header bar 2

Seraing RFCVW Hamme(Achteraf bekeken FC. Seraing - VW Hamme) 

Op bezoek bij de FC Seraing hebben onze Vigor Wuitens een in de cijfers onverdiend zware nederlaag geleden. Aan het eind van een veelbelovende eerste helft opende de thuisploeg de score maar nog vóór de rust waren er twee reële kansen op de gelijkmaker en toen in de tweede helft Griffin De Vroe een tegen hem gefloten strafschop stopte was alles nog mogelijk. Tot ene Theo Pierrot op de rechter flank tot de doellijn doorging en daar de perfecte voorzet afleverde. Arteaga zorgde voor een deviatie naar Kilota en Gueye had de bal maar in het lege doel te duwen.

Nog verder op de wedstrijd terugkomen heeft niet veel zin. Onze jongens hebben hun best gedaan en Griffin De Vroe speelde eens te meer een uitstekende partij, maar het verloop van de partij is eigenlijk een illustratie van een competitie tussen vol op profvoetbal georiënteerde clubs en voetbalverenigingen die het houden bij een gemengd statuut.  Naarmate de eerste competitie in de superliga Amateurs ten einde loopt, is de puntenkloof tussen de ploegen uit de bovenste en de onderste helft van de rangschikking bijna onoverbrugbaar groot geworden. Op de laatste plaats in de linker kolom hoeft Geel zich geen zorgen meer te maken. Patro Eisden Maasmechelen, de trekker van de rechter kolom, is daarentegen nog helemaal niet zorgenvrij. Hoe het met de ‘zaak Deinze’ ook afloopt, het worden daar onderaan, op Coxyde na, voor alle ploegen nog spannende weken.

Bij de huidige stand is het belang van de eerstvolgende wedstrijd van de VW Hamme thuis tegen de FC Oosterzonen alleen nog maar toegenomen. Een ander onderling duel op dezelfde speeldag is  dat van WS Bruxelles tegen Patro Eisden Maasmechelen. Winnen de bezoekers dan gaan voor de Bico-boys de boeken al zo goed als toe. En wat vermogen onze concurrenten Hasselt en Sprimont Comblain op dezelfde speeldag thuis tegen Beerschot Wilrijk en Geel?

Dat er met het paasweekend (behalve voor Seraing en Sprimont die dan onderling een inhaalwedstrijd spelen) nog een competitieonderbreking komt, is niet van aard om de afloop van de competitie snel te kunnen voorspellen. Vast staat wel dat, rekening houdend met het resterend programma, de Vigor Wuitens zich tegen Pasen virtueel kunnen redden. Maar dan alleen op voorwaarde dat de twee opeenvolgende thuiswedstrijden tegen Oosterzonen eerst en vervolgens Geel, worden gewonnen. Met Patro Eisden Maasmechelen tegen Hasselt op 8 april, en Hasselt tegen Oosterzonen op 22 april zijn er immers nog onderlinge confrontaties die uiteraard tot puntenverlies leiden voor de ploeg die aan het kortste eind trekt, of bij een gelijkspel voor geen van beiden veel baat kan opleveren.

Intussen kunnen wij alleen maar hopen dat de Evocatiecommissie van de KBVB in de zaak Deinze zonder verwijl haar besluiten trekt uit de hoorzitting van vorige week, zodat de laatste vier competitiewedstrijden kunnen gespeeld worden met een eenduidige rangschikking waarin, als puntje bij een vervelend paaltje komt, ook het doelpuntensaldo in het degradatiedebat een rol kan spelen. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 32 gasten en geen leden online