header bar 2

Voorbeschouwingen

Gelaagde slotwedstrijd alleen bij winst geslaagd

VW HammeCoxyde KVV(Voorbeschouwing) 

Wie had ooit gedacht dat de affiche van de slotwedstrijd van de competitie 2016-’17 in het teken zou staan van enerzijds het afscheid van een club die ons als kampioen in Derde A was voorafgegaan, en anderzijds de verwelkoming van een aanstaande speler-trainer die de club in kwestie verlaat na precies daar voor een opzienbarende ommekeer te hebben gezorgd? Maar hier houdt de gelaagdheid van de wedstrijd niet bij op want het is traditie geworden dat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gekoppeld wordt aan de Memorial Gert Van Gaeveren. En dat de herdenking van die verongelukte beloftevolle jonge voetballer in onze familieclub blijft aanslaan, blijkt uit een volgeboekt restaurant annex Socio. Bovendien is er in de vooravond ook nog de officiële opening door het College van burgemeester en schepenen van de nieuwe verwarmingsinstallatie en nieuwe kleedkamers voor de jeugd.

Lees meer...

Oppassen voor vlot scorende middenvelders

VW HammeGeel ASV(Voorbeschouwing)

Met de komst van de ASV Geel zijn onze Vigor Wuitens toe aan hun voorlaatste thuiswedstrijd. Na een onderbreking tijdens het paasweekend waarin Seraing en Sprimont hun inhaalwedstrijd spelen, volgen nog een uitwedstrijd bij Dender en op 29 april wordt het voetbalseizoen 2016 – ’17 in Hamme afgesloten met het afscheidsbezoek van de K VV Coxyde, de club die ondanks enkele opmerkelijke sportieve resultaten na een catastrofaal competitiebegin vrijwillig uit de superliga Amateurs stapt. Geel, momenteel met 41 punten comfortabel zevende in de stand, roept bij de VW-supporter herinneringen op aan pittige onderlinge duels in Tweede nationale.

Lees meer...

Winst is van kapitaal belang

VW HammeOosterzonen KFC(Voorbeschouwing) 

Met de affiches VW Hamme – Oosterzonen en WS Bruxelles – Patro Eisden Maasmechelen staan op de agenda van de eerstvolgende speeldag twee wedstrijden die aan de strijd voor het behoud in de 1ste Amateurs een beslissende wending kunnen geven. Het worden dus geladen matches die zullen betwist worden op het scherp van de snee. Winnaars en verliezers zullen na afloop ook wel uitkijken naar de uitslag van Hasselt versus Beerschot Wilrijk, en van Sprimont Comblain tegen Geel want hoe belangrijk hun ‘6 punten-wedstrijden’ van het weekend ook zijn, het degradatiedebat zal er nog niet door beslecht zijn.

Lees meer...

Met vertrouwen naar Seraing

Seraing RFCVW Hamme(Voorbeschouwing) 

De laatste rechte lijn naar de eindmeet van de competitie vangt aan met een zware uitwedstrijd bij FC Seraing, momenteel zevende met 37 punten maar met vijf overwinningen en een gelijkspel in negen matchen bezig aan een sterke terugronde. Er mag dan op de jongste speeldag in eigen huis van Beerschot Wilrijk met 0-3 verloren zijn, de jonge profploeg van Christophe Grégoire heeft het de leider vooral in de eerste helft knap lastig gemaakt. En wie zich onze op de tweede speeldag op 2-2 geëindigde eerste thuiswedstrijd van het seizoen herinnert, weet dat er toen meer redenen waren om met het behaalde gelijkspel tevreden te zijn dan te treuren om een gemiste overwinning.

Lees meer...

Vuurwerk te verwachten?

VW HammeHeist KSK(Voorbeschouwing) 

Met de K SK Heist krijgt de VW Hamme na Deinze, Beerschot Wilrijk en Virton in de terugronde een vierde en tevens laatste topper op bezoek. De mannen van Karel Keleman staan momenteel op een fraaie vierde plaats die recht geeft op deelname aan de play offs, maar die blijken voor de in Hamme nog niet eerder geziene trainer-coach geen obsessie te zijn. Het grijze Heist van vorig seizoen speelt onder zijn leiding gewoon als herboren, en bewijst met veertien overwinningen en 52 gescoorde doelpunten dat het een aantrekkelijk voetballende ploeg is. Het valt echt op dat Heist tot dusver slechts één keer heeft gelijkgespeeld: tegen Hasselt dan nog en, toevallig of niet, met 2-2…De meeste uitslagen tonen aan dat er zonder al te veel berekening wordt gespeeld om te winnen. Wordt er ook al eens verloren, dan wordt dat er blijkbaar bijgenomen. Een doelpuntensaldo van + 20 oogt in elk geval zeer gezond.

Lees meer...

Weinig is nog wat het lijkt

Hasselt SportkringVW Hamme(Voorbeschouwing) 

Van de drie nog resterende uitwedstrijden – Hasselt, Seraing en Dender – is de eerste alles behalve gemakkelijk. De thans door Johan Houben getrainde kleurrijke bende is de jongste tijd opnieuw goed bezig. Vraag het aan Oudenaarde en Dender die kortgeleden in het stedelijk stadion met een identieke 2-0 de boot zijn ingegaan. Het is alsof de voorheen onproductieve (geadopteerde) Limburgers een boost hebben gekregen nadat een vernederende 1-5 thuisnederlaag tegen Deinze in een forfaitaire 5-0 overwinning werd omgezet. Niet toevallig in het nadeel van de VW Hamme die nu de strijd om de punten moet aanbinden tegen een tegenstander die als gastheer aan de match mag beginnen met een bonus in de plaats van een puntenachterstand die zonder een eerder cadeau – de op het veld tegen Coxyde VV geleden nederlaag die in een overwinning werd omgezet omdat een paar nonchalante bezoekers onderweg waren zonder identiteitskaart – vijf eenheden had bedragen. Een nadeel of een voordeel?

Lees meer...

Wie van Deinze kon winnen moet ook Virton aankunnen

VW HammeVirton Royal Excelsior(Voorbeschouwing) 

Na het krokusintermezzo blijven er nog acht wedstrijden te spelen. Eerst zes op rij en na een nieuwe onderbreking in het paasweekeinde de laatste twee. Het eindspel vangt aan met de terugwedstrijd tegen Excelsior Virton, door het Deinze-drama nu derde in de stand en dus grote kanshebber op een plaats in het play off-kwartet dat na afloop van de reguliere competitie zal spelen voor de titel. Van alle in het degradatiedebat betrokken clubs is het de K. FC Vigor Wuitens Hamme die in deze kwalijke zaak het meest randschade dreigt op te lopen. Uiteraard houden onze jongens hun tegen SK Deinze hard bevochten vier punten, maar het stuit tegen de borst dat een concurrent als de R WS Bruxelles, die in haar twee wedstrijden acht doelpunten diende te slikken zonder ook maar eenmaal te kunnen tegenscoren, nu ineens zomaar zes punten cadeau krijgt. Met daarrond nog een strik van tweemaal vijf gemaakte doelpunten. Dit moet vooraf toch even uit de pen.

Lees meer...

Recent versterkt Sprimont Comblain vooral niet onderschatten

Sprimont ComblainVW Hamme(Voorbeschouwing)

Stijn De Wilde, de spits die op de jongste speeldag het verschil maakte en intussen zijn aflopende overeenkomst met de club voor drie seizoenen heeft verlengd, zette na afloop van de wedstrijd tegen de RWS Bruxelles de toon: straks verliezen bij Sprimont Comblain maakt het succes van vandaag ongedaan. Wie zal hem tegenspreken? Op het eerste gezicht is Sprimont met 11 punten uit 19 wedstrijden en een achterstand van tien punten op een veilige plek, een vogel voor de kat.Maar schijn bedriegt: het Sprimont van 2017 is in weinig nog te vergelijken met dat van 2016 en bovendien heeft het nog twee inhaalwedstrijden te goed.

Lees meer...

Eén optie: winnen!

VW HammeBruxelles RSW(Voorbeschouwing) 

Al van de zesde speeldag is het geleden dat de RWS Bruxelles nog eens een wedstrijd kon winnen en het laatste punt dat de Bico-boys via een gelijkspel uit de brand konden slepen dateert van begin december 2016. Toch zou het vermetel zijn de historisch laatste kampioenen van wijlen Tweede nationale in te schatten als een hapklare brok. De bonte bende onder leiding van de Nigeriaan Azubuike Master Oiseh en T2 Mimoum Mokhtari die hem momenteel vervangt, heeft al herhaaldelijk bewezen dat zij meer waard is dan een vijftiende plaats met schamele 15 punten en een doelpuntensaldo van – 23. Vraag het maar aan Jean-Pierre Vande Velde die er met FC Dender EH thuis van verloor, en op de jongste speeldag van geluk mocht spreken dat er in de slotminuut dankzij een strafschop met 1-2 kon gewonnen worden. 

Lees meer...

Geen enkele wedstrijd is bij voorbaat verloren, dus ook niet bij Dessel Sport

Dessel Sport KFCVW Hamme(Voorbeschouwing) 

Na hun ondermaatse prestatie in Maasmechelen zullen weinig voetballiefhebbers onze Vigor Wuitens een eervol resultaat voorspellen in hun uitwedstrijd bij Dessel Sport, momenteel tweede in de stand en na een dipje eind november-begin december opnieuw in goeden doen. Echte supporters herinneren zich nochtans dat hun ploeg zich op de vijfde speeldag de evenknie heeft getoond van het atletisch en ervaren team van Patrick Witters. Er werd toen weliswaar met 1-3 verloren, maar zelden heeft een uitslag zulk een vertekend beeld gegeven van een evenwichtige, op het scherp van de snee gespeelde wedstrijd die best op een gelijkspel had mogen eindigen.

Lees meer...

De eerste van drie 6-puntenwedstrijden

Patro Eisden MaasmechelenVW Hamme(Voorbeschouwing)

De kalendermaker heeft er goed aan gedaan ervoor te zorgen dat onze Vigor Wuitens hun terugwedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen kunnen gaan spelen met de half november 2016 gespeelde heenwedstrijd nog vers in het geheugen. Voor wie het al mocht vergeten zijn, die met 3-2 gewonnen avondmatch was spannend en kende een spectaculair scoreverloop: 1-0 Mitch Dekuyper, 1-1 en 1-2 Yessi Mangeli, 2-2 Mich Dekuyper en 3-2 Yoshi Mariën. Maar waarop thans met nadruk moet worden gewezen, is dat de VWH zal worden opgewacht door een ander, sterker Patro dat sinds december wordt getraind en gecoacht door ene Guido Brepoels, die een paar seizoenen geleden STVV nog opnieuw naar Eerste klasse loodste en aan de slag is geweest bij Waasland Beveren.

Lees meer...

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 114 gasten en geen leden online