header bar 2

Geel ASVVW HammeWie de voorbije dagen op deze website de TV Oost-Vlaanderen beelden van de ‘wedstrijd’ tegen Lommel heeft bekeken of herbekeken, zal het er wellicht mee eens zijn dat er hier liefst niet op teruggekomen wordt. Het gestuntel in de (nood)verdediging deed pijn aan de ogen en als het na twintig minuten 0-3 staat is het toch zo goed als amen en uit. Besluit? Snel focussen op de volgende wedstrijd? Ja, maar niet zonder te wijzen op een andere uitslag van de 18de speeldag: de thuisnederlaag van Deinze tegen Seraing waardoor in de stand onze Vigor Wuitens van de linker naar de rechter kolom verhuisd zijn. Zij zijn daar nu aanvoerder van een vijftal ploegen die onderling strijd zullen moeten voeren om de te mijden dertiende plaats te ontlopen: E. Aalst volgt op drie punten maar heeft, net als die andere streekgenoot Dender die vijf punten achterstand heeft, nog een achterstallige wedstrijd te goed. De Oosterzonen, die op 4 februari versterkt naar Hamme komen, volgen op vier punten. De achterstand van een vooral niet te onderschatten Virton bedraagt vijf punten.

Wat niet uit te sluiten valt, is dat ook de ASV Geel nog in die strijd verwikkeld raakt want de club zit door een zware schuldenlast zodanig in de problemen dat zij ertoe verplicht is haar spelers transfervrij te laten vertrekken. Wie van die mogelijkheid al gebruik hebben gemaakt zijn niet de minsten: topschutter Karadaye (7 doelpunten) is naar een Turkse profclub; centrale verdediger Kristiaan Haagen vertrok naar Dessel, en van kapitein Jo Christiaens is bekend geraakt dat hij voor de rest van het seizoen getekend heeft bij reeksgenoot Oosterzonen. Eerder was Azzedine Zaïdi, een andere verdediger met basisplaats, ook al vertrokken. Dat er nog anderen zullen volgen is niet uit te sluiten en daar komt nog bij dat middenvelder Kenneth Kerckhofs, die nog geen enkele wedstrijd miste, zaterdagavond niet mag aantreden omdat hij op de jongste speeldag een derde gele kaart pakte. Een blik op de namen van het team dat in de heenronde in Hamme tussen de lijnen kwam, leert dat in de terugwedstrijd minstens een vijftal titularissen zullen ontbreken.

Met 27 punten, één gewonnen wedstrijd meer en een merkbaar beter doelsaldo is ASV Geel vooralsnog de betere van onze VWH. Wel staat een overwinning in het De Leunen-stadion garant voor een haasje over. Vraag is natuurlijk of onze jongens daarin zullen slagen. Voor hun club in crisis hebben de spelers uit de jongste vier wedstrijden een acht op twaalf gepuurd. Er werd uit gewonnen bij Patro Eisden Maasmechelen (0-4) en bij Berchem (1-3); thuis werd gelijkgespeeld tegen Oosterzonen (0-0) en Dender (3-3). Aan te stippen is wel dat die vier ongeslagen wedstrijden vooraf werden gegaan door twee nederlagen: thuis tegen Knokke werd het 1-3 en uit bij Oudenaarde werd verloren met 6-1.

Uit het eerste derde van de competitie was Geel tevoorschijn gekomen als een zorgeloze middenmoter. Er werd vijfmaal gewonnen en evenveel keren verloren. Winst was er driemaal thuis tegen Berchem (3-0) en – opmerkelijk - tegen de tenoren Lommel (3-0!) en Dessel (2-0); uit werd tweemaal met 0-2 gewonnen bij zowel Seraing als Virton. De vijf verlieswedstrijden werden thuis geleden tegen Heist (1-3) en E. Aalst (0-1); uit bij Oosterzonen (3-0), Deinze (2-1) en bij onze Vigor Wuitens (3-1).

Het is raden naar de samenstelling van de ploeg die trainer-coach Patrick Van Houdt (gewezen T2 bij Sp. Lokeren) zaterdagavond tussen de lijnen zal sturen, maar het laat zich aanzien dat het een beloften-elftal wordt versterkt met clubgetrouwe A-kernspelers. Op de jongste speeldag  tegen Dender was de 17-jarige Robin Mantel doelman. Mogelijke verdedigers zijn Benjamin Van den Ackervelde (22), Sam Vanaken (27) en Mathièce Nelissen (20); middenvelders Nick Hulsmans (24) , Yannick Reuten (22) en Nicolas Robin (21). Al deze namen natuurlijk onder voorbehoud, net als die van de aanvallers Mylan Fereira Carasco (23), Nicolas Robin (21), Arne Hoefnagels (25), Timothy Olishe (18), Ralph Jannes (20)...

Het pleit voor de sportieve weerbaarheid van de Geelse noodploeg (zoals gemeld hebben de beloften voor hun uitwedstrijd in Hamme forfait gegeven) dat zij er tegen Dender in geslaagd zijn eerst op voorsprong te komen en daarna niet alleen een 1-2 achterstand weg te werken maar zelfs op 3-2 voorsprong te komen om uiteindelijk vrede te moeten nemen met een 3-3 gelijkspel. Een uitslag die als waarschuwing kan tellen. De VW-supporter rekent echter op een extra inspanning van zijn spelers om met een overwinning een belangrijke nieuwe stap te zetten naar een geconsolideerde plaats in de middenmoot. Het kan!

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 77 gasten en geen leden online