header bar 2

Sprimont ComblainVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Zoals verwacht is het bij Sprimont Comblain geen gemakkelijke wedstrijd geworden. Onze Vigor Wuitens kwamen wel op voorsprong en konden na de gelijkmaker met een tweede doelpunt snel opnieuw afstand nemen van hun gastheren, maar had, bij voorbeeld, Kouehama wat later een open doelkans weten te benutten,  de fel betwiste wedstrijd had wellicht een andere wending genomen. Het is al eerder gezegd en geschreven, er zijn in de reeks geen zwakke ploegen. Gelukkig kan de VW Hamme na een zes op zes tegen directe concurrenten nu vrijer ademen en mag de afloop van de competitie met gesterkt vertrouwen tegemoet worden gezien.

Nu Sprimont op 16 punten is gezet, WS Bruxelles blijft steken op 10 en Coxyde VV te kennen heeft gegeven voor volgend seizoen geen licentie voor de ‘superliga’ te zullen vragen, zal het er voor de VW Hamme op aankomen één van de vier ploegen die bij de huidige stand in aanmerking komen voor de gevreesde ‘barrageplaats’ achter zich te houden.  Dat zijn Oosterzonen met 23 punten, Hasselt met 24, Patro Eisden Maasmechelen met 25 en, jawel, Oudenaarde met 27 punten. Al moet hierbij wel worden aangestipt dat onze gouwgenoten nog een op 25 februari te spelen inhaalwedstrijd te goed hebben bij Sprimont Comblain dat het in die ‘partij van de laatste kans’ zal moeten stellen zonder haar in de ‘wintermercato’ binnengehaalde versterking.

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om nu al te beginnen speculeren op basis van het door elk van de betrokken ploegen nog af te werken programma. Wat telt, is dat onze jongens  in iedere wedstrijd, ongeacht de tegenstander, voluit hun kans gaan. Met 39 doelpunten in 22 wedstrijden hebben zij inzake ‘scorend vermogen’ hun plaats bij de top-5 van de reeks. Mocht het ooit op het doelpuntensaldo aankomen, dan zouden zij enkel Oudenaarde en Hasselt wegens minder toegestane doelpunten in het oog moeten houden. Vandaar het belang om verder te blijven timmeren aan de best mogelijke organisatie van de verdediging.

Een andere overweging die het vertrouwen in een goede afloop moet versterken, is het besef dat zowel Oosterzonen als Patro Eisden Maasmechelen, twee ploegen waartegen recent kostbare punten zijn verloren, intrinsiek toch iets minder sterk zijn. Bovendien mogen die twee half maart in een onderling duel uitmaken wie ten koste van de andere de betere is en, mocht er dan nog geen duidelijkheid zijn, op de laatste dag van maart wordt Oosterzonen in Hamme verwacht voor een terugwedstrijd die sowieso al in het teken zal staan van een sportieve revanche.

Er blijven nu nog acht wedstrijden te spelen waarvan vijf in eigen huis. Met Virton en Heist krijgen wij eerst twee play-off kandidaten, daarna komen Oosterzonen en het altijd linke Geel. Met Coxyde als gastploeg op de slotdag van de reguliere competitie kan alleen maar gehoopt worden dat er tegen dan nog slechts voor de eer (en de wedstrijdpremie) moet gespeeld worden.

Bij de drie uitwedstrijden is het resultaat van de eerstvolgende bij Sp. Hasselt op het eerste zicht belangrijker dan dat van de als moeilijk ingeschatte partij bij het getalenteerde Seraing, maar in wezen is dat alleen maar perceptie. Wat trouwens ook geldt voor het toch altijd wat speciale treffen met Dender op de voorlaatste speeldag. Voor het klimaat waarin deze wedstrijd zal gespeeld worden, hangt alles af van de inzet. Stel dat het voor Dender dan een kwestie is van alles of niets in de strijd voor het play-off ticket, en dat de Vigor Wuitens dan zorgenvrij kunnen tonen wat zij echt waard zijn… Laat ons stoppen met dagdromen en iedereen een ontspannend intermezzo wensen, naar keuze in carnaval- of krokusmodus! (wp) 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 41 gasten en geen leden online