header bar 2

VW HammeBruxelles RSW(Achteraf bekeken) 

Onze Vigor Wuitens hebben met hun thuisoverwinning tegen de Brusselse fluorgelen van big boss John Bico een belangrijke stap gezet in de goede richting. Zonder wervelend voetbal te spelen hielden zij de broodnodige drie punten thuis. Omdat op de 21ste speeldag voor het eerst ‘de nul’ kon worden gehouden, volstond één doelpunt. Het wordt nu zaak in de eerstvolgende wedstrijd te bevestigen want zoals Stijn De Wilde, de maker van het kostbare doelpunt, achteraf in een interviewtje met  Gazet van Antwerpen gevat deed opmerken, verliest de zege meteen zijn waarde als op de volgende speeldag bij Sprimont Comblain wordt verloren.

Hamme Bruxelles 3VW Hamme - W.S. Bruxelles

Het was koud en de opkomst lag laag. De voetballiefhebber zat waarschijnlijk thuis lui voor de buis naar Anderlecht-Zulte Waregem te kijken. In de tribune minder volk dan naar gewoonte en aan de overkant alleen de diehards onder de Vigororiginals. De spelers daarentegen waren op het appel en deden wat van hen verwacht werd: er met overtuiging en veel inzet tegenaan gaan omdat zij ten volle beseften dat winnen een must was.

Op de collectief geleverde prestatie kan het duo Buyl-Neve tevreden terugblikken. Doelman Griffin De Vroe liet zich op geen enkel foutje betrappen. Een herschikte viermans-verdediging (met Joey Dujardin op links, Jari Mariën op rechts, Olivier Speltdooren en Tom Raes centraal) gaf zo goed als geen enkele kans weg. Het zware werk tussen de lijnen moest worden opgeknapt door Yannick Deppé en Rik Impens, zodat er met Yoshi Mariën, Stijn De Wilde, Olivier Romero en Mitch De Kuyper kon gerekend worden op een versterkt aanvalspotentieel.

Minpuntjes zijn natuurlijk de gele kaarten voor ‘professionele’ fouten van Raes, Deppé en Dujardin, maar die zijn haast inherent aan het belang van de inzet van de wedstrijd. Bovendien mag men een scheidsrechter niet verwijten dat hij in een degradatiematch de teugels strak houdt.

Het gouden doelpunt kwam op naam van Stijn De Wilde met Yoshi Mariën en Olivier Romero als voorbereiders. Van op afstand gezien kon men de indruk opdoen dat Stijn, randje buiten spel, aarzelde om zijn voet tegen de bal te zetten. Gezichtsbedrog want de hardwerkende spits verklaarde achteraf dat hij gewoon zijn (killers)instinct had gevolgd en de bal wel degelijk met zijn schoentip in doel had verlengd.

Voor de wisselspelers Brian Vercruysse, Matthijs Vergeylen en Erdinç kurtulus was er weinig speelgelegenheid. Van laatstgenoemde, die toch de eer mag opeisen in de slotminuut van de wedstrijd nog een duel te hebben gewonnen van Mémé Tchité, de bedrijvige nr. 10 en kapitein van de R WS Bruxelles, moest tijdens de wedstrijd in het thuiskamp wel de precisie worden gemist bij vrije trappen en hoekschoppen.

Maar wat telt, is dat de VW Hamme opnieuw heeft kunnen postvatten op een veilige elfde plaats. Dankzij dat ene doelpunt wordt Oosterzonen met een gelijk aantal punten wegens een doelpuntensaldo van -5 tegen -6, achter zich gelaten. Zonder vooruit te lopen op de acht andere wedstrijden die daarna nog moeten komen, is het toch zeer belangrijk dat op het kleine speelveld van Sprimont Comblain, de eerstvolgende tegenstander, opnieuw ‘de nul’ kan worden gehouden. Wordt er dan ook opnieuw gescoord, dan wordt het doelpuntensaldo er sowieso verder beter op. Met voor Oosterzonen een uitwedstrijd bij leider Beerschot Wilrijk op het programma, kan het verschil zelfs nog wat groter worden. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 92 gasten en geen leden online