header bar 2

VW HammeEendracht Aalst(Voorbeschouwing VW Hamme - E. Aalst)

De competitie 2017-’18 is halfweg en de FC Vigor Wuitens Hamme heeft een stek in de linker kolom van de rangschikking van de nationale 1ste Amateur, zeg maar de voormalige Tweede klasse. Geen supporter die de voorbereiding van het seizoen en de (korte) bekercampagne meemaakte, die dit fraaie tussentijdse resultaat voor mogelijk hield. Met 22 punten uit vijftien wedstrijden is voor een geslaagde campagne de toon gezet. Waar het nu in de terugronde op aankomt is bevestigen.

Toegegeven, de jongste wedstrijd is niet de mooiste geweest maar uit gaan winnen bij de SV Oudenaarde, de ploeg in vorm, was tot dan alleen voor Knokke weggelegd. De verdienste is des te groter daar voor die zware uitwedstrijd bij wijze van spreken een halve ploeg gemist en dus vervangen diende te worden. Tot overmaat kwam daar dan nog bij dat met Stijn De Wilde een basisspeler vroeg in de wedstrijd uitviel, en met Jari Mariën een tweede pion vroeg in de tweede helft met knieletsel moest vervangen te worden. Er mag dus gerust gewaagd worden van een exploot. Ja, er waren uitblinkers en die werden in de verslagen ook terecht bij naam vermeld, maar dé winnaar was een met Vigor-spirit bezield blok, een hecht team waarbinnen jonge voetballers die nooit eerder op dit niveau hadden gespeeld zich overtroffen hebben en de anderen 100 minuten lang het beste van zichzelf hebben gegeven.

Het was knap hoe tegen de productiefste ploeg van de reeks de nul werd gehouden – met dank aan de doelman die wanneer het nodig was zijn reputatie eer aandeed, maar ook aan een geconcentreerde verdediging die weinig of geen kansen heeft weggegeven – en hoe bij de gastheren de spelmaker in topvorm tactisch uit de wedstrijd werd gehouden. Verder hoeft er over de wedstrijd zelf niet meer in detail getreden te worden. Ivan Elegeert heeft het in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen in geuren en kleuren gedaan. Maar ook het keurig wedstrijdverslag op de website van de SV Oudenaarde was zeker lezenswaardig.

Hoe passioneel de jongste wedstrijd ook is geweest, de aandacht gaat nu naar de eerstvolgende die tegelijk de laatste is van het kalenderjaar en de eerste van de terugronde. En als er één match is die tot de verbeelding van de supporter spreekt dan is het de ‘classico’ tegen E. Aalst, zeker nu na de spectaculaire 3-4 uitslag in de heenronde.

Dat iedereen in Oudenaarde diep is gegaan en sommige spelers  er de sporen van dragen, is met het oog op een wedstrijd tegen een ploeg die haar jongste wedstrijd uitgesteld zag en slechts 13 competitiematchen op de teller heeft, geen voordeel. Het zou dus fijner zijn geweest mocht de ‘winterstop’ een week vroeger zijn ingegaan, maar dat is praat tegen de vaak. E. Aalst komt zondagnamiddag fris en monter naar Hamme met een jonge ploeg die het als promovenda zeer goed doet. Een beetje wisselvallig misschien, maar met zes overwinningen waarvan vijf in de laatste acht op zijn minst merkwaardig.

Klaas De Rock AalstKlaas De Rock (Foto wansite E. Aalst)Het competitiebegin was met vier nederlagen op vijf wedstrijden nochtans moeilijk: er werd uit verloren bij Dessel (2-1), Heist (2-0) en Oosterzonen (3-2; thuis van onze blauw-zwarten (3-4). Wel werd op de derde speeldag overtuigend gewonnen van Seraing (4-2). De volgende drie wedstrijden waarvan twee uit werden evenveel overwinningen: er werd gewonnen bij Knokke (1-2) iets waarin voorts geen enkele ploeg is geslaagd , en bij Geel (0-1). Tussendoor werden tegen Berchem de drie punten thuisgehouden (1-0).

Van de jongste vijf wedstrijden werden er drie verloren: thuis tegen Lommel met 0-3, uit bij Oudenaarde met 4-0 en, verrassend toch wel, thuis met 1-2 van Châtelet Farciennes. Winst was er thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen (2-0) en bij Virton (1-2). Deze jongste uitoverwinning zal wel nooit laten vermoeden hebben dat het op de veertiende speeldag voor eigen volk tegen Châtelet zou mislopen. De wispelturigheid van een jonge ploeg? Voor onze Vigor Wuitens houden de uitoverwinningen bij Knokke, Geel en Virton in elk geval een ernstige waarschuwing in.

De vermoedelijke tegenspelers van onze jongens komen zo goed als zeker uit de selectie voor de afgelaste thuiswedstrijd tegen Deinze. Hier de namen: doelman Kevin Van de Noortgaete (31) die tot dusver alle matchen speelde; verdedigers Falko Geenens (22), Jelle Geenens (20), Ridwan Gyselinck (23), en vermoedelijk de terugkerende Jan Mertens (22); de middenvelders Jilke De Coninck (22), Jordy De Koker (19), Preben De Man (21), Gianni De Neve (23), Seydinna Diarra (23), Brian Marmitte (19), Wannes Van Tricht (24) en Yala Lusala (25); de aanvallers Cedric Mitu (22), Klaas De Rock (24), met 8 doelpunten een van de topscorers van de reeks. Wie er wegens een derde gele kaart niet mag bij zijn is Yiddi Bangoura (21), maker van vijf doelpunten tot nog toe.

Er mag niet aan getwijfeld worden dat onze jongens de club, haar coach, supporters en zichzelf gaarne willen verwennen met een vroeg kerstgeschenk. Een zevende overwinning zou de sokkel onder een plaats in de linker kolom nog aanzienlijk verstevigen en iedereen met een goed gevoel de winterstop laten ingaan. Maar winnen is natuurlijk zoveel gemakkelijker geschreven dan op het bord gezet. Er is de kwaliteit van de tegenstrever en er is bovendien de sfeer van een derby. Maar of die rivaliteit tot de klassieke drawn zal leiden, is een voor de pronostiekers moeilijke vraag. Het is hun immers bekend dat E. Aalst de enige ploeg is die dit seizoen nog geen enkele keer gelijkspeelde! De Ajuinen wonnen tot dusver zesmaal en verloren zeven keer. Wij gunnen hun de primeur van een gelijkspel gaarne in de inhaalderby tegen Dender. De Vigor Wuitens gaan voluit voor winst. Van E. Aalst mag hetzelfde worden verwacht. Spanning gegarandeerd! Van de VW-supporters wordt verwacht dat zij de luidruchtige aanhang van ‘den Iendracht’ weerwerk zullen bieden.

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 255 gasten en geen leden online