header bar 2

Ontknoping nadert

SV Oudenaarde eerste moeilijke hindernis op weg naar behoud zonder barrage

VW HammeKSV Oudenaarde Door de cruciale uitwedstrijd bij Berchem Sport te winnen hebben onze Vigor Wuitens een belangrijke stap gezet richting behoud in de nationale superliga. Niet dat zij hiermee al zekerheid hebben omtrent een verlengd verblijf bij de elite, neen, maar zij ontlopen nu toch al virtueel een directe degradatie naar het regionale niveau. Niemand ziet Berchem in de laatste drie wedstrijden (uit bij Deinze, thuis tegen Knokke en uit bij Lommel) nog een achterstand van vier punten en twee minder gewonnen wedstrijden goed maken. Idem dito voor Châtelet Farciennes dat vijf punten en, bij gelijke stand, zelfs vier gewonnen wedstrijden zou moeten ingehaald hebben (bij Virton, thuis tegen onze jongens en uit bij Heist). Met op het programma van de 28stespeeldag ook nog Knokke tegen Dender en E. Aalst tegen Oosterzonen, ziet het er naar uit dat wij zaterdagavond na het laatste fluitsignaal zo nog niet alles dan toch al heel wat meer zullen weten.

Verliest Berchem bij Deinze, Châtelet Farciennes bij Virton, Dender bij Knokke en Oosterzonen bij E. Aalst, dan zou winst tegen Oudenaarde voor de FC Vigor Hamme zowat de gedroomde uitslag zijn, maar is dat niet teveel wishful thinking ineens voor een sport als voetbal die haar aantrekkingskracht deels uit verrassingen haalt? Dromen is niet verboden, maar zijn vaak bedrog zodat veel erop wijst dat het in de slotfase van de reguliere competitie nog razend spannend wordt. Ook omdat bovenaan het laatste woord nog niet gezegd is. Lommel mag dan al kampioen zijn, voor de plaatsen twee, drie en vier is er, los van de voor het profvoetbal in de 1B vereiste licentie, met Heist nog altijd een  kandidaat meer.

Wie als aanvoerder van de subtoppers een competitie-einde zonder stress mag tegemoet zien, is de SV Oudenaarde die een sterk seizoen speelde. Alleen tegen de twee toppers van de reeks konden geen punten worden geoogst, al krijgen de mannen van de honkvaste trainer-coach Stefan Leleu  met de komst van Lommel op de voorlaatste speeldag nog een kans om zich met de kampioen te meten na de nipte 2-1 nederlaag in de competitieopener. 

In de tien laatst gespeelde wedstrijden – de zwarte periode waarin de VW Hamme moest berusten in een zorgwekkende 3 op 30 – haalde Oudenaarde vijfmaal meer punten binnen dankzij overwinningen tegen Seraing (2-0), Oosterzonen (1-0) en Virton (3-0), in een uitoverwinning bij Berchem (0-2) en uit gelijke spelen tegen Heist (3-3), Dender (2-2) en, verrassend toch wel, op de jongste speeldag uit bij een enthousiast spelend jong Patro Eisden Maasmechelen waar in blessuretijd de gelijkmaker werd geïncasseerd (1-1). De verlieswedstrijden waren de uitwedstrijden bij Knokke (4-0), Deinze (4-0) en Geel (2-1).

In afwezigheid van de ‘geel-geschorste’ spits Dempsey Vervaecke (goed voor tien doelpunten tot dusver) en middenvelder Lars Wanten trad Oudenaarde in Maasmechelen aan met in het doel Sôren Dutoit (26), de verdedigers Dieter De wilde (27), Robbe Van Ruyskensvelde (28) en Jochen Van Wayenberghe (24), de middenvelders Yannick Deppé (26) die er zijn tiende gele kaart van het seizoen aan overhield, Lorenzo Heirweg (22), Jesse Martens (26), kapitein en auteur van zeven doelpunten, Daan Van Gyseghem (30) , Jaan Van Wildemeersch (24) en Olivier Verstraete (23) spelmaker bij uitstek en tegelijk als maker van tien doelpunten op hetzelfde niveau als spits Dempsey en tenslotte de ervaren prof Elimane Coulibaly (38) die in 26 wedstrijden ook negenmaal de weg naar de netten vond. Invalbeurten waren er voor de jongeren Jasper Piers en Ser Seven (19).

Met 42 punten uit twaalf overwinningen en zes gelijke spelen en een positief doelpuntensaldo van 15 op een mooie zesde plaats doet de SV Oudenaarde het veel beter dan het door blessurelast en extra-sportieve beslommeringen geteisterde Vigor Wuitens Hamme dat voorlopig nog vrede moet nemen met de barragplaats achter het nummer 13 met 28 punten uit acht overwinningen en vier gelijke spelen en een negatief doelpuntensaldo van 22. Het zijn cijfers die over de waardeverhouding duidelijke taal spreken. Maar nu dankzij het succes in de cruciale wedstrijd bij Berchem het vertrouwen terug is gekeerd mogen de supporters erop rekenen dat de spelers zich tot het uiterste zullen inspannen om de bijzonder kostbare punten thuis te houden. Het minste wat alle Wuitens met een hart voor Vigor van hun kant kunnen doen, is wat van supporters mag verwacht worden: de ondersteunende taak van ‘twaalfde man’ naar behoren vervullen!

VWatcher Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 102 gasten en geen leden online