header bar 2

VW HammeFC. KnokkeHet mag nu toch ook wel eens wat meevallen

Onze Vigor Wuitens speelden bij Dender een betere wedstrijd dan de twee voorgaande, thuis tegen Oosterzonen en uit bij Geel. Toch verloren zij met zwaardere cijfers en kijken in de terugronde aan tegen een verontrustende 3 op 18. Ten opzichte van de 12 op 18 in de heenronde een wereld van verschil. Dat vergelijkingen meestal wat mank lopen, weet iedereen en daarom is het beter de aandacht te vestigen op de paradox dat, ondanks opeenvolgende verlieswedstrijden, de K FC Vigor Wuitens Hamme in de rangschikking toch nog stand houdt op een tiende plaats.

Wie zich hierbij vragen stelt, wordt best verwezen naar een paar uitslagen van de jongste speeldag: de verrassende winst van Berchem bij Oosterzonen en de winst van Knokke op het de week voordien nog onbespeelbare veld van Virton. Stel dat die twee uitslagen andersom waren geweest, twee van onze directe concurrenten voor het behoud hadden haasje over gedaan. Maar bij nader toezien is er nog meer. Zo is duidelijk dat een door zijn enthousiaste aanhang gesteund Berchem zich niet gewonnen geeft. Zelfs Châtelet Farciennes, dat tegen Geel gelijkspeelde, spartelt nog tegen. Alleen Patro Eisden Maasmechelen is, versterking ten spijt, met een achterstand van dertien punten ten opzichte van de veilige dertiende stek nu al zo goed als veroordeeld.

Met nog negen wedstrijden te gaan kan er hoe dan ook nog veel gebeuren zodat in de gegeven omstandigheden niets belangrijker is dan de eerstvolgende wedstrijd. En laat dat nu uitgerekend de match met Knokke zijn, het team  van Yves Van Borm die ooit luidop droomde trainer te kunnen worden van de club waarmee hij jaren geleden kampioen speelde: onze VWH, jawel.

Iedereen is het erover eens dat de R. Knokke FC, samen met Berchem de promovendus in de reeks, de revelatie is van dit seizoen. Het is sterk wat zij zonder vedetten voor mekaar brengen. Tot nog toe is alleen Lommel erin geslaagd tegen de blauwhemden een 4 op 6 te halen. Heist kon thuis wel winnen met 2-1 maar verloor aan zee met 3-1.  Deinze haalde het thuis met 1-0 maar moet de terugwedstrijd nog spelen. Alleen E. Aalst is er in gelukt in Knokke met 1-2 te gaan winnen. Bij de twaalf geboekte overwinningen torent de dubbele 4-0 thuiszege tegen Virton respectievelijk Oudenaarde er bovenuit. Bepaald indrukwekkend is het positieve doekpuntensaldo van 20 (44/24). Alleen leider Lommel, de vermoedelijke kampioen, doet beter.

Wat vermag een bescheiden VW Hamme aanvallend tegen een ploeg die gemiddeld nauwelijks meer dan één doelpunt per wedstrijd toestaat en waarvan het scorend vermogen meer dan dubbel zo groot is? Ach, voetbal is geen rekenkunde. Iedere wedstrijd is anders en kan van bij de aftrap alle kanten uit. Waarom zouden onze blauw-zwarten Patro Eisden Maasmechelen niet kunnen evenaren of zelfs overtreffen? De jongens met de rode lantaarn die eerder door de Vigor Wuitens zowel uit als thuis met eenzelfde score (2-0 en 0-2) werden verslagen, slaagden er drie weken geleden in Knokke het scoren te beletten en met tien tegen elf een punt thuis te houden. En laten wij vooral toch ook niet vergeten dat wij op de vierde speeldag de jongens van Yves Van Borm in eigen huis in bedwang hebben gehouden. Het bleef daar toen 0-0.

Het geluk van Knokke is ongetwijfeld dat minstens zes basisspelers nog geen enkele wedstrijd hebben moeten missen. Doelman Bram Paepe(31), de verdedigers Jarric Buysse (26) en Ruben Van Raefelghem (25), hebben net als de middenvelder Simon Savaete (25) en de aanvallers Alessio Saelens (23) en Tjendo De Cuyper (26) de 21 wedstrijden op hun actief. Twee andere spelers, de verdediger Kierian Serpieters (22) en de middenvelder Nils Pierre ( 23) waren ook al in twintig wedstrijden van de partij.

Andere vaste waarden zijn de aanvallers Aaron Dhondt (22) die negentien wedstrijden speelde. Hij wordt gevolgd door Maxim Vande Walle (22) en Terry Osei Berkoe (20) met 17, respectievelijk 16 wedstrijden.

Alessio StaelensAlessio Staelens (Foto Website F.C. Knokke)Topscorer van Knokke en ook lijstaanvoerder van de reeks is Alessio Staelens (23) die liefst al veertien maal de weg naar de netten vond. Zijn kompaan Tjendo De Cuyper (26) wist vijfmaal raak te treffen. En dan is er ook nog de middenvelder Simon Savaete (25), eerder bij Torhout al een kwelduivel voor onze verdedigers, die als goalgetter voor onze eigen aanvallers niet moet onderdoen. Ook hij is aan vijf doelpunten.

De sterkte van de R. Knokke FC is, naast een winnersmentaliteit, de homogeniteit en de complementariteit van een spelerskern met maturiteit ondanks de overwegend jonge aanvallers. Het team waartegen onze Vigor Wuitens het zondagnamiddag in de vrieskou zullen moeten opnemen, zal weinig verschillen van de veertien spelers die op Virton gingen winnen. Dat waren doelman Paepe; de verdedigers Ruben Vanraefelghem, Kierien Serpieters, Jarric Buysse, Niels Cousement en voor de laatste minuten Cor Gillis (in de plaats van De Cuyper); de middenvelders Nils Pierre, Simon Savaete en voor de laatste twintig minuten Terry Osei Berkoe (in de plaats van Aaron Dhondt die wegens een derde gele kaart verplichte rust krijgt opgelegd); de aanvallers Alessio Staelens, Aaron Dhondt, Maxim Vandewalle, Tjendo De  Cuyper en voor het laatste halfuur Jesse Kama M’Putu (ter vervanging van Vandewalle).

Cadeaus zijn er van coach Van Borm en zijn mannen niet te verwachten. Vergezeld van een luidruchtige aanhang zullen zij blijven strijden voor een eindrondeticket. Niet dat Knokke de ambitie koestert om te promoveren naar het profvoetbal. Wel om sportief de rol van scherprechter in het selectiedebat op zich te nemen.

Laat ons samen met allen die de club een warm hart toedragen hopen dat Jamaïque Vandamme en zijn assistenten dit keer mogen gespaard blijven van al te veel problemen bij de samenstelling van een spelersploeg die in staat en bereid is tot het uiterste te gaan om vooral niet opnieuw te verliezen. Wie weet lukt het dan niet om, met dat beetje meeval waarop de jongens na al de doorstane miserie nu echt wel recht hebben, om een slag te slaan. De drie punten thuis kunnen houden betekent zonder meer een belangrijke stap zetten naar het behoud.

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 229 gasten en geen leden online