header bar 2

Dender FCVW HammeDender EH – VW Hamme: voor beiden cruciaal

Door twee nieuwe nederlagen, uit bij het door een spelersuittocht geteisterd Geel  en voor eigen volk tegen efficiënter spelende Oosterzonen, hebben onze Vigor Wuitens zowat met hun geluk gespeeld. Met zes punten méér hadden zij zich in het vooruitzicht van hun uitwedstrijd in Denderleeuw weinig zorgen moeten maken want een puntenkloof van twaalf zag de modale Vigor-supporter de mannen van Chris Janssens in de resterende competitiewedstrijden niet meer dichten. Helaas, de realiteit is anders. De balans van het eerste derde van de terugronde oogt mager. Verontrustend mager.

Gesteld dat Dender de ten tweede male uitgestelde wedstrijd vorig weekend bij Virton had kunnen winnen, de huidige puntenachterstand was al gehalveerd nog vóór de confrontatie van zaterdagavond zou plaatshebben. Het zou de inzet ervan nog scherper hebben gesteld dan nu het geval is. Nochtans, wie er rekening mee wil houden dat Dender tijdens het Paasweekend bij een wispelturig Virton (dat dan misschien niets meer te winnen of te verliezen heeft) de drie punten buit maakt, houdt de hypothese best in gedachte. Maar wat in dit voor de VW Hamme ‘worst case’ -scenario al evenzeer aandacht verdient, is dat het programma van Dender in de eerstvolgende weken – een uitwedstrijd bij Oosterzonen en een thuiswedstrijd tegen Berchem – op papier toch iets lichter uitvalt dan het onze. De FC Knokke mag dan wel al te kennen hebben gegeven voor de profvoetballerij geen licentie aan te vragen, de FC Seraing doet dat wel.

Maar hoe liggen momenteel de waardeverhoudingen tussen de opponenten van zaterdagavond? Waar men niet omheen kan, is dat Dender met een 6 op 15 uit een gewonnen wedstrijd (1-3 bij E. Aalst en drie gelijke spelen (1-1 tegen Châtelet en E. Aalst, 3-3 bij Geel) in haar jongste vijf wedstrijden beter heeft gedaan dan onze jongens die vrede hebben moeten nemen met een schrale 3 op 15.

Uit de eerder geboekte positieve uitslagen (drie overwinningen waarvan de 1-0 tegen Deinze en vier gelijke spelen waaronder tweemaal een 2-2 tegen Oudenaarde en Geel) valt af te leiden dat onze gastheren minstens het potentieel hebben van een ‘middenmoter’, wat trouwens bevestigd wordt door nipte nederlagen bij Heist (2-1) en zowel thuis als uit tegen en bij Dessel (0-1 en 1-0).

Ernest NforErnest N'for (Foto Website FC Dender)Omdat de spelerskern ten opzichte van vorig seizoen omzeggens ongewijzigd was gebleven, mag ontegensprekelijk worden gesteld dat Dender ver beneden de verwachtingen is gebleven. De namen van de spelers die tot nog toe de meeste wedstrijden hebben gespeeld, zijn geen onbekenden: Jonas Bogaerts (30), Hannes Meeuws (29), Andel Sar (28), Jonathan Vervoort (24), Gil Figys (23), Kevin Nicaise (32), Julien Pé (27), René Sterckx y Calle (27) en Medhi Tarfi (24), of vier verdedigers en vijf middenvelders met ervaring. Kapitein en sterkhouder Wouter Hias (27) was lang buiten strijd maar is al van de heenwedstrijd in Hamme terug op post. En, niet te vergeten, er zijn ook de aanvallers Ignazio Cocchieri (30), Dani Morais de Almeida (21), Ridiane M’Barki (23) en Alexander N’Doumbou (26). Alsof die niet volstonden is een paar weken geleden de centrumspits Ernest N’for (32) ter versterking binnengehaald. Meer nog, er is ook sprake van de Surinamer Cendrino Misidjan (28), een rijzige (1.86m) linker vleugelverdediger die getransfereerd is van Dordrecht maar tot dusver (nog) niet speelgerechtigd was.

In de heenronde eindigde Hamme - Dender op 2-2 na een wedstrijd waarin onze Vigor Wuitens via Stijn De Wilde en Mitch De Kuyper tot tweemaal toe een voorsprong uit handen hadden gegeven. Op het nippertje ontsnapten zij zelfs nog aan de nederlaag toen een schot op doel van middenvelder Medhi Tarfi door de dwarslat werd gestuit. Wellicht zal de Denderploeg van zaterdagavond weinig verschillen van het team dat ons in december partij kwam geven. Wie voor de VW-verdediging een bijkomend gevaar kan opleveren is natuurlijk de ervaren Kameroener N’for.

Willen onze blauw-zwarten hun supporters nog eens in gunstige zin verrassen, dan zullen de spelers die tussen de lijnen komen, hun beste voetjes moeten voorzetten en, met de Vigor-spirit bezield, in blok de strijd aangaan om met succes hun gastheren in de rangschikking op afstand te houden. In het vooruitzicht van twee belangrijke thuiswedstrijden moet een vierde nederlaag op vijf absoluut vermeden worden!

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 252 gasten en geen leden online