header bar 2

Oudenaarde KSVVW Hamme(Voorbeschouwing K.SV. Oudenaarde - VW Hamme)

Vrede moeten nemen met één punt is altijd zuur wanneer het er drie hadden kunnen zijn. Toch blijft de 2-2 eindstand van de wedstrijd tegen Dender achteraf bekeken een beter resultaat dan een niet eens denkbeeldige nederlaag. Of was er voor de bezoekers niet die late doelkans voor Medhi Tarfi waar de deklat onze doelman voor de tweede keer een handje toestak? Alles wel beschouwd hadden onze Vigor Wuitens de drie punten nochtans verdiend. Wie het spel kan maken en tot tweemaal toe op voorsprong kan komen, mag aanspraak maken op de overwinning. Het komt er dan alleen nog op aan de tegenstander niet telkens opnieuw te laten terugkomen.

Het had zo mooi kunnen zijn. Met 21 punten in de plaats van 19 waren de voor de heenronde beoogde 20 al met een bonus binnen geweest en zo zou de buffer ten opzichte van de dertiende plaats zijn aangedikt tot een comfortabele negen eenheden. Maar gedane zaken hebben geen keer en dus moeten wij positief vooruitkijken naar de volgende wedstrijd, temeer daar het programma van de vijftiende speeldag bepaalde perspectieven opent: Berchem mag op bezoek bij leider Knokke, de Oosterzonen worden opgewacht door Seraing, Aalst mag zich opmaken voor de komst van Deinze en Patro Eisden Maasmechelen ontvangt Geel.

Onze Vigor Wuitens is het natuurlijk te doen om SV Oudenaarde die de jongste weken zonder meer indrukwekkend presteert. Met een tien op twaalf en een doelpuntensaldo van +12, deed geen enkele ploeg beter. Aan de jongste 0-3 uitzege bij Heist ging een thuisoverwinning tegen Geel met liefst 6-1 vooraf. Op de tiende speeldag, uit bij de Oosterzonen, diende wel vrede te worden genomen met een gelijkspel maar ook daar werd tweemaal gescoord (uitslag 2-2). Een week eerder was E. Aalst in het burgemeester Thienpontstadion gewoon weggespeeld: 4-0. De laatste nederlaag dateert dus al van de tiende speeldag toen de jongens van Stefan Leleu in Virton met 3-1 verloren. En dan bleek dit nog eerder een ‘accident de parcours’ aangezien van de aan die partij voorafgaande wedstrijden er drie werden gewonnen. Alleen Dender slaagde erin dankzij een 2-2 een punt thuis te houden. Châtelet-Farciennes en Patro Eisden Maasmechelen werden met een 3-0, respectievelijk 4-0 huiswaarts gestuurd. Ook Deinze moest eraan geloven (1-0).

Bij dit indrukwekkend palmares van de laatste negen wedstrijden valt haast niet te begrijpen dat het competitiedebuut gewoon rampzalig was geweest. Slechts van Berchem kon op de vierde speeldag voor het eerst worden gewonnen (3-1). Voordien was driemaal op rij verloren: bij Lommel met 2-1 en bij Dessel met 1-0, de thuiswedstrijd tegen Knokke eindigde op 1-2.

Elimane Coulibaly KSV OudenaardeElimane Coulibaly (Foto Website KSV Oudenaarde)Vanwaar de ommekeer? De verklaring zal voor een deel wel moeten gezocht worden bij de integratie van belangrijke nieuwkomers als ex-VW’er Yannick Deppé en de Senegalese spits Elimane Coulibaly, maar wellicht evenzeer bij de ontplooiing  van het voetbaltalent dat Olivier Verstraete heet. De blonde spelmaker debuteerde als 17-jarige bij KV Kortrijk op het hoogste niveau en speelde vervolgens drie seizoenen voor Izegem waar hij nooit zolang was gebleven indien hij wegens een opgelopen breuk in het eerste jaar niet maanden inactief was gebleven. Vandaag is hij in zijn tweede seizoen bij Oudenaarde als middenvelder al aan acht doelpunten. Hiermee is hij samen met spits Elimane Coulibaly en enkele anderen mede-topscorer van de reeks. Niet te verbazen dan ook dat Oudenaarde met een totaal van 23 doelpunten de productiefste is.

Haar jongste wedstrijd speelde de SV Oudenaarde met Sören Dutoit (26 ) in het doel, de verdedigers Dieter De Wilde (27), Daan Van Gyseghem (29), Klaas Van den Bossche (27), Robbe Van Ruysekensvelde(28) en Lars Wantens (24); de middenvelders Jesse Martens (27),  Jaan Van Wildemeersch (24), Olivier Verstraete (22) en Lorenzo Van Hoolandt (20 ); de aanvaller Elimane Coulibaly (37). Aan te stippen is dat middenvelder Yannick Deppé (26) de laatste tien minuten speelde ter vervanging van Olivier Verstraete, dat Dempsey Vervaecke (28) de halve tweede helft de plaats innam van Coulibaly,  en dat Jochen Van Waeyenberghe (23) nog enkele speelminuten kreeg ter vervanging van Van Hoolandt. Er moet niet aan worden getwijfeld dat achter deze namen de spelers  schuilen die onze Vigor Wuitens zaterdagavond partij zullen geven. Hun wacht een uitgebalanceerd team met veel maturiteit en complementaire kwaliteiten. Bovendien wordt het team gecoacht door Stefan Leleu die voor een tiende seizoen bij de SVO aan de slag is. Een unicum!

Hoe hoog mogen voor de VW Hamme de kansen op puntengewin worden ingeschat? Misschien hoger dan velen vrezen want wie er de uitslagen van de recente onderlinge confrontaties op naslaat ontgaat het niet dat Oudenaarde en Hamme steeds opnieuw sterk aan elkaar gewaagd zijn. En met deze pikante bijzonderheid dat het meestal de bezoekers zijn die aan het langste eind trekken: In januari van dit aflopend jaar is de VWH in Oudenaarde gaan winnen met 1-4 nadat de SV O in oktober 2016 in Hamme was komen winnen met 1-2. Voordien waren het wel de gastheren die de punten wisten thuis te houden: de VW Hamme met 3-1 in februari 2016 en Oudenaarde met 3-2 in september 2015. Al even merkwaardig is dat in maart 2015 en 2014 tot tweemaal toe 2-2 werd gelijkgespeeld. Geen twijfel dus dat er zaterdagavond alweer doelpunten zullen vallen. De vraag is alleen hoeveel en aan welke kant. Aan extra piment geen gebrek. Er is het weerzien met Yannick Deppé en de kennismaking met het Senegalese fenomeen Coulibaly. Wij duimen voor flink weerwerk en een punt!

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 81 gasten en geen leden online