header bar 2

Deinze KMSKVW HammeDeinze en Hamme zijn van oudsher rivalen. Hun ‘ontmoetingen’ hebben in het verleden bij herhaling vaak aanleiding gegeven tot pittige duels, ooit op provinciaal niveau maar nu al generaties naeen in nationale competities van Bevordering tot Tweede klasse. Zonder dat er een kampioentitel voor nodig was, zelfs geen eindronde, ‘promoveerde’ Deinze aan het eind van de competitie 2014-‘15 naar de Proximus League, terwijl de VW Hamme in Derde bleef. Maar kijk, onze Vigor Wuitens speelden tegen de verwachting van alle 'kenners’ in kampioen, terwijl Deinze de ambitie om via een plaats bij de eerste acht door te stoten naar het profvoetbal van de D1B niet kon waarmaken. Met voor beide clubs nu als resultaat dat zij het op de eerste competitiedag van de nieuwe superliga van het amateurvoetbal tegen elkaar mogen opnemen. Eén ding mag vooraf duidelijk worden gesteld: rekening houdend met de respectieve openlijke of stille ambities, de budget-gerelateerde spelerskernen en het palmares van de coaches, is de thuisploeg favoriet. Maar een underdog kan ook bijten!

Vooraf moet met betrekking tot Regi Van Acker, de T1 van Deinze, een misvatting worden rechtgezet. Het klopt niet wat in onze ‘radioscopie’ van de nieuwe reeks stond vermeld, met name dat hij zijn vorige club Dessel Sport nog vóór het einde van de competitie had verlaten. De juiste toedracht is dat Van Acker met het bestuur van de club, die hij in enkele maanden vanuit de onderste regionen tot in de bovenste helft van de rangschikking had gebracht, niet tot overeenstemming geraakte omtrent een verlenging van zijn contract. Het aanbod van een ambitieuzer Deinze, dat bovendien bereid bleek aan zijn spelerswensen tegemoet te komen, was aanlokkelijker. Zijn nieuwe club is nu voor de 61-jarige Elverselenaar zowat de elfde die hij de jongste twintig jaar onder zijn hoede neemt. In het voorjaar 2014 hielp hij onze Vigor Wuitens nog het behoud in Derde verzekeren, maar hij koos vervolgens snel voor E. Aalst, daarna  voor Dessel en dus nu voor Deinze.

Regi Van Acker DeinzeRegi Van Acker (Foto website SK Deinze)Van Acker’s verhaal brengt ons als vanzelf naar de spelerskern van zijn huidige ploeg. Of is het niet opmerkelijk dat in de A-kern van SK Deinze de namen opduiken van vier E. Aalst-spelers van vorig seizoen? En valt het niet op dat met Jasper Sols (21), een beloftevolle speler van Dessel naar Deinze is overgekomen? Wie zal tegenspreken dat met een spelmaker als Philippe Janssens (28), de verdediger Matthias Lievens (22), de middenvelder Gianni De Neve (22) en de aanvaller Steve Bael (22) als het ware de ruggengraat van E. Aalst in Deinze is getransplanteerd?

Straffer nochtans is het in de spelerskern van Deinze  nu voorhanden aanvallend potentieel. Met Jérôme Mezine (32), André Ntambue (24), Lennart Mertens (24) en Steve Bael (22), beschikte de ploeg al over een kwartet dat de jongste twee seizoenen bij hun respectieve clubs goed was voor een karrenvracht doelpunten. Men zou dan denken dat met nog een paar jongeren achter de hand het aanvallend compartiment op sterkte was, maar nee want daar is met Christophe Martin Suarez (26) ex-Roeselare, nog gestalte (1.86m) en profervaring  bijgekomen.

Menzine JeromeBenzine Jerome (Foto website SK Deinze)

In de andere ploegonderdelen kan men onmogelijk naast de namen kijken van al dan niet gewezen pofvoetballers als de verdedigers Arnaud De Greef (24), ex-FC Dordrecht en Westerlo na jeugdopleiding bij de RSC Anderlecht, de Fransman Benjamin Delacour (31), ex-Lille en Moeskroen, en, zeker niet te vergeten, Hans Cornelis (34), met een lange staat van dienst in de Jupiler League.

In het doel zal Tom Vandeweghe (24) wel titularis zijn, maar met de jonge Kevin Frans van de gekende keepersdynastie als bankzitter, zit het ook tussen de palen snor.

Hoe hoog mag voor onze Vigor Wuitens tegen dit nieuwe, deels verjongde maar door veel ervaring ondersteunde Deinze de kans op succes worden ingeschat? Om eventuele pronostiek- fanaten een beetje te helpen is er de door onze gastheren van Lommel met 1-3 verloren bekerwedstrijd, die met Regi Van Acker en Karel Fraeye ook een confrontatie was van twee gewezen VW-coaches. Sommigen zullen denken dat Lommel als een aan de eerste competitie van de D1B succesvol begonnen profclub wel over meer middelen moet beschikken dan het naar amateurvoetbal verwezen Deinze, maar dat is niet zo. Er moet niet aan getwijfeld worden dat de middelen waarmee in het burgemeester Van de Wiele-stadion thans wordt gewerkt ruimer zijn dan die van de Limburgers van wie geweten is dat zij van alle profploegen met het kleinste budget moeten rond komen.

Te oordelen naar het wedstrijdverslag mag de overwinning van de bezoekers  verdiend worden genoemd, al heeft de thuisploeg zich in de tweede helft minstens de evenknie getoond van haar gasten. De ploeg die Regi Van Acker in lijn bracht? Tom Vandenberghe (24), Matthias Lievens (22), Hans Cornelis (34), Gauthier Libbrecht (22), Gianni De Neve (22), Steve Bael (22), Philippe Janssens (28), André  Ntambue ( 24), Gert Van Walle (20), Arnaud De Greef (24) en Jasper Sols (21). In de tweede speelhelft verving Christophe Martin Suarez (26) Ntambue, en met nog twintig minuten te spelen kwam Lennart Mertens (24) in de plaats van Van Walle. Wat betekent dat er gespeeld is met vijf aanvallend ingestelde voetballers, vier verdedigers en drie middenvelders. Een gemiddelde leeftijd van 24 of het resultaat van een mooie mix van ervaring en jong talent. Wat dit aspect betreft, is er toch wel gelijkenis met onze jongens zodat, naast de intrinsieke waarde van de spelers, de samenhang ervan in ploegverband en het vormpeil van de dag, het verschil zullen maken. Van één ding mag de VW-aanhang wel overtuigd zijn: als onze jongens spelen met de Vigor-spirit waarmee zij in het Olympisch stadion Beerschot Wilrijk 120 minuten in bedwang hebben gehouden dan is Deinze niet bij voorbaat gewonnen! (wp)

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 61 gasten en geen leden online