header bar 2

Croky CupRWDMVW Hamme(Achteraf bekeken)

Dat het in Molenbeek moeilijk ging worden was verwacht maar dat onze Vigor Wuitens de bekerwedstrijd tegen het uit de Waalse derde regionale gepromoveerde RWDM met zware 3-0 cijfers zouden verliezen, hadden wellicht weinig VW-supporters gedacht. Althans niet tot op het veld duidelijk werd wie er diende gemist te worden: liefst zeven potentiële titularissen! En daar kwam dan nog bij dat spits Mitch De Kuyper al na een half uur als gevolg van een potige aanpak in een duel niet meer verder kon.

Waarvoor vooraf ook werd gewaarschuwd, was de fanatieke lokale aanhang, supporters in hart en nieren, dat  wel ,doch ook vaak op of over het randje van het sportieve. Wat dan zijn weerslag heeft op de spelers en de sfeer op het veld die aan het eind in een opstootje had kunnen ontaarden.

RWDM gaf van bij de aftrap blijk van zijn intenties: door vooruit te voetballen scorekansen proberen af te dwingen. Voor een eerste echte doelkans was het echter wachten tot de tiende minuut maar bij het besluiten belandde de bal in het zijnet. Onze jongens lieten de furie van de thuisploeg overwaaien en brachten rustig combinerend halfweg de eerste speelhelft evenwicht in het spelbeeld. Tot Mitch De Kuyper uitviel. Hij werd vervangen door Jules Vits en Yoshi Mariën kreeg de taak van aanvalsleider toebedeeld.

Onder impuls van een hardwerkende, overal opduikende Matthijs Vergeylen en, gesteund door een intelligent spelende Erdinç Kurtulus – is de snelheid er niet, zijn positie kiezen en van inzicht getuigende voorzetten mogen nog altijd gezien worden – toonde de VWH zich aan het eind van de eerste speelhelft de beter voetballende ploeg. Toch kwam er op slag van rust nog een doelkans voor RWDM. Het bleef echter 0-0 omdat de thuisploeg in de afwerking bleef klungelen.

Nadat in de tweede helft Hamme aanvankelijk via Yoshi Mariën de toon had gezet, was er nadien een gevatte tussenkomst nodig van Joey Dujardin om de 1-0 te voorkomen. Met wat kansjes over en weer leek de geleidelijk minder intense wedstrijd op een einde zonder doelpunten en dus strafschoppen af te stevenen. Zover kwam het  echter niet. Twintig minuten vóór tijd werd het ineens 1-0. De tot in de nok gevulde hoofdtribune ontplofte.

Hamme reageerde geprikkeld en wellicht had de wedstrijd een andere wending genomen indien Yoshi Mariën een door hemzelf op snelheid ingezette actie kunnen afronden. Een laatste, half mislukte dribbel was er te veel aan.

Amper één minuut later was de wedstrijd beslist toen aan de overzijde Damblon voor een tweede thuisdoelpunt zorgde. De Vigor Wuitens stonden er verslagen bij en brachten er niet veel meer van terecht. Toen het in de slotminuten dan nog 3-0 werd, restte er alleen nog frustratie.

Tegen een beter spelend Zwevezele werd een week eerder nog nipt maar gevleid gewonnen, van een matig maar enthousiast spelend en door zijn aanhang gedragen RWDM werd met zware cijfers verloren. Dat is (beker)voetbal. Er blijft met het oog op de nu wel snel naderende competitie nog veel oplap- en ander huiswerk te doen! (VWatcher)

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018
Dessel Sp. - Chatelet-Farciennes -
Oosterzonen - FC Dender -
A.S.V. Geel - Oudenaarde -
K.MSK. Deinze - Lommel United -
K.S.K. Heist - FC Seraing -
Zondag 25 februari 2018
E. Aalst - R. Excelsior Virton -
Berchem Sport - Maasmechelen -
VW Hamme - Knokke F.C. -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 21 46
2 R. KNOKKE 21 41
3 K. SK. HEIST 21 41
4 DESSEL SPORT 21 37
5 K.MSK. DEINZE 20 36
6 F.C. SERAING 21 32
7 OUDENAARDE 21 31
8 A.S. GEEL 21 31
9 EENDRACHT AALST 20 26
10 VW HAMME 21 25
11 OOSTERZONEN 21 24
12 R. VIRTON 20 23
13 FC. DENDER 20 22
14 BERCHEM SORT 21 19
15 CHATELET-FAR. 21 18
16 MAASMECHELEN 21 10

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Vinnie Audin 1

Wie is online

We hebben 357 gasten en geen leden online