header bar 2

KnokkeVW Hamme(Achteraf bekeken)

FC Knokke speelt sinds dit seizoen op een kunstgrasveld. Het gemeentebestuur wil er tegen volgend jaar een nieuwe tribune bouwen. De club, die de voorbije vijf jaar vier keer promoveerde, heeft dus duidelijk heel wat ambitie. Misschien zat daarom vorige zondag ook Jean Marie Pfaff in de tribune toe te kijken naar de wedstrijd tussen Knokke en onze Wuitens. Of was het om met zijn collega Rode Duivel Lorenzo Staelens, wiens zoon Alessio bij Knokke speelt, wat bij te praten ?

Maar onder de indruk van het voetbal zullen Pfaff of Staelens allicht niet gekomen zijn. De kunstgrasmat vertoonde heel wat bruine vlekken. “Dat komt omdat er kurk onder die mat ligt en na hevige regenbuien drijft die kurk dan boven. Vandaar al die bruine kurkvlekken. Neen, dat is dus niet van het chamagnevoetbal,” merkte een West-Vlaamse supporter op.

Feit is wel dat blauwzwart er in de volle 90 minuten in Knokke niet in slaagde om één uitgespeelde kans voor het doel van doelman Paepe te brengen. Logisch dus dat Knokke trainer Yves Van Borm zich na afloop niet echt kon verzoenen met het punt dat zijn ploeg pakte. “Want hier zat voor ons veel meer in. Meer scherpte in de afwerking en meer alertheid van onze aanvallers had ons zeker drie punten kunnen opleveren”, vond Van Borm. Maar dat was dus gerekend zonder Griffin De Vroe die zijn Hamse goal al voor de derde keer dit seizoen kon vrijwaren van een tegendoelpunt.  Vooral in de eerste helft werd hij meermaals belaagd.

Of Vigor, dat zich in de tweede helft een pak weerbaarder toonde, ook meer kon rapen dan een gelijkspel mocht het de wedstrijd voltallig hebben uitgespeeld, zullen we nooit weten. Feit is wel dat de uitsluiting van Brian Vercruyss op een moment viel dat er meer druk naar voor kwam.

Conclusie: toch vooral blij wezen met dat punt en de wetenschap dat er weer geen tegendoelpunt werd gepakt.

VW-Dwarskijker

Wedstrijden 8ste speeldag

Zaterdag 21 oktober 2017
Oudenaarde - Maasmechelen 4-0
FC Seraing - K.S.K. Heist 1-1
Oosterzonen - Dessel Sp. 1-1
Lommel United - Knokke F.C. 1-1
R. Excelsior Virton - A.S.V. Geel 0-2
Zondag 22 oktober 2017
E. Aalst - Berchem Sport -
Chatelet-Farciennes - FC Dender -
VW Hamme - K.MSK. Deinze -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 8 17
2 DESSEL SPORT 8 16
3 A.S. GEEL 8 15
4 K. SK. HEIST 8 14
5 R. KNOKKE 8 13
6 VW HAMME 7 12
7 OOSTERZONEN 8 12
8 K.MSK. DEINZE 7 10
9 OUDENAARDE 8 10
10 F.C. SERAING 8 9
11 FC. DENDER 6 8
12 BERCHEM SORT 7 8
13 EENDRACHT AALST 6 6
14 MAASMECHELEN 8 6
15 CHATELET-FAR. 7 5
16 R. VIRTON 8 2

Topscorer

Yoshi Mariën 2
Olivier Speltdooren 2
Stijn De Wilde 2
Gilles Van Remoortere 2
Jamaïque Vandamme 1

Wie is online

We hebben 258 gasten en geen leden online