header bar 2

Pijnlijk afscheid of uitdagend uitzicht op behoud

VW HammeDessel Sport KFCIn de laatste wedstrijd van de reguliere competitie staat de FC Vigor Wuitens Hamme oog in oog met Dessel Sport, momenteel zonder discussie de voetbalvaandeldrager in de Antwerpse Kempen die met kampioen Lommel en seizoenrevelatie Knokke het plaatje van de top 3 van de 1steAmateur compleet maakt. Wat door het samenvallen met de Memorial Gert Van Gaeveren een soort galamatch had kunnen zijn, staat voor de Vigor Wuitens helaas in het teken van de onzekerheid omtrent de afloop van een mislukte campagne. Gaat verlies gepaard met winst van Châtelet Farciennes bij Heist, dan is het meteen ‘over en out’. Doen de onberekenbare Zwanen wat na een opeenvolging van teleurstellende resultaten sportief van hen wordt verwacht, dan blijft er ondanks alles hoop op een goede afloop. Maar onze blauw-zwarten kunnen door zaterdagavond niet te verliezen van hun gereputeerde gasten ook zelf zorgen dat het vlammetje van de hoop op behoud in de superliga nog niet wordt gedoofd.

Is dit laatste wishful thinking? In de ogen van de pessimisten ongetwijfeld, maar waarom zou de VW Hamme niet kunnen wat in de aflopende competitie is voorgedaan door Oosterzonen, Châtelet, E. Aalst en Oudenaarde? Zij speelden thuis tegen Dessel alle vier 1-1 en Châtelet deed het zelfs in de uitwedstrijd nog eens over.

Natuurlijk is het ons bekend dat Dessel de laatste maanden na een nipt verlies bij toen leider Lommel (1-0) een reeks van acht ongeslagen wedstrijden op rij heeft neergezet waarvan de jongste met een 3-1 overwinning tegen Deinze niet de minste was. Wij weten ook dat de sterkte van het team dat onze gewezen T2 Patrick Witters dit seizoen na een eerder moeizame start heeft weten te smeden, stoelt op ervaring en homogeniteit. Voetbaltechnisch bekeken zijn er nochtans ook bij de Vigor Wuitens jongens die voor de gemiddelde Desselspeler niet moeten onderdoen.

Tegen Deinze startte Dessel met Wim Kustermans (28) in het doel, met de verdedigers Jan Breugelmans (23), Kurt Remen (28), Mike Smet (27) en Kristiaan Haagen (22), de middenvelders Wouter Vosters (32), William Baeten (21), Nicolas Gerrits (22) en Ruben Tilburgs (27), en de aanvallers Ratko Vansimpsen (28) en Ben Yagan (22). Invallers waren de verdediger Marvin Ofori appiah (24) voor Wouter Vorsters, de aanvaller Thomas Jutten voor de middenvelder William Baeten en de middenvelder Kevin Janssens (31) voor zijn collega Ruben Tilburg.

Het ontbreekt Dessel met echte clubspelers als Wouter Vorsters, Kurt Remers en Wim Kustermans, met ervaren voetballers als Tom Lenaerts, Mike Smet en Ruben Tilburgs en een spits als Ratko Vansimpsen niet aan een stevige ruggengraat. Met dertien doelpunten heeft laatstgenoemde zijn plaats in het lijstje van de topscorers, maar wie zeker ook niet uit het oog mag worden verloren is  de ‘aanvallende verdediger’ Jari Breugelmans die liefst negen doelpunten achter zijn naam heeft. Ook de gewezen profvoetballer Kevin Janssens kwam als middenvelder tot dusver zevenmaal tot scoren.

Winnen van Dessel is de VWH in geen jaren meer gelukt maar in voetbal is een wedstrijd nooit bij voorbaat verloren. Van onze jongens wordt daarom verwacht dat zij voor een eervol resultaat tot het uiterste zullen gaan en daarvoor dan ook beloond worden met het verlossend gouden punt. Mag het in dit rampzalig seizoen niet zijn, dan wordt het nagelbijtend het resultaat afwachten dat belager Châtelet Farciennes in Heist op het bord weet te zetten.

VWatcher  Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 225 gasten en geen leden online