header bar 2

Berchem SportVW HammeHet kan nog, grijpen dus die kans!

Dat het Virton-debacle van 24 maart sporen heeft nagelaten ligt voor de hand. Gelukkig was er met de paasonderbreking van de competitie wat tijd om, door de kopjes leeg te maken, te herstellen van een zware morele klap en, voor sommige spelers, om de aanslepende blessures wat beter te helpen helen.

Met op het programma van de 27stespeeldag de retourwedstrijd bij Berchem Sport wacht onze Vigor Wuitens een uitdaging waarvan de uitslag wellicht van beslissende betekenis wordt. Indien in die tweede 6-puntenmatch eindelijk een einde wordt gemaakt aan die onwaarschijnlijke reeks van negen opeenvolgende nederlagen, dan kan de afloop van de competitie alsnog met hervonden vertrouwen tegemoet worden gezien. Althans op voorwaarde dat FC Dender er zaterdagavond in slaagt zich door een nieuwe overwinning ten koste van Exc. Virton definitief in veiligheid te spelen. Maar wat voor de VW Hamme perspectief biedt, geldt natuurlijk ook en zelfs nog in sterkere mate voor Berchem Sport.

Als maatstaf voor de waardeverhoudingen in het vooruitzicht van de sleutelwedstrijd van zondagnamiddag terug willen grijpen naar de met 3-2 gewonnen heenwedstrijd, is in de actuele context zinloos. Immers, waar de Vigor Wuitens in een zelden meegemaakte negatieve spiraal verzeilden, heeft Berchem met een spraakmakende thuisoverwinning tegen Dessel (3-2), een uitoverwinning bij de Oosterzonen (0-1), een thuisoverwinning tegen Patro Eisden Maasmechelen (3-1) en, recent, met een gelijkspel thuis tegen E. Aalst (3-3) en uit bij Seraing (1-1), een achterstand van twaalf punten weten te reduceren tot het kleinst mogelijke verschil: 1 punt! Het doelpuntensaldo ziet er intussen met vier gescoorde goals meer en zes geïncasseerde minder voor Berchem iets hoopgevender uit en, wat ook van tel kan worden, is dat Hamme in het Ludo Coeckstadion een onthaal wacht dat vergelijkbaar wordt met de niet te onderschatten support die de Vigor Wuitens op 19 november hebben gekregen van luidruchtige jeugdspelers en hun familie.

Het is raden met welke spelers beide teams de cruciale wedstrijd zullen aanvangen aangezien ook Berchem te klagen heeft van veel blessurelast. Wel geweten is dat onze gastheren zich tijdens de winterstop hebben versterkt met o.a. de Brit Jonathan Rowell (28) , een middenvelder die tot dusver in vier wedstrijden aantrad maar in de slotminuten van de jongste wedstrijd bij Seraing diende vervangen te worden. In zijn plaats kwam dan Light Nwokoro (21), een jonge verdediger met 19 wedstrijden op de teller. De andere tien Berchemspelers aan de aftrap waren doelman Bruno Appels (29) die aan een sterke periode bezig is; de verdedigers Boris Kamneng Djoum (26), Senne Van Dooren (20) en Matti Van Minnebruggen (27); de middenvelders Roy Mauro (27), Thomas Van de Velde (26) en Leandro Zorbo (24); de aanvallers Gregory Carrez (22) die met zes doelpunten topscorer is voor zijn ploeg, Stef Van den Heuvel (26) die reeds na 17 minuten uitviel en door een van de twee Maluka’s (Mbani?) werd vervangen, en Jelle Van Kruyssen (26), die in het laatste kwartier van de wedstrijd werd vervangen door middenvelder Tim Verstraeten (31). Wat wel vaststaat is dat Thomas Vande Velde, een van de sterkhouders, wegens een derde gele kaart niet van de partij zal zijn. 

Het belang van de inzet spreekt voor zich: kan Berchem de drie punten thuis houden, dan verzeilt de VW Hamme naar een directe degradatieplaats; kan er daarentegen door de bezoekers gewonnen worden, dan wordt Berchem op drie wedstrijden van het competitie-einde niet alleen op vier punten gezet, maar telt de VWH ook twee overwinningen meer. Komt daar bij dat het slotprogramma van Berchem met uitwedstrijden bij Deinze en Lommel (op de slotdag) en tussendoor een thuiswedstrijd tegen Knokke, niet direct garant staat voor gemakkelijk puntengewin. Eindigt de wedstrijd zondagnamiddag op een gelijkspel, dan blijven alle mogelijkheden nog open en kunnen de Vigor--supporters de zaterdag nadien in de nocturne tegen Oudenaarde als twaalfde man zelf nog mee helpen strijden voor het behoud in de nationale superliga van het Amateurvoetbal.

VWatcher Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 142 gasten en geen leden online