header bar 2

VW HammeSK. LommelOog in oog met kandidaat-kampioen

Met 25 punten en nog dertien wedstrijden te gaan hebben onze Vigor Wuitens momenteel een buffer van acht punten ten opzichte van de in de rangschikking te mijden dertiende plaats. Dat oogt misschien comfortabel maar het is eerder schijn. De twee ploegen met 17 punten, met name Dender en Virton, hebben nog een inhaalwedstrijd te goed – Dender bij E. Aalst en Virton thuis tegen Deinze –  zodat, met nog een onderling duel op de kalender, de kloof tot vijf eenheden kan slinken. Ondenkbaar is dat niet want het gaat echt wel om twee ploegen met kwaliteit. Aanvoerder Olivier Speltdooren had dan ook overschot van gelijk toen hij na de in Maasmechelen gewonnen wedstrijd verklaarde dat de daar behaalde drie punten wel eens heel belangrijk zouden kunnen zijn.

Het programma dat de VW Hamme van nu zondag tot eind februari af te werken krijgt is behoorlijk zwaar. Het begint en eindigt met een thuisconfrontatie met het leidersduo Lommel en Knokke. Tussenin is er eerst een uitwedstrijd bij Geel, en de week daarop een thuiswedstrijd tegen Oosterzonen. In deze vijf wedstrijden punten blijven sprokkelen is beslist aangewezen om tegen de 26ste speeldag met gerust gemoed aan de slotweken van de competitie te kunnen beginnen. Met drie uitwedstrijden ( Deinze, Virton en, op de slotdag Berchem) en twee thuiswedstrijden tegen Seraing en Heist valt ook deze agenda alvast niet licht uit.

Met SK Lommel krijgen wij nu zondag het bezoek van de vorig seizoen uit het 1B- profvoetbal gedegradeerde club die met 26 punten en een doelpunten saldo van 20 uit de eerste elf wedstrijden zonder concurrentie op de titel leek af te stevenen. Slechts bij Geel werd toen verloren (3-0) en alleen Knokke (1-1) en zowaar … Berchem (0-0) slaagden erin een gelijkspel af te dwingen.

Ook de twaalfde wedstrijd, thuis tegen onze VWH, werd nog met 3-1 gewonnen. Aan het verloop van die wedstrijd mag dan wel positief worden herinnerd want bij de rust was het dankzij manhaftig verweer nog steeds 0-0. En de tweede helft mocht zeker gezien worden. Na tien minuten zorgde Stijn De Wilde op voorzet van Jamaïque Vandamme zelfs voor een 0-1 voorsprong. Toen de lokale kapitein Scheelen de gelijkmaker op het bord prikte, was de wedstrijd lang niet gespeeld. Zelfs nadat Neven de thuisploeg een beetje tegen de gang van het spel in op voorsprong had gezet, gaven de strijdende Vigoristen zich niet gewonnen. Tot in de slotfase Lommel met een derde treffer de wedstrijd beslechtte.

Opmerkelijk is dat SK Lommel in de daarop volgende vier wedstrijden met een magere 2 op 12 een dip te verwerken kreeg. Uit werd verloren bij Virton (2-1) en thuis ontfutselde Deinze de leider de drie punten (1-2). Uit bij Dessel kon na die twee opeenvolgende nederlagen wel worden gelijkgespeeld (1-1), maar in de daarop volgende thuiswedstrijd moest ook tegen Châtelet vrede worden genomen met één punt (1-1). In de jongste twee wedstrijden kon dan wel opnieuw met winst worden aangeknoopt: uit bij Dender werd het 0-2, thuis tegen E. Aalst 2-1. In deze laatste match weliswaar niet zonder moeite want de winning goal kwam er pas in de slotminuten.

Michael ClepkensMichael Clepkens (Foto website SK Lommel)Die wedstrijd speelde Lommel met Michaël Clepkens (31), Timo Cauwenbergh (22), Jordan Renson (21), Glenn Neven (27), Simon Vermeiren (27), Alexandre De Bruyn (23), Sebastiaan Brebels (22), Wouter Scheelen (32), Din Sula (19), Yassin Gueroui (28) en Gilles Ruyssen (23). Aan te stippen is dat aanvaller Simon Vermeiren (ex-Beerschot Wilrijk) voor het laatste kwart van de match werd vervangen door een gretige Sam Valcke (25), die na een lange afwezigheid eindelijk aan heroptreden toe was. Andere vervangingen waren die van de middenvelders Brebels door Laurens Vermijl (20) en De Bruyn door Jentle Gaethofs (24).

Dat het Lommel met de titelambities menens is blijkt uit het aantrekken van Ben Santemans (25) die gehuurd wordt van de Nederlandse FC Den Bosch, en van Robin Herkens (29) die na op het hoogste niveau te hebben gespeeld voor KV Mechelen, Waasland Beveren en Westerlo naar Lommel is teruggekeerd. Met deze aanwinsten erbij beschikt de jonge trainer Tom Van Imschoot nu ongetwijfeld over de ruimste spelerskern van de reeks.

Wat mogen de supporters van de match verwachten? De kansen willen afwegen aan de hand van de parameters in de stand is zinloos. Het verschil tussen gewonnen en verloren wedstrijden, gemaakte en toegestane doelpunten, is te groot om te poneren dat de opponenten aan elkaar gewaagd zijn. Maar voetbal is, gelukkig maar, geen wetenschap. Het is en blijft een spel waarbij, naast individueel talent en collectieve sterkte, ook de ingesteldheid, de vorm van het moment, geluk of pech meespelen. Met volle overgave maar ook gedisciplineerd en geconcentreerd de uitdaging aangaan en nooit de armen laten zakken, daar komt het op aan. Dat er uitgerekend nu in het strijdperk moet getreden worden zonder kapitein Speltdooren (in de tribune wegens derde gele kaart) en dat meerdere andere titularissen wegens blessurelast moeten gemist worden, is een tegenvaller. Maar wij zijn er zeker van dat hun vervangers zich dubbel zullen plooien. Niet alleen om zich te tonen, doch evenzeer om te bewijzen dat zij in de van Vigor-spirit doordrongen groep hun plaats hebben!

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 78 gasten en geen leden online