header bar 2

VW HammeGeel ASV(Achteraf bekeken)

Over het schamele voetbal dat onze Vigor Wuitens op een zonovergoten veld in hun voorlaatste thuiswedstrijd tegen de ASV Geel hebben opgevoerd, valt nauwelijks nog wat te vertellen. De bezoekers waren gewoon de beteren en wonnen verdiend. Dat de match anders had kunnen lopen indien in de plaats van de 0-2 de niet toegekende gelijkmaker voor een 1-1 ruststand had kunnen zorgen, is best mogelijk maar ook niet meer dan een hypothese. Snel vergeten dus die zesde nederlaag in veertien thuiswedstrijden om na een paasweekend rusten van de laatste twee partijen nog het beste te maken.

Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder Yannick Deppé en Dennes De Kegel, twee voetballers die wegens opgelopen letsels dit seizoen niet meer aan spelen toe komen. Hun vervanging noopte Bruno Buyl voor de wedstrijd tegen Geel tot een herschikking van middenveld en verdediging temeer daar de jonge Jari Mariën, die als verdedigende middenvelder een basisplaats had verworven, wegens een derde gele kaart vanuit de tribune diende toe te kijken.

Hamme Geel 4VW Hamme - ASV Geel (Afgevaardigde Peter Thoen, T1 Bruno Buyl en T2 Frank Neve)

Maar nu de licentie voor volgend seizoen binnen is hoeven onze Vigor Wuitens en hun supporters zich over het behoud van hun plaats bij de elite van het amateurvoetbal toch niet langer meer zorgen te maken. Binnen de spelersgroep is het blijkbaar een hardnekkig misverstand dat zij voor wiskundige zekerheid nog steeds een punt tekort komen. Alles dan maar nog eens op een rijtje.

De situatie is duidelijk voor zowel de Coxyde VV die vrijwillig (nou ja, uit financiële noodzaak gedwongen) uit de superliga stapt, als voor Sprimont Comblain dat aan de achterstallige wedstrijd tegen Seraing niet eens nog een boodschap heeft. Resten dan de WS Bruxelles en de KMSK Deinze. Voor de jongens van John Bico is de toestand uitzichtloos. In het voor de VWH slechtst denkbare scenario zou de laatste kampioen van de voormalige Tweede klasse die thans zes punten en twee gewonnen wedstrijden minder telt nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar zelfs dan zal het doorslaggevend doelpuntensaldo in het voordeel blijven van onze Blauw-Zwarten. Bovendien begint het er meer en meer naar uit te zien dat de club tijdens de eerstvolgende algemene vergadering van de KBVB van de bondslijsten zal worden geschrapt.

En tenslotte, wat met de epiloog van de Deinze-tragedie? Van twee dingen één: ofwel wordt het einde verhaal en zakt de club ondanks haar licentie een reeksniveau lager, ofwel komt er via het BAS nog een gearbitreerde oplossing uit de bus. Maar die zou dan mee in het voordeel spelen van de VW Hamme, die mits puntengewin in de laatste twee competitiewedstrijden in de eindrangschikking nog een sprong voorwaarts kan maken ten koste van concurrenten die eerder voordeel hadden gedaan bij hun tegen Deinze geleden maar in FF-puntenbonus omgezette nederlagen. Al is de kans klein, onder sportief oogpunt zou het nog fair zijn ook. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 74 gasten en geen leden online