header bar 2

VW HammeHeist KSK(Achteraf bekeken)

Tegen een goed voetballend SK Heist dat zeker niet toevallig meedraait in de top-5 hebben onze Vigor Wuitens een sterke wedstrijd gespeeld. Voor de geleverde prestatie en niet minder omdat zij zich op de aanvangsminuten na de beteren hebben getoond, hadden zij de drie punten verdiend. Twee daarvan speelden zij in de slotminuten kwijt na een vermijdbaar tegendoelpunt, een van de vele die hun dit seizoen parten blijven spelen en maken dat zij de gevarenzone nog steeds niet uit zijn.

Positief in het verhaal van de wedstrijd is de totale prestatie van een team dat, op een aarzelend begin en de fatale late tegentreffer na, verdedigend weinig of geen kansen heeft weggegeven en aanvallend ruim voldoende scorekansen wist te creëren. Jammer dat het bij één doelpunt is gebleven waar het er twee of zelfs drie hadden kunnen en mogen zijn. Pech voor Olivier Romero die zijn goaltje had kunnen meepikken maar de bal op de doelpaal zag belanden.

VW Hamme KSK HeistVW Hamme KSK Heist (Olivier Romero Gomez)

Verheugend is alleszins dat Jeroen Vanderputte uitgerekend tegen zijn voormalige club heeft bewezen dat de VWH in de komende weken op hem zal mogen rekenen. Voor het eerst sinds lange tijd maakte hij de wedstrijd vol en scoorde bovendien een bevrijdend doelpunt.

Hoeveel punten er nog nodig zullen zijn om eind april vier ploegen achter zich te houden, valt moeilijk te voorspellen. Zes punten uit de nog resterende vijf wedstrijden zullen wellicht volstaan en die moeten zeker ook haalbaar zijn, zelfs al mag geen enkele tegenstander worden onderschat. Denk bij voorbeeld niet dat Sprimont Comblain zich al gewonnen geeft.

VW Hamme KSK Heist 2VW Hamme KSK Heist (Jeroen Vanderputte)

Wat in de ontknoping ook een rol kan spelen is het lot dat SK Deinze in de zaak Jaric Buysse zal worden beschoren. Duidelijkheid hieromtrent, hoe wenselijk ook, is wellicht nog niet voor meteen. Ofwel stelt de Evocatiecommissie morgen dinsdag vast dat er geen procedurefouten zijn gemaakt en rest de club nog slechts het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), ofwel zijn er fouten gemaakt en verhuist de zaak opnieuw naar het Beroepscomité dat dan zijn beslissing zowel kan handhaven als herroepen.

Maar liever dan te speculeren op een voor Deinze gunstige afloop en een voor directe concurrenten ongunstige en voor de VWH voordelige puntencorrectie , kunnen onze jongens best wedstrijd na wedstrijd hun intrinsieke meerwaarde bewijzen op het speelveld. Niet alleen thuis tegen zogezegd haalbare tegenstanders, maar ook in de twee resterende moeilijke uitwedstrijden bij ambitieuze clubs als straks FC Seraing  en Dender op de voorlaatste speeldag. Wat ons natuurlijk niet belet ook aandacht te hebben voor een aantal uitslagen van de eerstvolgende speeldag:  Beerschot Wilrijk – WS Bruxelles, Oosterzonen – Dessel, Patro Eisden Maasmechelen – Dender, Virton – Hasselt en Oudenaarde – Sprimont Comblain. (wp)

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 117 gasten en geen leden online