header bar 2

Voorbeschouwingen

Update voorbeschouwing VW Hamme - RFC. Liège

VW HammeLuik RFCStrijden onze Vigor Wuitens en Club Luik zondagnamiddag met gelijke wapens? Vigosupporters weten dat Olivier Speltdooren en Sander Claeys geschorst zijn en dat Joey Dujardin out is met blessure. Nieuws is dat er in het bezoekende kamp eveneens geschorsten zijn en niet van de minsten: middenvelder Francesco Carratta en verdediger Emmanuel Massa. Bovendien zijn een drietal spelers wegens opgelopen letsels niet inzetbaar: de aanvallers Valentin Lamort en Erwin Senakuku, de verdediger Jonathan D’Osilho.

Lees meer...

Voorbeschouwing VW Hamme - RFC Liège

VW HammeLuik RFCOntknoping nabij

FC Luik nam de maat van Mandel United en onze Vigor Wuitens  bleven in de dubbele confrontatie met Winkel sport ongeslagen. Zij spelen dus tegen elkaar de finale. Ook in een heen- en terugwedstrijd. Onze jongens mogen er op Pinksterzondag thuis aan beginnen. Met de drang om alsnog de degradatie te ontlopen en een moeilijk seizoen onder sportief oogpunt alsnog succesvol af te sluiten. Hier speelt het eergevoel van zowel de spelers die blijven als van hun maats die vertrekken. Wie het om degradatie te ontlopen moet opnemen tegen een ploeg die hunkert naar promotie, begint de tweestrijd als underdog. Spanning verzekerd. 

Lees meer...

Voorbeschouwing St. Eloois Winkel - VW Hamme

Sint Eloois Winkel SportVW HammeDoorgaan voor behoud

Het wordt donderdagavond niet alleen in spanning wachten op de uitslag van de in Gullegem tegen St. Eloois Winkel te spelen terugwedstrijd maar, zo hopen wij, een half uur later ook op die van FC Luik tegen Mandel United, de return van die andere halve finale in de eindronde van 2deAmateur. Slagen onze Vigor Wuitens erin zich ten koste van Winkel te kwalificeren dan zullen de op de zondagn 20 en 27 mei te spelen finale wedstrijden voor de club beslissen over volgend seizoen: de plaats bij de elite behouden of toch nog degraderen.

Lees meer...

(Voorbeschouwing) 1ste Barragewedstrijd VW Hamme - K VC Sint Eloois Winkel

De laatste kans

VW HammeSint Eloois Winkel SportIn de slotwedstrijd van de reguliere competitie heeft de K FC Vigor Wuitens Hamme tegen topploeg Dessel bewezen dat zij thuishoort bij de elite van het Amateurvoetbal. Nu Lierse het faillissement heeft aangevraagd had één puntje volstaan om zich daar te handhaven, maar het waren in de strijd tegen de degradatie ploegen met minder voetballend vermogen die zich op de valreep in de ‘superliga’ wisten te handhaven. Maar kijk, onze Vigor Wuitens krijgen nu toch nog een ultieme kans om degradatie naar de regionale 2deAmateurs te ontlopen. Onder sportief oogpunt is die kans grijpen een uitdaging van formaat. Een cruciale vraag hierbij is echter of bij alle opgeroepen spelers de motivatie nog vergelijkbaar is met de tijdens de eerste competitiehelft aan de dag gelegde strijdlust die toen tot opmerkelijke successen heeft geleid.

Lees meer...

Wat als…

VW HammeWat als onze Vigor Wuitens erin slagen tegen Dessel een puntje te pakken of, indien dat niet lukt, Heist voor eigen volk doet wat de supporters daar sportief verwachten na de zeer magere 1 op 12 uit de jongste vier wedstrijden die de club een plaats in de play offs  heeft gekost?

Kan de VWH op de een of op de andere manier de barrageplaats na de ultieme wedstrijd in de reguliere competitie vasthouden, dan wordt het wachten op de afloop van de nacompetitie in de drie reeksen van de in twee taalgroepen opgedeelde 2deamateurs.

Lees meer...

Voorbeschouwing VW Hamme - Dessel Sport

Pijnlijk afscheid of uitdagend uitzicht op behoud

VW HammeDessel Sport KFCIn de laatste wedstrijd van de reguliere competitie staat de FC Vigor Wuitens Hamme oog in oog met Dessel Sport, momenteel zonder discussie de voetbalvaandeldrager in de Antwerpse Kempen die met kampioen Lommel en seizoenrevelatie Knokke het plaatje van de top 3 van de 1steAmateur compleet maakt. Wat door het samenvallen met de Memorial Gert Van Gaeveren een soort galamatch had kunnen zijn, staat voor de Vigor Wuitens helaas in het teken van de onzekerheid omtrent de afloop van een mislukte campagne. Gaat verlies gepaard met winst van Châtelet Farciennes bij Heist, dan is het meteen ‘over en out’. Doen de onberekenbare Zwanen wat na een opeenvolging van teleurstellende resultaten sportief van hen wordt verwacht, dan blijft er ondanks alles hoop op een goede afloop. Maar onze blauw-zwarten kunnen door zaterdagavond niet te verliezen van hun gereputeerde gasten ook zelf zorgen dat het vlammetje van de hoop op behoud in de superliga nog niet wordt gedoofd.

Lees meer...

Voorbeschouwing Chatelet-Farciennes - VW Hamme

Chatelet-FarciennesVW HammeStrohalm grijpen

De kans op behoud zonder barrage is na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Oudenaarde en de gelijktijdige overwinningen van Virton en Oosterzonen klein geworden. Het ziet er naar uit dat rechtstreekse redding alleen nog mogelijk wordt ten koste van FC Dender dat momenteel nog twee punten meer telt maar een wedstrijd minder heeft gewonnen en met een thuiswedstrijd tegen Heist en op de slotdag van de reguliere competitie nog een uitwedstrijd bij Deinze moet spelen voor een zware opgave staat. Maar stel dat Dender wint van Heist en Hamme in Farciennes het onderspit delft, dan is het wellicht al na de voorlaatste speeldag over en out want zelfs indien Virton zaterdagavond bij Geel zou verliezen zal het op de slotdag tegen de geredde Oosterzonen niet veel moeite ondervinden om de punten thuis te houden. Willen onze Vigor Wuitens niet al meteen voor een voldongen feit komen te staan, dan is winnen bij Châtelet Farciennes de heilsboodschap.

Lees meer...

Voorbeschouwing VW Hamme - KSV. Oudenaarde

Ontknoping nadert

SV Oudenaarde eerste moeilijke hindernis op weg naar behoud zonder barrage

VW HammeKSV Oudenaarde Door de cruciale uitwedstrijd bij Berchem Sport te winnen hebben onze Vigor Wuitens een belangrijke stap gezet richting behoud in de nationale superliga. Niet dat zij hiermee al zekerheid hebben omtrent een verlengd verblijf bij de elite, neen, maar zij ontlopen nu toch al virtueel een directe degradatie naar het regionale niveau. Niemand ziet Berchem in de laatste drie wedstrijden (uit bij Deinze, thuis tegen Knokke en uit bij Lommel) nog een achterstand van vier punten en twee minder gewonnen wedstrijden goed maken. Idem dito voor Châtelet Farciennes dat vijf punten en, bij gelijke stand, zelfs vier gewonnen wedstrijden zou moeten ingehaald hebben (bij Virton, thuis tegen onze jongens en uit bij Heist). Met op het programma van de 28stespeeldag ook nog Knokke tegen Dender en E. Aalst tegen Oosterzonen, ziet het er naar uit dat wij zaterdagavond na het laatste fluitsignaal zo nog niet alles dan toch al heel wat meer zullen weten.

Lees meer...

Voorbeschouwing Berchem Sport - VW Hamme

Berchem SportVW HammeHet kan nog, grijpen dus die kans!

Dat het Virton-debacle van 24 maart sporen heeft nagelaten ligt voor de hand. Gelukkig was er met de paasonderbreking van de competitie wat tijd om, door de kopjes leeg te maken, te herstellen van een zware morele klap en, voor sommige spelers, om de aanslepende blessures wat beter te helpen helen.

Lees meer...

Voorbeschouwing R. Excelsior Virton - VW Hamme

Virton Royal ExcelsiorVW HammeDe eerste van drie 6-puntenmatchen

Na een armzalige 3 op 30 en een negatief doelpuntensaldo van -18 is de VW Hamme in de terugronde van de aflopende competitie de slapst presterende club van de reeks. Kan in de nog resterende vijf wedstrijden de neerwaartse spiraal niet worden gestopt en omgebogen, dan zal het verblijf van de laatste kampioen van Derde nationale A in de superliga van het Amateurvoetbal al na twee seizoenen eindigen. Naar een verklaring zal dan niet eens ver moeten gezocht worden: het vertrek van resultaatbepalende spelers, een al te zware blessurelast en het nefast omgevingsklimaat van extra-sportieve onzekerheid. De toestand is wat hij nu al een hele tijd is: zorgwekkend maar dankzij een goede heenronde nog steeds niet hopeloos.

Lees meer...

Voorbeschouwing K.MSK. Deinze - VW Hamme

Deinze KMSKVW HammeOpstaan en weer doorgaan

Een door bijna ondraaglijk veel blessureleed geteisterd Vigor Wuitens Hamme hield op de jongste speeldag met zes invallers ei zo na een punt thuis tegen een vurig Seraing, momenteel een ploeg in opmars die haar ambities niet onder stoelen of banken stopt. Doodjammer dat het onze jongens net niet is gelukt want in het licht van vijf andere uitslagen had het de betekenis gekregen van een overwinning. En dat zou niet eens onverdiend zijn geweest. Niet dat de thuisploeg zich de betere had getoond van de rood-zwarte aspirant-profvoetballers, maar wie getuige was van de verbeten inzet waarmee de blauw-zwarten ervoor hebben gevochten had er gaarne een rechtmatige beloning in gezien.

Lees meer...Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 105 gasten en geen leden online