header bar 2

VW HammeVirton Royal Excelsior(Achteraf bekeken) 

Tegen een solied Virton heeft de VW Hamme de eerste speelhelft goed stand gehouden, ja misschien zelfs de betere kansen gehad maar, het moet worden toegegeven, in de afwerking ervan gefaald. De Franse doelman Geordan Dupire heeft op geen enkel moment moeten uitpakken met een meldenswaardige redding. Zijn overbuur Griffin De Vroe trouwens evenmin, zodat de 0-0 aan de rust billijk was.

In de tweede helft waren onze blauw-zwarten niet langer opgewassen tegen efficiënt spelende bezoekers die het geluk hadden al in de eerste minuut op hoekschop te kunnen scoren en hun gastheren daarmee te trakteren op een koude douche waarvan zij niet meer zouden bekomen.

Verliezen van een betere tegenstander is geen schande maar de in de context van de wedstrijd geleden randschade is op zijn minst vervelend. Van de zeven gele kaarten waren er vier voor de thuisspelers van wie Yannick Deppé en Joey Dujardin meteen wisten dat zij de eerstvolgende wedstrijd moeten missen. Voor de zoveelste maal zal onze verdediging (op die van Coxyde VV en van Sprimont Comblain na, met 44 tegendoelpunten in 23 wedstrijden de meest gepasseerde van de reeks) moeten herschikt worden, terwijl op het middenveld het loopvermogen, de snelheid en creativiteit van Deppé zullen ontbreken. Het is te hopen dat ,enerzijds, opnieuw zal kunnen gerekend worden op Tom Raes die zich ziek had gemeld, en ,anderzijds, op de vista en een splijtende pass van Jeroen Vanderputte die na zeven maanden afwezigheid opnieuw twintig minuten tussen de lijnen heeft gestaan. Hij kan in Hasselt rust brengen in de ploeg.

Met een blik op de rangschikking op zeven wedstrijden van het einde van de reguliere competitie moet vastgesteld worden dat de sanctie tegen Deinze in de strijd voor het behoud totaal tegengestelde gevolgen heeft. Wie zoals de VW Hamme op het veld tegen de gestrafte club vier punten haalde wordt benadeeld omdat in de openingswedstrijd van de competitie gelijk werd gespeeld toen de speler om wie het allemaal te doen is door Deinze nog niet opnieuw was aangesloten, en de terugwedstrijd toen die er wel bij was voetballend werd gewonnen. Heel anders vergaat het de R WS Bruxelles die zomaar zes eerder verloren punten met bonus van tien tegen nul forfait-doelpunten cadeau krijgt. En nu door op de jongste speeldag met het kleinste verschil van Hasselt te kunnen winnen - een verdienste, daar niet van - de achterstand op de VWH tot één puntje heeft weten te reduceren. Nog een geluk dat alle andere ploegen uit de rechter kolom hun wedstrijd hebben verloren, al was dat voor Sprimont Comblain bij Dender nipt en pas in de laatste minuut. Maar winnen de Brusselaars van John Bico hun eerstvolgende wedstrijd bij Sprimont Comblain, dan bestaat de kans dat zij, geholpen door een Bond die verstrikt is geraakt in eerdere uitspraken en eigen reglementen, zo maar over Hamme naar een veilige plek wipt. In welk voetballand leven wij? (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 31 gasten en geen leden online