header bar 2

Chatelet-FarciennesVW HammeStrohalm grijpen

De kans op behoud zonder barrage is na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Oudenaarde en de gelijktijdige overwinningen van Virton en Oosterzonen klein geworden. Het ziet er naar uit dat rechtstreekse redding alleen nog mogelijk wordt ten koste van FC Dender dat momenteel nog twee punten meer telt maar een wedstrijd minder heeft gewonnen en met een thuiswedstrijd tegen Heist en op de slotdag van de reguliere competitie nog een uitwedstrijd bij Deinze moet spelen voor een zware opgave staat. Maar stel dat Dender wint van Heist en Hamme in Farciennes het onderspit delft, dan is het wellicht al na de voorlaatste speeldag over en out want zelfs indien Virton zaterdagavond bij Geel zou verliezen zal het op de slotdag tegen de geredde Oosterzonen niet veel moeite ondervinden om de punten thuis te houden. Willen onze Vigor Wuitens niet al meteen voor een voldongen feit komen te staan, dan is winnen bij Châtelet Farciennes de heilsboodschap.

Met 23 punten uit vier overwinningen en elf gelijke spelen zijn de Henegouwse Wolven zo goed als uitgeteld maar dat wil niet zeggen dat in Farciennes punten gaan rapen voor iedereen is weggelegd. Slechts zes ploegen zijn daar tot dusver in geslaagd en voor vier onder hen was het dan nog met het kleinste verschil: Lommel en Dender(1-2), Heist en Oudenaarde (0-1). Knokke met 0-2  en E.Aalst met 0-3 hadden het daar blijkbaar iets minder lastig. Wie bij de recordhouder van de gelijke spelen een puntje konden buit maken waren Seraing (0-0), Oosterzonen (1-1), Virton, Dessel en Geel telkens met 2-2. Van de vier geboekte overwinningen werden er drie behaald in eigen huis, meer bepaald tegen Patro Eisden Maasmechelen (3-0), Berchem (1-0) en Deinze (2-1). En voor wie het mocht vergeten zijn, op de openingsdag van de competitie hadden onze jongens het tegen Châtelet Farciennes niet gemakkelijk, ook al konden zij na een 1-0 de eerste drie punten wel thuishouden.

Opvallend is alleszins dat Châtelet met liefst 35 spelers zowat over de ruimste kern van de reeks beschikt. De ploeg die Alex Czerniatynski daaruit selecteerde om op de jongste speeldag Virton partij te gaan geven bestond uit doelman Thomas Minsart (27) die tot dusver in 15 wedstrijden aantrad (zijn iets oudere concurrent Renato Aromatario (30) speelde dertien wedstrijden); de verdedigers Laurent Castellana (31), Jan Lella (28) en Loïc Vandercammen (23); de middenvelders Manuel Castronovo (30), Julien Charlier (30), Benoït Ladrière (30) die enkele jaren geleden nog twee seizoenen voor Waasland Beveren speelde, Aymeric Thibaut (24) en Quentin Vanderbeck (25); de aanvallers Jessy Galvez y Lopez (22), Christy Manzinga(23), Anthony Lorenzon (30) en Joël Kalonji Kalonji (20). Noteer dat met nog een kwartier te spelen Lorenzon inviel voor Galvez y Lopez en Kalonji Kalonji voor Castronovo.

Uit de filmreportage van TV Lux is op te maken dat Virton wel dominant speelde maar dat Châtelet zich zeker niet onbetuigd liet. Een gelaten coach Czerniatynski gaf te verstaan dat zijn jongens het geluk niet aan hun kant hebben, dat hij geen aanspraak wilde maken op winst maar misschien toch wel op een punt.

Of de Vigor Wuitens de match van de (voor)laatste kans met de gewenste mentaliteit zullen aangrijpen zal afhangen van de wijze waarop zij zich hebben kunnen herstellen van de opdoffer van de onverdiende thuisnederlaag tegen Oudenaarde. Op zich had het punt dat zij in de slotseconden van een haar misten niet het groot verschil hebben uitgemaakt maar het zou toch een opsteker zijn geweest. Blijven strijden tot het bittere einde is nu hoe dan ook de boodschap. Wie weet of een succes op de voorlaatste speeldag, mede door de uitslag van een concurrent in de strijd voor het behoud, de slotwedstrijden van de reguliere competitie de VW Hamme dan toch niet voor de loterij van een barrage kan behoeden. Het blijft alsnog spannend. Na zaterdagavond weten wij meer.

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 228 gasten en geen leden online