header bar 2

Hasselt SportkringVW Hamme(Achteraf bekeken)

Is gelijkspelen tegen een rechtstreekse concurrent stilstaan? Ja. Is stilstaan achteruitgaan? Soms, maar gelukkig niet altijd want in de context van enkele andere uitslagen op de jongste speeldag is het bij Hasselt in de toegevoegde tijd buitgemaakte punt een gewonnen punt. WS Bruxelles verloor van Sprimont, Oosterzonen bij Geel en Patro Eisden Maasmechelen van Oudenaarde. Maar dat in de eindstrijd voor het behoud ieder punt van tel zal zijn valt af te lezen uit de (voorlopige) klassering na vierentwintig wedstrijden. Het verschil tussen Patro Eisden Maasmechelen op rangnummer negen en WS Bruxelles op de barrageplaats, is drie punten of de inzet van één match. Zelfs Sprimont Comblain  (intussen bijgehaald door vrijwillige daler Coxyde), dat nog een inhaalwedstrijd te goed heeft, laat zich nog niet afschrijven.

Olivier Romero GomezOlivier Romero GomezIn voetbal is een gelijkspel soms billijk en dan is er geen verliezer, al gaat er bij een puntendeling in het systeem altijd wel een punt verloren.  Na afloop van de op een gelijkspel geëindigde wedstrijd Sporting Hasselt – VW Hamme was er een verliezer en een winnaar. De thuisploeg had niet alleen de meeste en de beste doelkansen, de bezoekers hadden in doelpaal en deklat een bondgenoot die verhinderde dat de match voortijdig beslecht werd. Nu, wat Hasselt is overkomen maakt elke voetbalploeg mee en soms is het nog erger wanneer een wenkende overwinning bij een 1-3 stand nog uitdraait op een 4-3 verlies zoals de Vigor Wuitens in Maasmechelen hebben moeten ondervinden.

Voor de mindere prestatie van onze blauw-zwarten kunnen er zeker verzachtende omstandigheden worden ingeroepen. Joey Dujardin en Yannick Deppé dienden wegens een gedwongen ‘rustdag’ te worden vervangen en Stijn De Wilde bleek uiteindelijk toch nog niet speelklaar te zijn. Wat maakt dat er in elke linie een titularis moest gemist worden. Gelukkig kon er opnieuw een beroep worden gedaan op Dennes De Kegel en Jeroen Vanderputte die na een lange afwezigheid wegens aanslepend blessureleed konden ingezet worden. Een rush van Dennes en een kruispass van Jeroen waren lichtpunten. Beide waardevolle spelers zullen groeien naarmate zij speelgelegenheid krijgen en matchritme kunnen opdoen.

Positief in het verhaal van de speeldag zijn ook de twee doelpunten die Olivier Romero met de hulp van zijn maats, de inzet en de werkkracht van Yoshi Mariën in het bijzonder, aan zijn stilaan indrukwekkend lijstje heeft kunnen toevoegen. Een schaduwvlekje op zijn prestatie is wel de vermijdbare gele kaart die zijn totaal op twee brengt en waardoor het risico verhoogt dat hij een van de laatste zes wedstrijden zal moeten missen.

Is het nog te vroeg om aan de hand van de kalender de ‘overlevingskansen’ van de concurrenten te willen inschatten,  aan de vaststelling dat de VW Hamme de eerstvolgende twee weken voor moeilijke opdrachten staat valt niet te ontkomen. Na Virton krijgen wij met SK Heist opnieuw een ploeg uit de top-5 op bezoek, en daarna wacht FC Seraing. De twee stonden op de jongste speeldag in Heist tegenover elkaar en de ambitieuze bezoekers haalden het met 1-2.

Met Oosterzonen tegen Patro Eisden Maasmechelen en Coxyde versus Sprimont Comblain staan op het programma van de eerstvolgende speeldag vier ploegen uit de rechter kolom oog in oog. Andere rivalen als Hasselt en WS Bruxelles moeten het opnemen tegen toppers als Dessel, respectievelijk Virton. Wat betekent dat er bij een gunstig resultaat, lees geen zesde thuisnederlaag, voor de VWH een goede zaak te doen is. Maar beter dan zijn wensen voor werkelijkheid te nemen, is het voor de VW-aanhang aangewezen met bestuur, spelers en trainers wedstrijd na wedstrijd aanmoedigend mee te gaan in de strijd om het behoud in een mooie reeks zonder echt ‘zwakke broertjes’ en dus keer op keer onverwachte uitslagen. Zelfs Beerschot Wilrijk is niet onklopbaar zoals het geplaagde Deinze op de jongste speeldag heeft bewezen. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 140 gasten en geen leden online