header bar 2

VW HammeOosterzonen KFC(Achteraf bekeken) 

Door te winnen van directe concurrent Oosterzonen hebben onze Vigor Wuitens de beslissende stap gezet naar een verlengd verblijf in de superliga Amateurs. Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie mag met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid worden gesteld dat er dienaangaande al zaterdagavond wiskundig uitsluitsel zal zijn. Met de bevestiging van de zware sanctie tegen Deinze, de doodstrijd van WS Bruxelles en de vrijwillige uitstap van de VV Coxyde, zijn de directe degradanten gekend. De barragestek wordt zo goed als zeker voor Sprimont Comblain.

De Oosterzonen die vrijdagavond in Hamme met overdreven cijfers de als cruciaal aangestipte wedstrijd verloren, hoeven zich niet al te veel zorgen te maken. Sprimont mag dan nog een achterstallige thuiswedstrijd te goed hebben, tegen een Seraing dat op dreef is en vooral buitenshuis sterke resultaten boekt, is er weinig kans op puntengewin. Met op de eerstvolgende speeldag een voorspelbare nederlaag in de uitwedstrijd bij leider Beerschot Wilrijk wordt die inhaalmatch trouwens al zo goed als zonder betekenis.

VW Hamme - K.FC. Oosterzonen (VW Hamme - K.FC. Oosterzonen) Stijn De Wilde en Stig Engelen

Dat het voor onze jongens tegen de vice-kampioenen van vorig seizoen in Derde B een moeilijker wedstrijd is geworden dan de uitslag laat vermoeden, werd achteraf door geen enkele aanwezige tegengesproken. Iedereen was het er over eens dat de cijfers overdreven waren en de bezoekers zich bij momenten met snel en mooi voetbal zelfs de beteren hadden getoond. Stel dat na het openingsdoelpunt van clubgetrouwe Stijn De Wilde de Kempenaars een wenkende open doelkans op de gelijkmaker niet hadden verkeken, de wedstrijd had een heel andere wending kunnen nemen. Gelukkig heeft de VW-verdediging buiten dat ene moment zo goed als geen kansen weggegeven en kon er voor het op te knappen werk andermaal gerekend worden op Griffin De Vroe. Het zal de ervaren doelman deugd hebben gedaan dat met het spookbeeld van ‘de nul houden’ eindelijk nog eens kon afgerekend worden.

Anderzijds heeft Olivier Romero Gomez zich met twee doelpunten nog eens in de kijker gespeeld en in de reeks opnieuw aan de top van de goalgetters gehesen. Met dank aan Rik Impens, die hem in de gelegenheid stelde de in Hasselt gemiste strafschop met succes over te doen, en aan Joshi Mariën, die het hem een paar minuten later met een fraaie voorzet mogelijk maakte de wedstrijd definitief te beslechten.

VW Hamme - K.FC. Oosterzonen (VW Hamme - K.FC. Oosterzonen ) Rik Impens & Toon Janssen

De wedstrijd werd gespeeld op het scherp van de snee en er werd in de duels op geen foutje gekeken. Het belang van de inzet zal hieraan niet vreemd zijn geweest en de zeven gele kaarten – vier voor de thuisploeg en drie voor de bezoekers – zijn de tol die  ervoor is betaald. Jammer natuurlijk dat het voor Jari Mariën, samen met tweelingbroer Yoshi toch de seizoenrevelatie bij de nieuwkomers, in het vooruitzicht van de wedstrijd tegen Geel om een derde kaart ging. Een hieraan gekoppeld minpunt is dat Dennes De Kegel al na elf minuten naar de kant moest met een opspelend knie(?)letsel. Geen geluk voor de snelle flankverdediger.

VW Hamme - K.FC. Oosterzonen (VW Hamme - K.FC. Oosterzonen) Jari Mariën & Janneh Demba

Met nog drie speeldagen voor de boeg is thans, zoals in de aanhef aangetoond, de VWH nu al zo goed als save. Wat trouwens al eerder een zekerheid zou geweest zijn indien de zaak Deinze sommige concurrenten geen riante puntenbonus en aanverwant doelpuntensaldovoordeel had opgeleverd. Maar kom, het ziet er nu echt wel zo goed uit dat de clubmanager met het oog op volgend seizoen al dan niet opgeschorte contractbesprekingen kan hervatten en bij vertrek van basisspelers naar vervangers kan uitkijken.

Van hun kant kunnen de van stress bevrijde spelers, die het een seizoen lang met elkaar goed konden vinden, hun supporters nu opnieuw tonen dat zij in de reeks waar zij thuis horen voetballend voor weinig tegenstrevers moeten onderdoen. Een eerste bewijs hiervan wordt verwacht op zondagnamiddag tegen Geel, een ploeg uit de linker kolom waartegen in de heenronde met 3-1 werd verloren. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 12 gasten en geen leden online