header bar 2

Croky CupVW HammeZwevezeleBekervoetbal met voor V. Zwevezele de b van bitterOnze Vigor Wuitens hebben het tegen de West-Vlaamse Eerste provincialer Voorwaarts Zwevezele knap lastig gehad. De als aantrekkelijk aangekondigde bekerpartij kon wel winnend afgesloten worden, maar wie had er graten in gevonden indien het ticket voor de vierde ronde naar de bezoekers was gegaan? Het was trouwens tekenend dat er na afloop bij de diehards achter het Vigor-doel alleen maar opluchting was. Geen enthousiasme, zodat de spelers hen ook niet dienden te gaan begroeten en, na handje schudden met de uitgetelde tegenstrevers, meteen onder de douche konden.

De VW Hamme dankt de overwinning aan twee doelpunten, een eerste van spits Stijn De Wilde in de aanvangsminuten en een tweede kort na de bezoekende gelijkmaker op strafschop. Al heeft onze doelman Griffin De Vroe een niet onbelangrijk aandeel in de uitslag want zonder een reddende reflex in de slotminuten was de partij nog uitgedraaid op een penalty-loterij.

Een algemene vaststelling waar na afloop niemand omheen kon, is dat de bezoekers tussen de lijnen met het beter voetbal uitpakten en meester waren. Met voetballers van het kaliber van een Tim Smolders, een Hans Cornelis en een Stijn Minne is er bij Zwevezele een kapitaal aan voetballend vermogen aanwezig dat zelfs in de hoogste Amateurafdeling van het Belgisch voetbal ver te zoeken is. Voeg daar nog een Zaven Yagan, op provinciaal niveau laureaat van de ‘Golden Palace Ball’ 2017, en een doelman met de gestalte en de lange armen van een Jonas Cool aan toe, en het wordt duidelijk dat Zwevezele in de competitie hoge ogen zal gooien en afstevent op een vierde opeenvolgende promotie. 

Op grond van het vertoonde spel was de overwinning van de thuisploeg op zijn minst gevleid. Nochtans had de uitslag net zo goed 2-0 kunnen zijn als 3-1. De beheerst omgezette strafschop waarmee Zaven Yagan de vroege voorsprong die Stijn De Wilde op het bord had gezet ongedaan maakte, was er een van het soort waaraan geen overtreding en zelfs geen bewust handspel aan te pas was gekomen. Terwijl laat in de tweede helft de VWH in gelijkaardige omstandigheden een penalty werd onthouden. Misschien was de scheidsrechter op dat moment van oordeel dat de uitslag een te sterke aanfluiting zou geweest zijn van de waardeverhouding tussen de opponenten.

Afgaand op het balbezit, aantal acties, hoekschoppen en reële doelkansen, mocht Zwevezele de overwinning zeker claimen, maar even duidelijk is gebleken dat het scorend vermogen van de ploeg niet beantwoordde aan het voetballende kwaliteiten die de ploeg van Kurt Bataille in Hamme heeft gedemonstreerd. De schaarse kansen die de Vigor Wuitens eerder gekregen dan gecreëerd hebben, werden wel benut. Finaal zullen het in voetbal waar geen schoonheidsprijzen worden uitgereikt, altijd de goals zijn die het verschil maken. (VWatcher)Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 113 gasten en geen leden online