header bar 2

Geel ASVVW HammeWie de voorbije dagen op deze website de TV Oost-Vlaanderen beelden van de ‘wedstrijd’ tegen Lommel heeft bekeken of herbekeken, zal het er wellicht mee eens zijn dat er hier liefst niet op teruggekomen wordt. Het gestuntel in de (nood)verdediging deed pijn aan de ogen en als het na twintig minuten 0-3 staat is het toch zo goed als amen en uit. Besluit? Snel focussen op de volgende wedstrijd? Ja, maar niet zonder te wijzen op een andere uitslag van de 18de speeldag: de thuisnederlaag van Deinze tegen Seraing waardoor in de stand onze Vigor Wuitens van de linker naar de rechter kolom verhuisd zijn. Zij zijn daar nu aanvoerder van een vijftal ploegen die onderling strijd zullen moeten voeren om de te mijden dertiende plaats te ontlopen: E. Aalst volgt op drie punten maar heeft, net als die andere streekgenoot Dender die vijf punten achterstand heeft, nog een achterstallige wedstrijd te goed. De Oosterzonen, die op 4 februari versterkt naar Hamme komen, volgen op vier punten. De achterstand van een vooral niet te onderschatten Virton bedraagt vijf punten.

Wat niet uit te sluiten valt, is dat ook de ASV Geel nog in die strijd verwikkeld raakt want de club zit door een zware schuldenlast zodanig in de problemen dat zij ertoe verplicht is haar spelers transfervrij te laten vertrekken. Wie van die mogelijkheid al gebruik hebben gemaakt zijn niet de minsten: topschutter Karadaye (7 doelpunten) is naar een Turkse profclub; centrale verdediger Kristiaan Haagen vertrok naar Dessel, en van kapitein Jo Christiaens is bekend geraakt dat hij voor de rest van het seizoen getekend heeft bij reeksgenoot Oosterzonen. Eerder was Azzedine Zaïdi, een andere verdediger met basisplaats, ook al vertrokken. Dat er nog anderen zullen volgen is niet uit te sluiten en daar komt nog bij dat middenvelder Kenneth Kerckhofs, die nog geen enkele wedstrijd miste, zaterdagavond niet mag aantreden omdat hij op de jongste speeldag een derde gele kaart pakte. Een blik op de namen van het team dat in de heenronde in Hamme tussen de lijnen kwam, leert dat in de terugwedstrijd minstens een vijftal titularissen zullen ontbreken.

Met 27 punten, één gewonnen wedstrijd meer en een merkbaar beter doelsaldo is ASV Geel vooralsnog de betere van onze VWH. Wel staat een overwinning in het De Leunen-stadion garant voor een haasje over. Vraag is natuurlijk of onze jongens daarin zullen slagen. Voor hun club in crisis hebben de spelers uit de jongste vier wedstrijden een acht op twaalf gepuurd. Er werd uit gewonnen bij Patro Eisden Maasmechelen (0-4) en bij Berchem (1-3); thuis werd gelijkgespeeld tegen Oosterzonen (0-0) en Dender (3-3). Aan te stippen is wel dat die vier ongeslagen wedstrijden vooraf werden gegaan door twee nederlagen: thuis tegen Knokke werd het 1-3 en uit bij Oudenaarde werd verloren met 6-1.

Uit het eerste derde van de competitie was Geel tevoorschijn gekomen als een zorgeloze middenmoter. Er werd vijfmaal gewonnen en evenveel keren verloren. Winst was er driemaal thuis tegen Berchem (3-0) en – opmerkelijk - tegen de tenoren Lommel (3-0!) en Dessel (2-0); uit werd tweemaal met 0-2 gewonnen bij zowel Seraing als Virton. De vijf verlieswedstrijden werden thuis geleden tegen Heist (1-3) en E. Aalst (0-1); uit bij Oosterzonen (3-0), Deinze (2-1) en bij onze Vigor Wuitens (3-1).

Het is raden naar de samenstelling van de ploeg die trainer-coach Patrick Van Houdt (gewezen T2 bij Sp. Lokeren) zaterdagavond tussen de lijnen zal sturen, maar het laat zich aanzien dat het een beloften-elftal wordt versterkt met clubgetrouwe A-kernspelers. Op de jongste speeldag  tegen Dender was de 17-jarige Robin Mantel doelman. Mogelijke verdedigers zijn Benjamin Van den Ackervelde (22), Sam Vanaken (27) en Mathièce Nelissen (20); middenvelders Nick Hulsmans (24) , Yannick Reuten (22) en Nicolas Robin (21). Al deze namen natuurlijk onder voorbehoud, net als die van de aanvallers Mylan Fereira Carasco (23), Nicolas Robin (21), Arne Hoefnagels (25), Timothy Olishe (18), Ralph Jannes (20)...

Het pleit voor de sportieve weerbaarheid van de Geelse noodploeg (zoals gemeld hebben de beloften voor hun uitwedstrijd in Hamme forfait gegeven) dat zij er tegen Dender in geslaagd zijn eerst op voorsprong te komen en daarna niet alleen een 1-2 achterstand weg te werken maar zelfs op 3-2 voorsprong te komen om uiteindelijk vrede te moeten nemen met een 3-3 gelijkspel. Een uitslag die als waarschuwing kan tellen. De VW-supporter rekent echter op een extra inspanning van zijn spelers om met een overwinning een belangrijke nieuwe stap te zetten naar een geconsolideerde plaats in de middenmoot. Het kan!

VWatcher

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018
Dessel Sp. - Chatelet-Farciennes -
Oosterzonen - FC Dender -
A.S.V. Geel - Oudenaarde -
K.MSK. Deinze - Lommel United -
K.S.K. Heist - FC Seraing -
Zondag 25 februari 2018
E. Aalst - R. Excelsior Virton -
Berchem Sport - Maasmechelen -
VW Hamme - Knokke F.C. -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 21 46
2 R. KNOKKE 21 41
3 K. SK. HEIST 21 41
4 DESSEL SPORT 21 37
5 K.MSK. DEINZE 20 36
6 F.C. SERAING 21 32
7 OUDENAARDE 21 31
8 A.S. GEEL 21 31
9 EENDRACHT AALST 20 26
10 VW HAMME 21 25
11 OOSTERZONEN 21 24
12 R. VIRTON 20 23
13 FC. DENDER 20 22
14 BERCHEM SORT 21 19
15 CHATELET-FAR. 21 18
16 MAASMECHELEN 21 10

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Vinnie Audin 1

Wie is online

We hebben 1086 gasten en geen leden online