header bar 2

VW HammeOosterzonen KFCTijd om rug te rechten

Na twee opeenvolgende teleurstellende resultaten ziet het er na vier in de terugronde gespeelde wedstrijden niet zo goed meer uit: een 3 op 12 tegen exact het dubbele na de eerste vier matchen uit de heenronde. Met 22 op 45 stond het licht halverwege de competitie voor de VW Hamme nog op groen, nu zou er al eerder moeten gesproken worden van een oranje knipperlicht. En aan dit laatste is de beschamende uitnederlaag bij de U19 van de ASV Geel zeker niet vreemd. Overdrijven wij? Niet na er de leeftijd van de spelers, die vorige zaterdagavond in het De Leunen-stadion voor de thuisploeg tussen de lijnen stonden, nog eens op nagekeken te hebben. Met twee 17-jarigen (Robin Mantel en Wout Geyskens ), drie 18-jarigen (Timothe Oliseh, Charles-Victor Jaspers en Sam Thuwis), en twee 19-jarigen (Jeroen Vanderheiden en Dries Hulsmans) hebben liefst zeven tieners mee gestreden voor de overwinning. Voeg er Touré (20) aan toe die net als Seykens en Thuwis ‘maar’ invallers waren en met aan de aftrap Ralph Jannes (20) en Nicolas Rubin (21) in het basiselftal is het bewijs onomstootbaar geleverd.

Gedane zaken hebben geen keer: onze Vigor Wuitens hebben van een met een vijftal ervaren voetballers versterkt jeugdelftal zonder veel verhaal verloren. Niet om fier op te zijn, zelfs al dienden zij na de uitsluiting van een verdediger een deel van de wedstrijd af te werken met tien tegen elf. Ofschoon er in de teamsport voetbal altijd wordt gewonnen of verloren als ploeg, mag men toch ook niet blind blijven voor de vaststelling dat er in de jongste twee wedstrijden slechts eenmaal kon worden gescoord en dan was dat ene doelpunt waarmee  Gilles  Van Remoortere zijn ploeg op voorsprong zette en zich in de schuttersstand op gelijke hoogte heeft gehesen van onze spitsen, nog het resultaat van een afgeweken schot op doel.

Wegens de op een gelijkspel geëindigde derby Dender-E. Aalst, de winst van Châtelet tegen Deinze, die van Berchem tegen Dessel en het gelijkspel van Patro Eisden Maasmechelen tegen Knokke, waren de VW Hamme, Virton en Oosterwijk de enige verliezers uit de rechter kolom. Als men het ons vraagt een wake up  die kan tellen, zeker in het vooruitzicht van de ineens zoveel belangrijker geworden thuiswedstrijd tegen de Oosterzonen.

Uit de cijfertjes in de rangschikking kan men opmaken dat de Vigor Wuitens dankzij twee meer gewonnen wedstrijden en een puntenbonus van vier eenheden de betere kaarten hebben, maar bij nader toezicht staan beiden veel dichter bij elkaar dan gedacht. Het doelpuntensaldo dat voor de twee negatief is liegt er niet om: 25/30 tegen 24/30. Lees dat beide verdedigingen even kwetsbaar zijn, en dat het scorend vermogen op één doelpunt na al even bescheiden is. Maar er is meer. Wie de vergelijking van die parameters toespitst op de vier gespeelde wedstrijden van de terugronde komt tot een totaal andere verhouding. De Oosterzonen slaagden er niet één keer in te scoren maar stonden anderzijds amper drie doelpunten toe, terwijl onze blauw-zwarten die wel vijfmaal konden scoren liefst negen doelpunten dienden te incasseren. En dat met een doelman van niveau!

Wout Bastiaens (Foto Website KFC. OosterzonenWout Bastiaens (Foto Website KFC. OosterzonenNu de Oosterzonen zich verzekerd hebben van de diensten van Jo Christiaens (29), de gewezen kapitein en sterkhouder van ASV Geel, en van die van de bij OHL geleende middenvelder Geert Berben (24), zal het team van Stijn Geys verdedigend nog sterker, en aanvallend beter voor de dag komen. Met in het doel Gwenaël Jaa (32) die net als de verdedigers Wout Bastiaens (23) en Olivier Schops (28) nog geen enkele wedstrijd miste, en met Jef Vanderbeken (26) die achttien van de negentien wedstrijden speelde, weten wij nu al wie achteraan en op de flanken te verwachten zijn. Vaste waarden op het middenveld zijn Toon Jannsen (21) die reeds alle wedstrijden speelde, het duo Devon Maes (23) en Jarno Molenberghs (28) met elk achttien wedstrijden en met voor laatstgenoemde het accessiet van drie doelpunten. De Gambiaan Demba Janneh (23) en Yannis Augustijnen (23) mogen met vijftien respectievelijk dertien gespeelde wedstrijden eveneens bij de titularissen worden gerekend. Eerste keus in de aanval is spits Sam Van Aerschot (22) die met negen doelpunten in achttien wedstrijden een plaats heeft in de top-tien van de reeks. Jessy Mayele (26) kwam in de twaalf wedstrijden die  hij speelde viermaal tot scoren. Fallou Fall (20) trad in 17 wedstrijden aan en scoorde tweemaal.

Het is nog (te) vroeg om al van een 6-puntenwedstrijd te gewagen maar ver gezocht is het nochtans niet want winst of verlies maakt vooral voor onze jongens een wereld van verschil. Indien zij erin slagen de drie punten thuis te houden, verruimen zij de huidige puntenkloof tot zeven eenheden en, niet minder belangrijk, halen zij drie gewonnen wedstrijden meer. Verliezen daarentegen reduceert de puntenvoorsprong tot één schamele eenheid. En wie heeft er als Vigor-supporter na twee opeenvolgende nederlagen nu wat aan een kleurloos gelijkspel? Met de V van Vigor en de W van Wuitens dus voluit voor winst, zeker omdat er na een weekend carnaval in februari confrontaties wachten, eerst uit bij Dender en vervolgens thuis met Knokke!

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 113 gasten en geen leden online