header bar 2

VW HammeDender FC(Voorbeschouwing VW Hamme - FC Dender)

De uitwedstrijd bij de FC Seraing is geëindigd op een 3-1 nederlaag, een identieke score als twee weken voordien bij leider Lommel. Voor de achterban teleurstellend na een eerdere overwinning bij E. Aalst en gelijke spelen bij Knokke en Oosterzonen. Natuurlijk waren er de verzachtende omstandigheden van de gedwongen afwezigheid van basisspelers en van het feit dat andere pionnen zich op de wedstrijd wegens de nasleep van blessureleed niet optimaal hadden kunnen voorbereiden. Maar laten wij er daarom toch ook niet teveel doekjes omwinden.

Wie na een (alweer) zeer vroeg tegendoelpunt de achterstand ongedaan kan maken en aanvoelt dat er met de tegenstander gelijke tred kan worden gehouden, geeft de wedstrijd niet uit handen. Ook niet wanneer op twintig minuten voor tijd een tweede doelpunt wordt toegestaan. Ver van ons om te beweren dat er onvoldoende inzet was om ook die tweede achterstand op te halen, maar het is toch geweten dat wie daarvoor alles op alles zet altijd attent moet blijven voor de fatale counter waarmee een wedstrijd definitief wordt beslecht.

Het verdient aandacht dat het nu al weer acht wedstrijden op rij geleden is dat nog eens ‘de nul’ kon worden gehouden terwijl dit in vier van de eerste vijf wedstrijden wel het geval was. Het lukte niet alleen thuis tegen de zwakkere broertjes Châtelet Farciennes en Patro Eisden Maasmechelen, maar ook tegen het onderschatte Virton en uit tegen een vlot scorend Knokke (met 25 doelpunten moet die revelatie in onze Superliga alleen onderdoen voor Lommel). Een aanvallend ingesteld team als het onze incasseert haast vanzelfsprekend gemakkelijker doelpunten dan een ploeg die met tien veldspelers achter de bal voor het eigen doel een muur optrekt, maar hoe komt het dat er thuis alleen (en dan nog nipt) van Deinze werd verloren, terwijl in de laatste vier uitwedstrijden evenveel keer werd verloren? Het daarmee gepaard gaande doelpuntensaldo van 10/2 of min 8 geeft des te meer te denken daar de VW Hamme met Griffin De Vroe kan prat gaan op een van de beste keepers van de reeks.

Door de overtuigende thuisoverwinningen tegen Geel en Berchem kon de in de jongste zeven wedstrijden opgelopen schade gelukkig beperkt blijven. Met nu een 18 op 39 zakken wij weliswaar beneden een mathematisch minimaal na te streven helft, maar in de rangschikking is er ten opzichte van de te mijden dertiende plaats nog steeds een 6-puntenbuffer. De vrucht van twee meer gewonnen wedstrijden.

Nochtans is het niet leuk daar op dit moment uitgerekend een tegenstander aan te treffen die daar zo snel mogelijk weg wil en daar ook niet thuishoort. Wie had bij de aanvang van de lopende competitie verwacht daar een club aan te treffen die vorig seizoen nog mocht deelnemen aan de eindronde (of iets dat daarvoor moest doorgaan)?

Wat is er aan de hand met de FC V Dender die met een nagenoeg ongewijzigde spelerskern in haar eerste wedstrijd nog van Deinze wist te  winnen? Te oordelen naar de uitslagen liep het daarna niet langer naar wens. Thuis werd wel nog gelijkgespeeld tegen Patro Eisen Maasmechelen (1-1) en een aarzelend begonnen Oudenaarde (2-2), maar van Knokke werd thuis verloren met 1-3 en uit bij Lommel diende een 4-0 te worden geïncasseerd. Als er na zeven speeldagen toch nog 12 punten konden geoogst worden, dan was dat dankzij uitoverwinningen bij Berchem en Châtelet (telkens met 1-2). Het zijn echter vooral de uitslagen van de jongste zes speeldagen die de club zorgen baren: vier verlieswedstrijden en één gelijkspel. Thuis werd verloren van Oosterzonen (1-2) en Dessel (0-1); uit bij Seraing (3-0) en Heist (2-1). Alleen tegen Geel kon nog een punt worden thuisgehouden (2-2).

Wouter Hias (Foto Website FC Dender)Wouter Hias (Foto Website FC Dender)Wie de namen overloopt van de veertien spelers die in de jongste wedstrijd tussen de lijnen hebben gestaan, kan moeilijk aannemen dat de situatie waarin Dender verzeild is geraakt alleen moet toegeschreven worden aan het missen van kapitein Wouter Hias (26) en van middenvelder Redouan Alhoui (25). Het gaat hier ongetwijfeld om twee belangrijke pionnen maar in de ruime en uitgebalanceerde spelerskern is zoveel talent aanwezig dat er voor iedere ‘basisspeler’ een vervanger voorhanden is. Zal Alhoui, die na acht speeldagen een spierletsel opliep, er in Hamme zondag nog niet bij zijn, een aantreden van Wouter Hias behoort wel tot de mogelijkheden aangezien hij sinds enkele weken opnieuw aansluiting heeft gevonden bij de groep en volop meetraint.

FC Dender speelde de met 0-1 van Dessel verloren wedstrijd met Xavier Gies (20) in het doel en voor hem de verdedigers Bogaerts (30), Hannes Meeuws (28), Jonathan Vervoort (24) en Dries Caigneau (19); de middenvelders Medhi Tarfi (24), Gil Figys (23), Julien Pé 26) en René Sterkcx y Calle (26); de aanvallers Ignazio Cochierri (30), Ridwhane Mbarki (23), Daniël Morais De Almeida (21) en Alexandre N’Daimbou (25).

Zondag zal het bijna één jaar geleden zijn dat onze Wuitens tegen ditzelfde Dender een draai om de oren kregen. Met doelpunten van Cochierre en Sterckx liepen ze toen 0-3 uit alvorens Romero kon tegenscoren. Al deze kleppers lopen nog altijd bij Dender rond. Daar hoeft verder dus geen tekeningetje bij.

Waarom winnen (en zeker niet verliezen!) uitgerekend nu belangrijk is, moet niet ver gezocht worden. Als het de ambitie is de heenronde af te sluiten met de beoogde twintig punten, moeten er aan de verworven achttien eenheden nog twee worden toegevoegd. Worden het er meteen drie dan kan er in Oudenaarde nog een bonus bij komen. Eindigt VW Hamme – Dender op een gelijkspel, dan volstaat in Oudenaarde een gelijkaardig resultaat. Bij verlies daarentegen wordt winnen bij Oudenaarde al een must wil men de doelstelling nog halen om met vertrouwen de terugronde te kunnen aanvatten voor de thuistopper van het seizoen tegen E. Aalst. Onze jongens weten wat zondag van hen verwacht wordt. Makkelijk wordt het zeker niet, maar met de steun van onze twaalfde man moet het lukken. Zeker wanneer het handvol diehards achter het Vigor-doel de steun krijgen van de Vigoriginals en de supporters in de tribune!

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 151 gasten en geen leden online