header bar 2

Croky CupVW HammeZwevezeleBekervoetbal met voor V. Zwevezele de b van bitterOnze Vigor Wuitens hebben het tegen de West-Vlaamse Eerste provincialer Voorwaarts Zwevezele knap lastig gehad. De als aantrekkelijk aangekondigde bekerpartij kon wel winnend afgesloten worden, maar wie had er graten in gevonden indien het ticket voor de vierde ronde naar de bezoekers was gegaan? Het was trouwens tekenend dat er na afloop bij de diehards achter het Vigor-doel alleen maar opluchting was. Geen enthousiasme, zodat de spelers hen ook niet dienden te gaan begroeten en, na handje schudden met de uitgetelde tegenstrevers, meteen onder de douche konden.

De VW Hamme dankt de overwinning aan twee doelpunten, een eerste van spits Stijn De Wilde in de aanvangsminuten en een tweede kort na de bezoekende gelijkmaker op strafschop. Al heeft onze doelman Griffin De Vroe een niet onbelangrijk aandeel in de uitslag want zonder een reddende reflex in de slotminuten was de partij nog uitgedraaid op een penalty-loterij.

Een algemene vaststelling waar na afloop niemand omheen kon, is dat de bezoekers tussen de lijnen met het beter voetbal uitpakten en meester waren. Met voetballers van het kaliber van een Tim Smolders, een Hans Cornelis en een Stijn Minne is er bij Zwevezele een kapitaal aan voetballend vermogen aanwezig dat zelfs in de hoogste Amateurafdeling van het Belgisch voetbal ver te zoeken is. Voeg daar nog een Zaven Yagan, op provinciaal niveau laureaat van de ‘Golden Palace Ball’ 2017, en een doelman met de gestalte en de lange armen van een Jonas Cool aan toe, en het wordt duidelijk dat Zwevezele in de competitie hoge ogen zal gooien en afstevent op een vierde opeenvolgende promotie. 

Op grond van het vertoonde spel was de overwinning van de thuisploeg op zijn minst gevleid. Nochtans had de uitslag net zo goed 2-0 kunnen zijn als 3-1. De beheerst omgezette strafschop waarmee Zaven Yagan de vroege voorsprong die Stijn De Wilde op het bord had gezet ongedaan maakte, was er een van het soort waaraan geen overtreding en zelfs geen bewust handspel aan te pas was gekomen. Terwijl laat in de tweede helft de VWH in gelijkaardige omstandigheden een penalty werd onthouden. Misschien was de scheidsrechter op dat moment van oordeel dat de uitslag een te sterke aanfluiting zou geweest zijn van de waardeverhouding tussen de opponenten.

Afgaand op het balbezit, aantal acties, hoekschoppen en reële doelkansen, mocht Zwevezele de overwinning zeker claimen, maar even duidelijk is gebleken dat het scorend vermogen van de ploeg niet beantwoordde aan het voetballende kwaliteiten die de ploeg van Kurt Bataille in Hamme heeft gedemonstreerd. De schaarse kansen die de Vigor Wuitens eerder gekregen dan gecreëerd hebben, werden wel benut. Finaal zullen het in voetbal waar geen schoonheidsprijzen worden uitgereikt, altijd de goals zijn die het verschil maken. (VWatcher)

Wedstrijden 12de speeldag

Zaterdag 18 november 2017
Dessel Sp. - FC Seraing 3-2
A.S.V. Geel - Chatelet-Farciennes 4-0
Oosterzonen - Oudenaarde 2-2
K.MSK. Deinze - Knokke F.C. 1-0
K.S.K. Heist - FC Dender 2-1
R. Excelsior Virton - Lommel United 2-1
Zondag 19 november 2017
E. Aalst - Maasmechelen 2-0
VW Hamme - Berchem Sport 3-2


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 12 26
2 DESSEL SPORT 12 23
3 K. SK. HEIST 12 23
4 R. KNOKKE 12 22
5 K.MSK. DEINZE 12 21
6 A.S. GEEL 12 19
7 OOSTERZONEN 12 19
8 VW HAMME 12 18
9 OUDENAARDE 12 17
10 EENDRACHT AALST 11 15
11 F.C. SERAING 12 13
12 FC. DENDER 11 12
13 BERCHEM SORT 12 12
14 R. VIRTON 12 11
15 MAASMECHELEN 12 6
16 CHATELET-FAR. 12 6

Topscorer

Stijn De Wilde 4
Yoshi Mariën 3
Gilles Van Remoortere 3
Olivier Speltdooren 2
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Mitch Dekuyper 1

Wie is online

We hebben 260 gasten en geen leden online