header bar 2

Dender FCVW HammeDender EH – VW Hamme: voor beiden cruciaal

Door twee nieuwe nederlagen, uit bij het door een spelersuittocht geteisterd Geel  en voor eigen volk tegen efficiënter spelende Oosterzonen, hebben onze Vigor Wuitens zowat met hun geluk gespeeld. Met zes punten méér hadden zij zich in het vooruitzicht van hun uitwedstrijd in Denderleeuw weinig zorgen moeten maken want een puntenkloof van twaalf zag de modale Vigor-supporter de mannen van Chris Janssens in de resterende competitiewedstrijden niet meer dichten. Helaas, de realiteit is anders. De balans van het eerste derde van de terugronde oogt mager. Verontrustend mager.

Gesteld dat Dender de ten tweede male uitgestelde wedstrijd vorig weekend bij Virton had kunnen winnen, de huidige puntenachterstand was al gehalveerd nog vóór de confrontatie van zaterdagavond zou plaatshebben. Het zou de inzet ervan nog scherper hebben gesteld dan nu het geval is. Nochtans, wie er rekening mee wil houden dat Dender tijdens het Paasweekend bij een wispelturig Virton (dat dan misschien niets meer te winnen of te verliezen heeft) de drie punten buit maakt, houdt de hypothese best in gedachte. Maar wat in dit voor de VW Hamme ‘worst case’ -scenario al evenzeer aandacht verdient, is dat het programma van Dender in de eerstvolgende weken – een uitwedstrijd bij Oosterzonen en een thuiswedstrijd tegen Berchem – op papier toch iets lichter uitvalt dan het onze. De FC Knokke mag dan wel al te kennen hebben gegeven voor de profvoetballerij geen licentie aan te vragen, de FC Seraing doet dat wel.

Maar hoe liggen momenteel de waardeverhoudingen tussen de opponenten van zaterdagavond? Waar men niet omheen kan, is dat Dender met een 6 op 15 uit een gewonnen wedstrijd (1-3 bij E. Aalst en drie gelijke spelen (1-1 tegen Châtelet en E. Aalst, 3-3 bij Geel) in haar jongste vijf wedstrijden beter heeft gedaan dan onze jongens die vrede hebben moeten nemen met een schrale 3 op 15.

Uit de eerder geboekte positieve uitslagen (drie overwinningen waarvan de 1-0 tegen Deinze en vier gelijke spelen waaronder tweemaal een 2-2 tegen Oudenaarde en Geel) valt af te leiden dat onze gastheren minstens het potentieel hebben van een ‘middenmoter’, wat trouwens bevestigd wordt door nipte nederlagen bij Heist (2-1) en zowel thuis als uit tegen en bij Dessel (0-1 en 1-0).

Ernest NforErnest N'for (Foto Website FC Dender)Omdat de spelerskern ten opzichte van vorig seizoen omzeggens ongewijzigd was gebleven, mag ontegensprekelijk worden gesteld dat Dender ver beneden de verwachtingen is gebleven. De namen van de spelers die tot nog toe de meeste wedstrijden hebben gespeeld, zijn geen onbekenden: Jonas Bogaerts (30), Hannes Meeuws (29), Andel Sar (28), Jonathan Vervoort (24), Gil Figys (23), Kevin Nicaise (32), Julien Pé (27), René Sterckx y Calle (27) en Medhi Tarfi (24), of vier verdedigers en vijf middenvelders met ervaring. Kapitein en sterkhouder Wouter Hias (27) was lang buiten strijd maar is al van de heenwedstrijd in Hamme terug op post. En, niet te vergeten, er zijn ook de aanvallers Ignazio Cocchieri (30), Dani Morais de Almeida (21), Ridiane M’Barki (23) en Alexander N’Doumbou (26). Alsof die niet volstonden is een paar weken geleden de centrumspits Ernest N’for (32) ter versterking binnengehaald. Meer nog, er is ook sprake van de Surinamer Cendrino Misidjan (28), een rijzige (1.86m) linker vleugelverdediger die getransfereerd is van Dordrecht maar tot dusver (nog) niet speelgerechtigd was.

In de heenronde eindigde Hamme - Dender op 2-2 na een wedstrijd waarin onze Vigor Wuitens via Stijn De Wilde en Mitch De Kuyper tot tweemaal toe een voorsprong uit handen hadden gegeven. Op het nippertje ontsnapten zij zelfs nog aan de nederlaag toen een schot op doel van middenvelder Medhi Tarfi door de dwarslat werd gestuit. Wellicht zal de Denderploeg van zaterdagavond weinig verschillen van het team dat ons in december partij kwam geven. Wie voor de VW-verdediging een bijkomend gevaar kan opleveren is natuurlijk de ervaren Kameroener N’for.

Willen onze blauw-zwarten hun supporters nog eens in gunstige zin verrassen, dan zullen de spelers die tussen de lijnen komen, hun beste voetjes moeten voorzetten en, met de Vigor-spirit bezield, in blok de strijd aangaan om met succes hun gastheren in de rangschikking op afstand te houden. In het vooruitzicht van twee belangrijke thuiswedstrijden moet een vierde nederlaag op vijf absoluut vermeden worden!

VWatcher

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 17 maart 2018
Chatelet-Farciennes - Maasmechelen 3-0
VW Hamme - K.S.K. Heist 0-3
Dessel Sp. - Knokke F.C. 1-0
Oudenaarde - R. Excelsior Virton 3-0
Oosterzonen - SK. Lommel 1-3
A.S.V. Geel - K.MSK. Deinze 1-3
FC Dender - FC Seraing 1-1
Zondag 18 maart 2018
Berchem Sport - E. Aalst 3-3


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 25 56
2 DESSEL SPORT 25 47
3 R. KNOKKE 25 46
4 K. SK. HEIST 25 46
5 K.MSK. DEINZE 24 43
6 OUDENAARDE 25 40
7 F.C. SERAING 25 38
8 A.S. GEEL 25 37
9 EENDRACHT AALST 23 33
10 OOSTERZONEN 25 28
11 FC. DENDER 24 26
12 VW HAMME 25 25
13 R. VIRTON 24 24
14 CHATELET-FAR. 25 23
15 BERCHEM SORT 24 22
16 MAASMECHELEN 25 13

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Jamaïque Vandamme 2
Vinnie Audin 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 174 gasten en geen leden online