header bar 2

De laatste kans

VW HammeSint Eloois Winkel SportIn de slotwedstrijd van de reguliere competitie heeft de K FC Vigor Wuitens Hamme tegen topploeg Dessel bewezen dat zij thuishoort bij de elite van het Amateurvoetbal. Nu Lierse het faillissement heeft aangevraagd had één puntje volstaan om zich daar te handhaven, maar het waren in de strijd tegen de degradatie ploegen met minder voetballend vermogen die zich op de valreep in de ‘superliga’ wisten te handhaven. Maar kijk, onze Vigor Wuitens krijgen nu toch nog een ultieme kans om degradatie naar de regionale 2deAmateurs te ontlopen. Onder sportief oogpunt is die kans grijpen een uitdaging van formaat. Een cruciale vraag hierbij is echter of bij alle opgeroepen spelers de motivatie nog vergelijkbaar is met de tijdens de eerste competitiehelft aan de dag gelegde strijdlust die toen tot opmerkelijke successen heeft geleid.

Dat meerdere titularissen de club verlaten is al lang geweten. De vraag die in verband hiermee bij de supporters rijst is of zij na een mislukt seizoen de mentale weerbaarheid willen opbrengen en voor hun blijvende, straks ex-ploegmaats nog bereid zijn in een nacompetitie tot het uiterste te gaan. Rekenen zij een ‘in schoonheid eindigen’ tot hun sportieve plicht, of zien zij de aankomende wedstrijden als een afsluitende klus? Het antwoord is aan hen.

Het als ‘degradant’ moeten opnemen tegen een gemotiveerde tegenstander die zich al weken rustig heeft kunnen voorbereiden om conditioneel te pieken tegen de aanvang van een nacompetitie waarin zij niets te verliezen hebben maar die integendeel wel uitzicht biedt op een mogelijke promotie, het is een zware opgave. En laat het nu juist de K VC Sint Eloois Winkel zijn die zich op weg naar een mogelijk behoud aandient als eerste obstakel.

Half april was de club van mecenas-voorzitter Cool na een uitzege bij Sparta Petegem nog in de running voor rechtstreekse promotie. Dat het vervolgens minder vlot liep – een nipte zege tegen het toen al lang veroordeelde SV Bornem (3-2) en gelijke spelen uit bij Ronse (0-0) en thuis tegen Harelbeke (1-1), kan best misleidend zijn. Het rood-zwarte spelerspotentieel is immers van die aard dat er aan de mogelijkheden van Winkel Sport niet mag getwijfeld worden. Vier van de veertien namen op het scheidsrechterblad voor de wedstrijd tegen Bornem waren gewezen basisspelers van Coxyde VV en dus goede bekenden van Jamaïque Van Damme: Nocholas Tamsin (28), Darius Hillewaere (29), Aaron Vandendriessche (27) en Masis Voskanian (28). Andere spelers die ons niet onbekend zijn? Wij geven ze op een rijtje: doelman Sven D’Hoest (24), ex-FC Wetteren, Jeremy Obin (24), ex-WS Brussels, Felix Reuse (27), Matthias Velghe (33), ex-SK Deinze, Benjamin Lutin (31) en Khiter Seid (33, samen veel jaren voetbalervaring. Of Dieter Yde (34) en Günther Vanaudenaerde (32) met ruim tien jaar profvoetbal op de teller) nog van de partij zullen zijn, is afwachten. De gewezen Torhout-aanvaller vertrekt, en de ex-Club Bruggespeler en jeugdinternational zou met voetballen stoppen. Met de Senegalese spits Babacar Seck (23), ex-Hoogstraten, en de winteraanwinst Albert Kojo Adu Donyinah (29) zal coach Danny Lavens, de voormalige T1 van Torhout, wel niet in verlegenheid komen.

Maar wie er zondagnamiddag zullen aantreden in de blauw-zwarte VW-outfit, dat is pas koffiedik kijken. De supporters hopen niet alleen op de sterkst mogelijke bezetting, zij durven er ook op rekenen dat iedereen bereid is zijn shirt nat te maken. Voor teveel vochtverlies moet niemand vrezen want er wordt uitstekend voetbalweer voorspeld. Omdat er in 2018 in eigen huis nog geen enkele keer kon gewonnen worden – de laatste overwinning dateert zelfs van 19 november 2017 (3-2 tegen Berchem Sport! – is het voor de eer van onze 110 jaar oude club meer dan wenselijk dat er na het laatste fluitsignaal nog eens feestmuziek kan schallen. In afwachting moeten de echte supporters, de Vigoriginals, zich laten horen. Van hun Vigor Wuitens wordt verwacht dat zij de zich laatste kans op een verlengd verblijf bij de elite niet latten ontglippen. Scoren en geen doelpunt incasseren zijn met het oog op de terugwedstrijd in … Gullegem het aan gewezen scenario, maar dat weet de tegenstrever natuurlijk ook!

VWatcher Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 219 gasten en geen leden online