header bar 2

Croky CupRWDMVW Hamme(Achteraf bekeken)

Dat het in Molenbeek moeilijk ging worden was verwacht maar dat onze Vigor Wuitens de bekerwedstrijd tegen het uit de Waalse derde regionale gepromoveerde RWDM met zware 3-0 cijfers zouden verliezen, hadden wellicht weinig VW-supporters gedacht. Althans niet tot op het veld duidelijk werd wie er diende gemist te worden: liefst zeven potentiële titularissen! En daar kwam dan nog bij dat spits Mitch De Kuyper al na een half uur als gevolg van een potige aanpak in een duel niet meer verder kon.

Waarvoor vooraf ook werd gewaarschuwd, was de fanatieke lokale aanhang, supporters in hart en nieren, dat  wel ,doch ook vaak op of over het randje van het sportieve. Wat dan zijn weerslag heeft op de spelers en de sfeer op het veld die aan het eind in een opstootje had kunnen ontaarden.

RWDM gaf van bij de aftrap blijk van zijn intenties: door vooruit te voetballen scorekansen proberen af te dwingen. Voor een eerste echte doelkans was het echter wachten tot de tiende minuut maar bij het besluiten belandde de bal in het zijnet. Onze jongens lieten de furie van de thuisploeg overwaaien en brachten rustig combinerend halfweg de eerste speelhelft evenwicht in het spelbeeld. Tot Mitch De Kuyper uitviel. Hij werd vervangen door Jules Vits en Yoshi Mariën kreeg de taak van aanvalsleider toebedeeld.

Onder impuls van een hardwerkende, overal opduikende Matthijs Vergeylen en, gesteund door een intelligent spelende Erdinç Kurtulus – is de snelheid er niet, zijn positie kiezen en van inzicht getuigende voorzetten mogen nog altijd gezien worden – toonde de VWH zich aan het eind van de eerste speelhelft de beter voetballende ploeg. Toch kwam er op slag van rust nog een doelkans voor RWDM. Het bleef echter 0-0 omdat de thuisploeg in de afwerking bleef klungelen.

Nadat in de tweede helft Hamme aanvankelijk via Yoshi Mariën de toon had gezet, was er nadien een gevatte tussenkomst nodig van Joey Dujardin om de 1-0 te voorkomen. Met wat kansjes over en weer leek de geleidelijk minder intense wedstrijd op een einde zonder doelpunten en dus strafschoppen af te stevenen. Zover kwam het  echter niet. Twintig minuten vóór tijd werd het ineens 1-0. De tot in de nok gevulde hoofdtribune ontplofte.

Hamme reageerde geprikkeld en wellicht had de wedstrijd een andere wending genomen indien Yoshi Mariën een door hemzelf op snelheid ingezette actie kunnen afronden. Een laatste, half mislukte dribbel was er te veel aan.

Amper één minuut later was de wedstrijd beslist toen aan de overzijde Damblon voor een tweede thuisdoelpunt zorgde. De Vigor Wuitens stonden er verslagen bij en brachten er niet veel meer van terecht. Toen het in de slotminuten dan nog 3-0 werd, restte er alleen nog frustratie.

Tegen een beter spelend Zwevezele werd een week eerder nog nipt maar gevleid gewonnen, van een matig maar enthousiast spelend en door zijn aanhang gedragen RWDM werd met zware cijfers verloren. Dat is (beker)voetbal. Er blijft met het oog op de nu wel snel naderende competitie nog veel oplap- en ander huiswerk te doen! (VWatcher)Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 112 gasten en geen leden online