stap gezet in de goede richting. Zonder wervelend voetbal te spelen hielden zij de broodnodige drie punten thuis. Omdat op de 21ste speeldag voor het eerst ‘de nul’ kon worden gehouden, volstond één doelpunt. Het wordt nu zaak in de eerstvolgende wedstrijd te bevestigen want zoals Stijn De Wilde, de maker van het kostbare doelpunt, achteraf in een interviewtje met  Gazet van Antwerpen gevat deed opmerken, verliest de zege meteen zijn waarde als op de volgende speeldag bij Sprimont Comblain wordt verloren.

Hamme Bruxelles 3VW Hamme - W.S. Bruxelles

Het was koud en de opkomst lag laag. De voetballiefhebber zat waarschijnlijk thuis lui voor de buis naar Anderlecht-Zulte Waregem te kijken. In de tribune minder volk dan naar gewoonte en aan de overkant alleen de diehards onder de Vigororiginals. De spelers daarentegen waren op het appel en deden wat van hen verwacht werd: er met overtuiging en veel inzet tegenaan gaan omdat zij ten volle beseften dat winnen een must was.

Op de collectief geleverde prestatie kan het duo Buyl-Neve tevreden terugblikken. Doelman Griffin De Vroe liet zich op geen enkel foutje betrappen. Een herschikte viermans-verdediging (met Joey Dujardin op links, Jari Mariën op rechts, Olivier Speltdooren en Tom Raes centraal) gaf zo goed als geen enkele kans weg. Het zware werk tussen de lijnen moest worden opgeknapt door Yannick Deppé en Rik Impens, zodat er met Yoshi Mariën, Stijn De Wilde, Olivier Romero en Mitch De Kuyper kon gerekend worden op een versterkt aanvalspotentieel.

Minpuntjes zijn natuurlijk de gele kaarten voor ‘professionele’ fouten van Raes, Deppé en Dujardin, maar die zijn haast inherent aan het belang van de inzet van de wedstrijd. Bovendien mag men een scheidsrechter niet verwijten dat hij in een degradatiematch de teugels strak houdt.

Het gouden doelpunt kwam op naam van Stijn De Wilde met Yoshi Mariën en Olivier Romero als voorbereiders. Van op afstand gezien kon men de indruk opdoen dat Stijn, randje buiten spel, aarzelde om zijn voet tegen de bal te zetten. Gezichtsbedrog want de hardwerkende spits verklaarde achteraf dat hij gewoon zijn (killers)instinct had gevolgd en de bal wel degelijk met zijn schoentip in doel had verlengd.

Voor de wisselspelers Brian Vercruysse, Matthijs Vergeylen en Erdinç kurtulus was er weinig speelgelegenheid. Van laatstgenoemde, die toch de eer mag opeisen in de slotminuut van de wedstrijd nog een duel te hebben gewonnen van Mémé Tchité, de bedrijvige nr. 10 en kapitein van de R WS Bruxelles, moest tijdens de wedstrijd in het thuiskamp wel de precisie worden gemist bij vrije trappen en hoekschoppen.

Maar wat telt, is dat de VW Hamme opnieuw heeft kunnen postvatten op een veilige elfde plaats. Dankzij dat ene doelpunt wordt Oosterzonen met een gelijk aantal punten wegens een doelpuntensaldo van -5 tegen -6, achter zich gelaten. Zonder vooruit te lopen op de acht andere wedstrijden die daarna nog moeten komen, is het toch zeer belangrijk dat op het kleine speelveld van Sprimont Comblain, de eerstvolgende tegenstander, opnieuw ‘de nul’ kan worden gehouden. Wordt er dan ook opnieuw gescoord, dan wordt het doelpuntensaldo er sowieso verder beter op. Met voor Oosterzonen een uitwedstrijd bij leider Beerschot Wilrijk op het programma, kan het verschil zelfs nog wat groter worden. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 141 gasten en geen leden online